2 x CH Alpha Fortigel Υδρολυμένο Πόσιμο Κολλαγόνο 2x30 φαλιδια
-30%

2 x CH Alpha Fortigel Υδρολυμένο Πόσιμο Κολλαγόνο 2x30 φαλιδια

Κωδικός 004240
Σύντομα διαθέσιμο

  5.0
1
0
0
0
0
Διαβάστε κριτικές
(1)
Γράψτε τη γνώμη σας
  Κάντε μία ερώτηση για το προϊόν

 Γενικές Πληροφορίες To CH-Alpha είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που περιέχει Fortigel, για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων. To υδρολυμένο κολλαγόνο FORTIGEL ειδική πατέντα της εταιρείας GELITA AG η οποία είναι ο εφευρέτης του αλ...  Διαβάστε περισσότερα

125,10€  87,57€
Με αυτό το προϊόν, κερδίζετε δωρεάν μεταφορικά
Κερδίστε 438 πόντους 
i
Συγκεντρώστε πόντους, ανεβείτε βαθμίδες και απολαύστε αποκλειστικά προνόμια!
Μάθετε περισσότερα ΕΔΩΓενικές Πληροφορίες

To CH-Alpha είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που περιέχει Fortigel, για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων. To υδρολυμένο κολλαγόνο FORTIGEL ειδική πατέντα της εταιρείας GELITA AG η οποία είναι ο εφευρέτης του αλλά και αυτή που πραγματοποιεί όλες τις κλινικές μελέτες. Ενα φιαλίδιο Fortigel την ημέρα μπορεί να υποστηρίξει την αναγέννηση του χόνδρου των αρθρώσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟI ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ CH-ALPHA (FORTIGEL) ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ CH-ALPHA. ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

FORTIGEL EINAI ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ  CH-ALPHAΤι είναι το Fortigel του CH-ALPHA

 Από τη δεκαετία του 1970, ερευνητές επιστήμονες μελετούν το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) και τις επιδράσεις του πάνω στο μεταβολισμό του χόνδρου. Πρόσφατα εργαστηριακά ευρήματα, εφαρμοσμένη ιατρική εμπειρία και κλινικές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το Fortigel συσωρεύεται στις αρθρώσεις και υποστηρίζει την αναγέννηση του χόνδρου. 

Αυτή η μοναδική δράση του πάνω στο μεταβολισμό του χόνδρου, προσφέρει στους ιατρούς ένα καινοτόμο τρόπο για την προώθηση της υγείας των αρθρώσεων.  

Τι είναι το Υδρολυμένο Κολλαγόνο Fortigel;

Το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel παράγεται με την ενζυματική υδρόλυση πρώτων υλών από ιστούς κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πιο συχνά απαντώμενη πρωτεΐνη στα θηλαστικά. Η βιοσύνθεση της επιτυγχάνεται μέσα από έναν αριθμό ενδοκυτταρικών μεσολαβητών. Οι τυπικές ίνες του κολλαγόνου δημιουργούνται στον εξωκυττάριο χώρο, είναι διπλά διασταυρούμενες με δεσμούς covalentκαι προμηθεύουν το κολλαγόνο με αυτή τη χαρακτηριστική ελαστική δύναμη του. Η δράση του Fortigel προέρχεται από την κανονική αλληλουχία των αμινοξέων, κάθε τρίτη δομική μονάδα αμινοξέος, είναι ένα μόριο γλυκίνης ακολουθούμενο από προλίνη ή υδροξυπρολίνη. Ανόμοια με τα άλλα συμπληρώματα το Fortigel είναι ένα φυσικό προϊόν με μια σύνθεση αμινοξέων που είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το κολλαγόνο που βρίσκεται στο εξωκυττάριο υγρό (extracellularmatrixστις αρθρώσεις του σώματος.

Σε σύγκριση με άλλες πρωτεΐνες, το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel περιέχει σχεδόν 3 φορές περισσότερη προλίνη και γλυκίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επηρεάζουν τη σταθερότητα της κολλαγονόδους δομής στο χόνδρο

Το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel είναι το μόνο προϊόν κολλαγόνου που θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά καλά ανεκτό και ασφαλές προϊόν για το οποίο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από τις Υπηρεσίες Ελέγχου της Υγείας, WHO, AFSSA κλπ. (Γενικά Αναγνωρισμένο σαν Ασφαλές)  GRAS = (“GenerallyRecognizedasSafe”).  

Το CH-Alpha με το Fortigel είναι το μοναδικό προϊόν που έχει πατενταρισμένη την αναγέννηση του χρόνδρου στις ΗΠΑ. 

Προσοχή: Οι χαρακτηρισμοί αυτοί αφορούν μόνο το Fortigel και δεν ισχύουν για οποιοπήποτε άλλο προϊόν με κολλαγόνο που κυκλοφορεί.

 
 

Γιατί υπερέχει το CH-ALPHA

Το CH-Alpha είναι το πλέον σύγχρονο προϊόν για τις παθήσεις των χόνδρων των αρθρώσεων (πχ. οστεοαρθρίτιδα). 

Είναι ένα διεθνές προϊόν που παράγεται στη Γερμανία από τη GELITA AG τη Νο 1 εταιρεία παραγωγής κολλαγόνου παγκόσμια.

Εχει εύκολη δοσολογία: Μόνο ενα φιαλίδιο την ημέρα για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σε αντίθεση με τα φάρμακα δεν παρουσιάζει κανενός είδους παρενέργειες

Η δράση του Fortigel στην αναγέννηση του χόνδρου

Ο αρθρικός χόνδρος αποτελείται από κολλαγόνο τύπου ΙΙ, πρωτεογλυκάνες και ειδικές πρωτεϊνες μέσα στο εξωκυττάριο υγρό (extracellular matrix ή ECM), που είναι υπεύθυνο για τη δύναμη και την ευλυγισία. Το ECM αποτελείται πρωταρχικά από νερό, κολλαγόνο τύπου ΙΙ (το οποίο προμηθεύει δύναμη και απόσβεση), και πρωτεογλυκάνες (που εξασφαλίζουν αντοχή σε συμπίεση).

Η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων κολλαγόνου στα οστά, το χόνδρο, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους συνδετικούς ιστούς είναι ζωτική για τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων. Όταν η φυσική διαδικασία αναγέννησης δεν μπορεί να αναπληρώσει την καθημερινή φθορά λόγω χρήσης, ή υπερκόπωσης, ή πρόσθετου βάρους, τότε ο αρθρικός χόνδρος μπορεί να καταστραφεί. Καθώς ο χόνδρος χάνεται, υπάρχει λιγότερη απόσβεση και περισσότερη τριβή, με συνέπεια την αυξανόμενη ακαμψία, την απώλεια ευλυγισίας και μια σταδιακά αυξανόμενη δυσφορία.

 Αντίθετα από σχεδόν κάθε άλλο ιστό στο ανθρώπινο σώμα, ο χόνδρος δεν περιέχει αιμοφόρα αγγεία ή νεύρα, και αυτό καθιστά αργή την θεραπεία ή την ανάπτυξη. Εντούτοις, ο χόνδρος είναι ένας ενεργά αναπτυσσόμενος ιστός που χρειάζεται συνεχή αναγέννηση για να παρέχει την απαιτούμενη προστασία και αντοχή στις αρθρώσεις για να λειτουργούν χωρίς ακαμψία και να διατηρούν την ευλυγισία τους.

 Το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel είναι το μοναδικό προϊόν που έχει προστασία ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την αναγέννηση του χόνδρου. Επίσης είναι το μοναδικό προϊόν που αποδεδειγμένα ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα που λέγονται χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταβολική συντήρηση του ECM.

 Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό της αναγέννησης χόνδρου στις αρθρώσεις και ανιχνεύουν τις αλλαγές στη σύνθεση του. Ανταποκρίνονται σε αυτές τις αλλαγές με το να αναπτύσσουν περισσότερο χόνδρο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το CH αυξάνει τη συγκέντρωση του κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών μέσω της ενεργοποίησης των χονδροκυττάρων.

 Μεταβολισμός του χόνδρου

 Ο χόνδρος των αρθρώσεων αποτελείται από χονδροκύτταρα και από εξωκυττάριο υγρό (ECM) που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη φυσιολογία. Το ECM του χόνδρου των αρθρώσεων αποτελείται από 2 τύπους μακρομορίων: το κολλαγόνο (ινίδια κολλαγόνου τύπου ΙΙ) σχηματίζει τη δομή του ECM και του προμηθεύει ελαστικότητα και δύναμη, και από πρωτεογλυκάνες (όπως είναι οι aggrecans) που είναι υπεύθυνες για την δύναμη στη συμπίεση και την ευλυγισία του ιστού.

 Ο χόνδρος όπως και το οστό υπόκειται σε συνεχή αναγέννηση κατά τη διάρκεια της οποίας η αναβολική και η καταβολική διαδικασία βρίσκονται σε ισορροπία. Οποιαδήποτε διαταραχή στην ισορροπία μεταξύ της εκφύλισης και της αναγέννησης, έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των στοιχείων του ECM όπως είναι το κολλαγόνο τύπου ΙΙ και τελικά οδηγεί στην απώλεια του χόνδρου.  

 Εκτός από τις λυσοσωμικές πρωτεάσες (cathepsins) οι οποίες έχουν ένα άμεσο περικυτταρικό αποτέλεσμα μέσα στα κύτταρα του χόνδρου, υπάρχουν και πολυάριθμες ουσίες μεταλλοπρωτεάσες (όπως collagenase, stromelysin και aggrecanase) οι οποίες σε ουδέτερο pH μπορούν να εκφυλίσουν τη δομή του χόνδρου. Σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστημονική κατανόηση, η δραστικότητα αυτών των στοιχείων είναι ελεγχόμενη από την cytokine interleukin-1

 Οταν η δράση κάποιας μεταλοπρωτεάσης αρχίζει να εκφυλίζει τη δομή του χόνδρου, άλλα στοιχεία μπορεί να ξεκινήσουν μια ανταπόκριση στην ανισορροπία του ECM. Για παράδειγμα ένας κυτταρικός αναστολέας των ουσιών μεταλοπρωτεάσης και ένας ενεργός αναστολέας πλασμινογόνου, είναι υπεύθυνοι για την αναστολή των καταβολικών ενζύμων, έτσι μειώνεται ο εκφυλισμός του χόνδρου. Κάποιοι πολυπεπτιδικοί μεσολαβητές, με τη μορφή αυξητικών παραγόντων, διεγείρουν τις αναβολικές διαδικασίες στο χόνδρο, έτσι συνεισφέρουν σε μια περιορισμένη έκταση, στη δημιουργία νέου χόνδρου.

 Αυτή η ομάδα των μεσολαβητών περιλαμβάνει τον insulin-like growth factor-1 και το μετασχηματισμένο growth factor-b που αμφότεροι διεγείρουν τη σύνθεση πρωτεογλυκάνης. Πρόσφατα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι τμήματα του κολλαγόνου όπως είναι αυτά που περιέχονται στο υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σαν μεσολαβητές που διεγείρουν τη σύνθεση των ουσιών του χόνδρου. Ωστόσο η ενεργοποίηση τους, απαιτεί ικανοποιητική ποσότητα από τις αντίστοιχες δομικές ουσίες prοline και glucine.

 Πως ενεργεί το Υδρολυμένο Κολλαγόνο Fortigel ;

 Όταν το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel μπει στο στομάχι, απορροφώνται τα Βιοενεργά Πεπτίδια του Κολλαγόνου (BCPs) και περνούν μέσα στο χόνδρο των αρθρώσεων, όπου βοηθούν στην διέγερση σύνθεσης κολλαγόνου. Επιπρόσθετα τα BCPs διεγείρουν την αναβολική φάση παραγωγής ουσιών του χόνδρου και με το χρόνο βελτιώνουν την υγεία των αρθρώσεων. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα για το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel να δράσει σε μοριακό επίπεδο στη διαδικασία του μεταβολισμού του χόνδρου και να διεγείρει την αναγέννηση του. Το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel μπορεί να μεσολαβήσει για την αποκατάσταση της ισορροπίας του μεταβολισμού του χόνδρου.


Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο μας στις: 2013-04-01 17:49:02. Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-26 03:55:00

ΠεριοχήΑρθρώσεις
ΣυστατικάΑρθρώσεις
 1. Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται σε όλη την Ελλάδα με ΕΛΤΑ Courier, Speedex ή ACS Courier.
 2. Τα έξοδα αποστολής (μεταφορικά) διαμορφώνονται ως εξής:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 19€ έως 4kg για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 25€ έως 4kg για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 39€ έως 4kg για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,98€*
  • δωρεάν για αγορές άνω των 39€ έως 4kg για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 2,5€*. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!

  *Εξαιρούνται οι αποστολές με ACS Courier

 3. Με την μέθοδο της αντικαταβολής σας αποστέλλουμε τα προϊόντα μέσω κάποιας συνεργαζόμενης εταιρείας courier και εσείς πληρώνετε το αντίτιμο την στιγμή της παραλαβής. Η υπηρεσία της αντικαταβολής ενδέχεται να χρεώνεται, ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας σας και την βαθμίδα μέλους του Club του Pharm24.gr που ανήκετε. Η εγγραφή στο Club είναι δωρεάν!, δείτε αναλυτικά τα προνόμια του ΕΔΩ. Η υπηρεσία της αντικαταβολής χρεώνεται με:
  • δωρεάν για αγορές άνω των 29€ για τα Diamond μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 35€ για τα Gold μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 79€ για τα Silver μέλη μας, διαφορετικά 1,9€
  • δωρεάν για αγορές άνω των 99€ για τους μη εγγεγραμμένους πελάτες μας, διαφορετικά 1,9€. Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να αποκτήσετε αυτόματα τα προνόμια Silver!
 4. Για αποστολές άνω των 4kg υπάρχει μία επιπλέον επιβάρυνση 0,9€ ανά κιλό ανεξάρτητα από το ύψος της παραγγελίας. Για παράδειγμα αν η παραγγελία σας ζυγίζει 4,5kg η επιβάρυνση είναι 0,9€, αν ζυγίζει 6,5kg η επιβάρυνση είναι 2,7€ κλπ.
 5. Η εξόφληση της παραγγελίας σας πραγματοποιείται πριν ή κατά την παράδοση του προϊόντος και μπορεί να γίνει με αντικαταβολή (μετρητοίς) κατά την παράδοση, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα ή με Paypal.
 6. Οι παραγγελίες που γίνονται μέχρι τις 14:00 αποστέλλονται αυθημερόν, εφόσον για όλα τα προϊόντα η κατάσταση διαθεσιμότητας τους είναι: "Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)". Μπορείτε να δείτε την κατάσταση διαθεσιμότητας κάθε προϊόντος στην σελίδα περιγραφής του.
 7. Αν έχετε κάποια προτίμηση σχετικά με την εταιρία courier με την οποία θέλετε να παραλάβετε (ΕΛΤΑ Courier και η Speedex), μπορείτε να το αναφέρετε στα σχόλια της παραγγελίας σας.
 8. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική αποστολών και επιστροφών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ή να μας καλέσετε στο 210 300 6842.

Κριτικές

5.0
1 Κριτικές
1
0
0
0
0
Άψογο
Σε λιγότερο απο 24 ώρες παραλαβή στο σπίτι μου.
Σας φάνηκε χρήσιμη η κριτική;    0    0
Παρακαλώ κάντε σύνδεση ή έγγραφή για να δημοσιεύεσετε την κριτική σας

Έχετε κάποια ερώτηση;