×

Γλυκολικό Οξύ: Αποκτήστε Λεία Επιδερμίδα

 10/02/2023 2m, 1s

Tα τελευταία χρόνια στην Aισθητική Ιατρική το γλυκολικό οξύ δείχνει να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρασκευή κρεμών για θεραπείες ακμής, σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, ψωρίασης, υπερμελάγχρωσης καθώς και σε επούλωση ραγάδων και ουλών ύστερα από χειρουργικές επεμβάσεις.
Το γλυκολικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των άλφα υδροξυοξέων και προέρχεται από φυσικές πηγές κυρίως από φρούτα, από τα ζαχαροκάλαμα και τα ζαχαρότευτλα.
Η δράση του πολλαπλή και ευεργετική!

Κατά κύριο λόγω το γλυκολικό οξύ προωθεί την ανανέωση της επιδερμίδας. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και έτσι η επιδερμίδα γίνεται πιο δροσερή, λεία και απαλή από την πρώτη χρήση.
Η πιο κοινή χρήση γλυκολικού οξέως γίνεται από προϊόντα καθαρισμού ενώ είναι δυσκολότερη η εύρεση καλλυντικών προϊόντων με καθαρή περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ. Προσοχή! Εάν η χρήση του καθαριστικού προϊόντος γίνει πρωινές ώρες και έπεται έκθεση στον ήλιο είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού.
Η δράση του όμως δεν σταματάει εκεί. Το γλυκολικό οξύ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να διατηρεί την επιδερμίδα νέα και σφριγηλή. Μάσκες με γλυκολικό οξύ χαρίζουν άμεσα ενυδάτωση και σύσφιξη στο δέρμα. Λειαίνουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τους διεσταλμένους πόρους.
Επιπλέον το γλυκολικό οξύ όταν δοθεί σε μεγάλη περιεκτικότητα μπορεί να αποχρωματίσει την περιοχή. Συνεπώς μπορεί να αποτελέσει άριστη θεραπεία για δέρματα με πανάδες. Η βελτίωση στο χρωματικό τόνο είναι ορατή μετά από 10-15 ημέρες χρήσης γλυκολικού οξέος. Το δέρμα αποκτά ομοιόμορφο χρώμα και δείχνει εξαιρετικά φωτεινό.

 

Γλυκολικό Οξύ & Αντενδείξεις

Το γλυκολικό οξύ συνίσταται να μην χρησιμοποιείται σε δέρματα με ευρυαγγείες, φωτοευαισθησίες, φωτοαλλεργίες, ευαίσθητα δέρματα και σε δέρματα με κίνδυνο για ερεθισμούς.

Η χρήση τους να μην γίνεται κοντά στην περιοχή των ματιών και μόνο τις βραδινές ώρες. Το πρωί απαιτείται η χρήση αντηλιακού προϊόντος.

Προϊόντα με γλυκολικό οξύ που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία:

Nip + Fab Glycolic Fix Instant MaskΓια Ομορφο Νεανικό Δέρμα 50ml

Nip + Fab Glycolic Fix Serum Για Ορατή Μείωση Των Διεσταλμένων Πόρων 30ml

Nip + Fab Glycolic Scrub Fix Μικροαπολέπισης Που Δρα Στο Βάθος Των Πόρων 75ml

Nip + Fab Glycolic Overnight Purifying Gel Θεραπεία Νύχτας Για Θαμπές Και Λιπαρές Επιδερμίδες 40ml

Nip + Fab Glycolic Cleansing Fix Βαθύς Καθαρισμός Και Εξυγίανση Χάρη Στο Γλυκολικό Οξύ 150ml

Nip + Fab Glycolic Fix Daily Cleansing Δίσκοι Απολέπισης Που Τονώνουν Την Επιδερμίδα 60 Pads

Nip + Fab Glycolic Fix Night Pads Extreme Δίσκοι βαθιάς απολέπισης 60pads

Vichy Normaderm Soin Hydratant Ενυδατική Φροντίδα Ημέρας 50ml

Vichy Normaderm Ολοκληρωμένη Φροντίδα Περιποίησης Προσώπου 3 σε 1 Απολέπιση + Καθαρισμός + Μάσκα 125ml

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα