×

Ψηφίσατε το Προϊόν της Χρονιάς για το 2015, Πράσινος Καφές της Superfoods!

 27/03/2024 2m, 26s

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η  TNS ICAP στα πλαίσια του θεσμού «Προϊόν της Χρονιάς 2015» στην οποία συμμετείχαν 3.017 καταναλωτές, ο Πράσινος καφές SuperDiet™ 2500 της Superfoods αναδείχθηκε ως το Προϊόν της Χρονιάς, δηλαδή ψηφίστηκε ως το καλύτερο αδυνατιστικό προϊόν του 2015! Προϊόν με αυθεντικό πράσινο καφέ, το μοναδικό που περιέχει GCCA™ Green Coffee 2500 Chlorogenic Acid 50% standarized (125mg).

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είναι και πως λειτουργεί ο πράσινος καφές.

Πράσινος Καφές, ιδιότητες και αποτελέσματα.

Ο πράσινος καφές είναι ο καφές που οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. Αυτό συμβαίνει διότι η διαδικασία ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος (chlorogenic acid). Συνεπώς, οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος σε σύγκριση με τους ψημένους κόκκους καφέ. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως το χλωρογενικό οξύ βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις,στον διαβήτη, στην απώλεια βάρους και σε άλλες παθήσεις.

Πως λειτουργεί;

Οι κόκκοι του πράσινου καφέ όπως αναφέραμε παραπάνω περιέχουν υψηλό ποσοστό χλωρογενικού οξέως καθώς είναι κόκκοι που δεν έχουν ψηθεί. Το συστατικό αυτό έχει ποικίλα πλεονεκτήματα. Το χλωρογενικό οξύ είναι αντιοξειδωτικό, το οποίο μπορεί να επιβραδύνει την απελευθέρωση της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα γεύμα. Επιβραδύνοντας την απορρόφηση της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος, το χλωρογενικό οξύ, τελικά, οδηγεί στη μείωση της απορρόφηση λίπους. Ακόμα, ως ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό πολεμά τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τους μυς.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Διαβήτης, Μεταβολικό σύνδρομο και Παχυσαρκία”, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα πράσινου καφέ που περιέχει χλωρογενικό οξύ μπορεί να είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του περίσσιου λίπους. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη 80-200mg εκχυλίσματος από κόκκους πράσινου καφέ ημερησίως, μπορεί να προκαλέσει απώλεια κιλών σε ένα διάστημα 12 εβδομάδων. Επίσης υπάρχουν αναφορές πως βοηθάει την αρτηριακή υπέρταση, αφού επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία, ελαττώνοντας την υπέρταση. Παρόλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε πως οι έρευνες αυτές μέχρι στιγμής είναι προκαταρκτικές. Σχετικά με την υπέρταση υπάρχουν έρευνες δείχνουν ότι άτομα με ήπια αρτηριακή πίεση που έλαβαν συγκεκριμένα εκχυλίσματα από κόκκους πράσινου καφέ ημερησίως ελάττωσαν τις τιμές τις πίεσης τους μετά από 28 μέρες αγωγής.

Παρενέργειες και Ασφάλεια

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο πράσινος καφές μπορεί να περιέχει καφεΐνη όπως ο κανονικός καφές, αν και τα περισσότερα σκευάσματα πράσινου καφέ που κυκλοφορούν είναι ντεκαφεινέ, οπότε έχει αφαιρεθεί από αυτά η καφεΐνη. Η καφεΐνη ειδικά στα άτομα που είναι ευερέθιστα σε αυτήν μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες όπως αϋπνία, νευρικότητα και ανησυχία, στομαχικές διαταραχές. Συμπερασματικά λοιπόν, τα άτομα αυτά πρέπει να λαμβάνουν σκευάσματα πράσινου καφέ που δεν περιέχουν καφεΐνη. Γενικά ο πράσινος καφές φαίνεται να είναι ασφαλής βάσει των μελετών και των κλινικών ερευνών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, στις οποίες δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες.  Αξίζει να τονιστεί ότι όπως με όλα τα συμπληρώματα διατροφής, προτείνουμε να αποφύγετε την χρήση του κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα