×

Πώς θα κάνω σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας μου;

 27/03/2024 2m, 39s

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου απασχολεί αρκετά  το σύνολο τόσο των  γυναικών όσο και τον ανδρών τα τελευταία χρόνια.  Πώς γίνεται όμως ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας και ποια προϊόντα πρέπει να επιλέξουμε βάση τον τύπου δέρματός μας;

Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική γι’ αυτό το λόγο έχουν παραχθεί πολλά προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε το καταλληλότερο για το δικό μας τύπο επιδερμίδας.
Όποια και να είναι η φύση του δέρματος μας και ο τύπος του προϊόντος καθαρισμού που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα καθαρίσουμε και το πρόσωπο και το λαιμό με απολύτως καθαρά χέρια κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά προϊόντα για τον πρωινό καθαρισμού μιας και απευθυνόμαστε σε διαφορετικούς ρύπους που πρέπει να απομακρυνθούν το πρωί (σμήγμα, ιδρώτας, υπολείμματα από την κρέμα νύχτας) και σε άλλους το βράδυ (σκόνη, κατάλοιπα ρύπανσης-αέρα, σμήγμα, μακιγιάζ).

 

Ποια είναι τα σωστά βήματα καθαρισμού;

Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού – ντεμακιγιάζ .
Καθαρίζει αποτελεσματικά υδατοδιαλυτούς  και λιποδιαλυτούς ρύπους, προσαρμόζεται στη φύση του δέρματος και δεν προκαλεί «τράβηγμα». Είναι ιδανικό για κανονικές-μικτές και ξηρές επιδερμίδες.
Δεν συνίσταται για λιπαρές επιδερμίδες. Στις λιπαρές επιδερμίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σαπουνάκι καθαρισμού που θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα.
Τρόπος χρήσης: Εφαρμόζουμε σε στεγνό πρόσωπο με τις άκρες των δακτύλων μας με κυκλικές κινήσεις ,αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μπορεί να αφαιρεθεί είτε με δίσκους ντεμακιγιάζ , βαμβάκι είτε με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ!

Στη συνέχεια τοποθετούμε λοσιόν προσώπου.
Η λοσιόν εξισορροπεί το Ph της επιδερμίδας. Απομακρύνει τα υπολείμματα από το γαλάκτωμα και προετοιμάζει το δέρμα για να δεχτεί τα προϊόντα περιποίησης. Τρόπος χρήσης: Εφαρμόζουμε ταμποναριστά στο πρόσωπο και το λαιμό.

Δεν παραλείπουμε ποτέ το ντεμακιγιάζ  των ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προϊόντα προσαρμοσμένα σε αυτή. Συνήθως είναι σε μορφή τζελ ή λοσιόν.
Τρόπος χρήσης: Εμποτίζουμε δύο βαμβάκια με το προϊόν και τα τοποθετούμε πάνω σε κλειστά μάτια.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε να «γλιστρήσουν» προς την εξωτερική γωνία του άνω βλεφάρου αποφεύγοντας το τρίψιμο. Το ίδιο κάνουμε και στο κάτω βλέφαρο.  Επαναλαμβάνουμε για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να απομακρυνθούν εντελώς οι ρύποι και το μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μια εμποτισμένη μπατονέτα για να αφαιρέσετε σύριζα στις βλεφαρίδες υπολείματα από μολύβι ματιών ή eyeliner.

 

Συμπληρωματική περιποίηση

Πέρα από τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού η επιδερμίδα μας χρειάζεται ανανέωση το δέρμα πρέπει να γίνει πιο λείο και πιο διαπερατό από τις ουσίες των προϊόντων περιποίησης. Αυτό επιτυγχάνεται με τα απολεπιστικά προϊόντα .
Προτείνουμε να χρησιμοποιείτε 1-2 φορές την εβδομάδα το κατάλληλο peeling ανάλογα τον τύπο του δέρματός σας.
Η ανανέωση του peeling οφείλει να τελειοποιηθεί με τη εφαρμογή μάσκας. Οι μάσκες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες. Ανοίγουν τους πόρους για να διεισδύσουν βαθύτερα  τα προίόντα και έχουν άμεσα αποτελέσματα ( ενυδάτωση, λάμψη, κ.ά.)

 

Τρόπος χρήσης:

Σε στεγνό πρόσωπο και λαιμό εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση. Περιμένουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τις ενδείξεις του παρασκευαστή) και αφαιρούμε με νερό ή εμποτισμένο βαμβάκι  με λοσιόν της επιλογής μας.
Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την κρέμα μας ή κάποια αμπούλα ομορφιάς!

Μην παραλείπετε ποτέ το σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας σας και θα δείτε μόνοι σας τη διαφορά στο δέρμα σας.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα