×

Σωστό λούσιμο: οι 8 κανόνες για δυνατά και καθαρά μαλλιά

 27/03/2024 1m, 43s

Πόσο σίγουρη είσαι ότι λούζεις με σωστό τρόπο τα μαλλιά σου; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιοι “κανόνες” λουσίματος τους οποίους καλώς οι κακώς οι περισσότερες από εμάς έχουμε αγνοήσει κατά καιρούς λόγω βιασύνης ή και ημιμάθειας;

Αν όντως λοιπόν επιθυμείς καθαρά και υγιή μαλλιά, ξέχνα το άγαρμπο σαπούνισμα-ξέβγαλμα και ετοιμάσου να μυηθείς στη σωστή τεχνική του λουσίματος.

 

Tips για να λούσετε σωστά τα μαλλιά σας

  1. Ανακάλυψε τι τύπο μαλλιών έχεις και προμηθεύσου τα κατάλληλα προϊόντα για το συγκεκριμένο τύπο. Αν δεν είσαι σίγουρη ρώτα την άποψη του κομμωτή σου ή κάποιου ειδικού.
  2. Πριν μπείς στο ντους φρόντισε να χτενίσεις τα μαλλιά σου, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα προϊόντων styling που τα κρατάνε “κολλημένα”.
  3. Πριν απλώσεις το σαμπουάν, πρέπει να βρέξεις πάρα πολύ καλά τα μαλλιά σου με άφθονο νερό, να είναι τελείως υγρά μέχρι μέσα.
  4. Όση απόλαυση και χαλάρωση προσφέρει το καυτό νερό στο δέρμα σου, δεν ισχύει το ίδιο και με τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά θέλουν χλιαρό νερό κατά το λούσιμο και ειδικά το τελευταίο ξέβγαλμα είναι καλό να είναι με κρύο νερό, έτσι ώστε να λάμψουν!
  5. Για καθαρά μαλλιά πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις 2 χέρια σαμπουάν τα μαλλιά και 1 χέρι μαλακτική (αμα λούζεσαι καθημερινά 1 χέρι αρκεί).
  6. Για καλύτερα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή της μάσκας ή της μαλακτικής εφάρμοσε το εξής: άπλωσε το προϊόν κατά μήκος της τρίχας και τύλιξε τα μαλλιά σου για 5 λεπτά με μια ζεστή νωπή πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι της τρίχας και το προϊόν ενυδατώνει και αναδομεί πιο αποτελεσματικά!
  7. Όταν τελειώσεις με τα παραπάνω, στίψε πολύ καλά τα μαλλιά σου και ύστερα τύλιξέ τα απαλά με μια πετσέτα χωρίς να τα τρίβεις. Την πετσέτα την αφαιρείς μετά απο λίγα λεπτά διότι αμά τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους εκεί πολύ γρήγορα θα φαίνονται πάλι λαδωμένα.
  8. Οταν τελείωσεις δοκίμασε να τα ξεμπερδέψεις με μία καλή βούρτσα. Άμα είναι δύσκολο και επίπονο καθώς είναι βρεγμένα μην επιμένεις καθώς μπορεί η τρίχα να σπάσει , είναι σίγουρο ότι μόλις στεγνώσουν θα ξεμπερδεύονται πιο εύκολα.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Προτεινόμενα Άρθρα