×

Μάσκα Προσώπου: 10 Λεπτά… Αρκούν!

 10/03/2023 1m, 46s

Πάντα βρίσκουμε μια απλή δικαιολογία για να αποφύγουμε την απολέπιση και τις μάσκες προσώπου. Κάτι η κούραση, κάτι η δουλειά… ο περιορισμένος χρόνος … ; Πάντα αφήνουμε πίσω αυτήν την απαραίτητη φροντίδα για την επιδερμίδα μας τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα! Με απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα φυσικής απολέπισης στο σπίτι μας χωρίς χρόνο και κόπο.

Η φυσική απολέπιση είναι μια διαδικασία που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης προσώπου να εισέλθουν και να δράσουν αποτελεσματικά. Η απολέπιση θα πρέπει να γίνεται ως εξής:

  • Σε κανονικό- μικτό δέρμα :1 φορά την εβδομάδα
  • Σε λιπαρό: 2-3 φορές την εβδομάδα
  • Σε ξηρό- ευαίσθητο: 2-3 φορές το μήνα!
  • Σε δέρματα με ακμή, ροδόχου νόσο, αλλεργίες, δυσανεξίες ΔΕΝ συνίσταται η χρήση peeling.

Φτιάξτε το δικό σας peeling ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας.

Συνταγή
Αρχικά επιλέξτε ένα μικρό σκεύος για την ανάμειξη των υλικών. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας λευκή ή καστανή ζάχαρη και προσθέστε 10ml από τα παρακάτω έλαια ανάλογα με την ανάγκη της επιδερμίδας σας…

Κοκοφοινικέλαιο: Θρεπτικό για το δέρμα, προλαμβάνει τις ρυτίδες με βιταμίνες E + C + F

Βερυκοκέλαιο: Μαλακτικό, θρεπτικό και ενυδατικό. Καταπραΰνει την υπερβολική ξηρότητα και χαρίζει απαλότητα και λάμψη στο δέρμα.

Λάδι Ελιάς: Αντιοξειδωτική Αντιγηραντική Και Ενυδατική Δράση

Αμυγδαλέλαιο: Πλούσιο σε ελαϊκό, λινελαϊκό οξύ και βιταμίνες Α, Β1, Β2,Β6. Έχει εξαιρετικές μαλακτικές, απαλυντικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες

Έλαιο Τεϊόδεντρου: Βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας.

Θρυμματίστε ένα σαπούνι της επιλογής σας και προσθέστε στο μίγμα όσο χρειάζεται για να είναι παχύρευστο. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σαπούνι της επιλογής σας, όπως με μέλι, με γάλα, με πρόπολη(αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα).
Βάλτε το μίγμα σε ένα βαζάκι και διατηρήστε το στο ψυγείο για 1 μήνα!
Χρήση
Σε νωπή επιδερμίδα εφαρμόστε μικρή ποσότητα, κάντε απαλό μασάζ για 2 λεπτά και αφήστε το peeling στο πρόσωπο σας για άλλα 8 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το με άφθονο χλιαρό νερό και προχωρήστε στη προσωπική σας φροντίδα.
Αν το δοκιμάσετε θα χαρούμε πολύ να μας πείτε τη γνώμη σας…!

Προσοχή! Μετά τη χρήση peeling μην εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία και μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης.

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα