Καλοκαιρινές διακοπές μαθαίνοντας:παιχνιδιάρικες ιδέες για τους μικρούς μας φίλους!

 Από  26/09/2019

Τα σχολεία έκλεισαν, οι τσάντες μπήκαν στις ντουλάπες και τα βιβλία έγιναν μία μικρή στοίβα δίπλα στα γραφεία των παιδιών. Ήρθε η ώρα για βόλτες, θάλασσα και χαλάρωση! Όταν το μυαλό ξεκουράζεται και το σώμα χαλαρώνει, τότε η μάθηση πραγματοποιείται αβίαστα…απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε με το παιδί σας κάποια από τα παιχνίδια που σας προτείνουμε. Θα ξαφνιαστείτε με το πόσες γνώσεις θα αποκτήσουν απλά παίζοντας!!!

-Προμηθευτείτε μία πλαστική πισίνα (κυκλοφορούν οικονομικές), γεμίστε τη με νερό. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια που έχετε από κατηγορίες (ζώα , φρούτα , σχήματα κ.α.) και παίξτε ομαδοποιήσεις (βρες τα ίδια μέσα στο νερό) κατηγοριοποιήσεις (βάλε μαζί όσα ζουν στο δάσος, στο νερό κ.α). Η ενίσχυση των συγκεκριμένων ικανοτήτων θα γίνει παιχνιδάκι!

-Κουβαδάκια, φτυαράκια και άλλα παιχνίδια θαλάσσης μαζί με αρκετή πλαστελίνη θα βοηθήσει τη δημιουργικότητα και τη λεπτή κίνηση των παιδιών σας.

-Νερομπογιές και χαρτόνια για να σχηματίσετε γράμματα της αλφαβήτας , αριθμούς και λέξεις σε μεγαλύτερες ηλικίες. Θα γράφουν με τις ώρες!

-Λευκός πηλός και οι κατασκευές σχημάτων, αντικειμένων καθημερινής ζωής θα γίνει το αγαπημένο τους.

-Διαβάστε στα μικρά παιδιά σας παραμύθια , ζωγραφίστε μαζί τους σε λευκά χαρτιά εικόνες που τους κέντρισαν την προσοχή.

-Φτιάξτε κατασκευές με τα κοχύλια που θα μαζέψετε από την παραλία.

-Βγείτε στον κήπο ή στο μπαλκόνι και φυτέψτε λουλούδια , ανά δυάδα , ανά τριάδα, θα δουλέψετε ποσότητες , αρίθμηση και σε μεγαλύτερες ηλικίες διαίρεση

-Με πλαστελίνη αλλά και με πηλό μπορείτε να φτιάξετε φρούτα και λουλούδια για κάθε εποχή .

Οι ιδέες και οι προτάσεις για ένα δημιουργικό καλοκαίρι είναι πολλές, απλά αφεθείτε μαζί με τα παιδιά σας και μαζί τους θα γνωρίσετε ένα καινούργιο καλοκαιρινό κόσμο! Βουτιά στη γνώση!!

Ευχαριστούμε για την επιστημονική συμβολή στη συγγραφή αυτού του άρθρου την

AAEAAQAAAAAAAAKAAAAAJDJkZmE0YWQ5LTA3MDYtNDU0NC04ZTBjLTEzYmM1MWU1ZDYxMA        Μάρθα Ι. Ηλιοπούλου

Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος

M.A Special Education/ B.T.E.C Edexcel

Τι πιστεύετε εσείς;