Έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής; Μάθε τις ανάγκες της και τι μπορεί να την επηρεάσει!

 Από  29/09/2017

Η λιπαρή επιδερμίδα στο πρόσωπο απαντάται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά. Η λιπαρότητα εμφανίζεται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες της επιδερμίδας υπολειτουργούν και παράγουν πολύ σμήγμα. Αυτό καθιστά την λιπαρή επιδερμίδα απαιτητική τόσο στον καθαρισμό όσο και στην καθημερινή της φροντίδα.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Ο Καθαρισμός της λιπαρής επιδερμίδας έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα! Όσο περισσότερο προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την έκκριση σμήγματος τόσο περισσότερο σμήγμα παράγει η επιδερμίδα για να το αντικαταστήσει! Επομένως, είναι σημαντικό να αποφεύγουν τη χρήση δυνατών προϊόντων καθαρισμού και να γίνεται απαλός καθαρισμός.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Ποιος είπε ότι η λιπαρή επιδερμίδα δεν χρειάζεται ενυδάτωση; Είναι μια λανθασμένη άποψη που δυστυχώς κυριαρχεί καθώς θεωρείται ότι η λιπαρή επιδερμίδα λόγω την γυαλάδας δεν σημειώνει έλλειψη νερού και αφυδάτωση. Μεγάλο λάθος!!! Η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και μάλιστα καθημερινά. Προτιμήστε ελαφριές υφές που να δίνουν ματ αποτέλεσμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Είναι ευρέως γνωστό ότι η σοκολάτα είναι ο σύμμαχος της ακμής.. Γνωρίζατε όμως ότι τα γαλακτοκομικά μπορεί να είναι ο λόγος που το δέρμα σας εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και βγάζετε περισσότερα σπυράκια. Δοκιμάστε να αποφύγετε την κατανάλωση αυτών των τροφών για λίγο διάστημα και δείτε αν η επιδερμίδα σας ανταποκρίνεται θετικά. Αν αυτό συμβεί τότε μάλλον θα πρέπει να προσαρμοστείτε σε νέες διατροφικές συνήθειες.

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο ήλιος μπορεί να βοηθάει στην ακμή και η επιδερμίδα να δείχνει πιο όμορφη και υγιής αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν είναι μόνιμο! Ύστερα από αυτή την οπτική ικανοποίηση έρχεται ο υποτροπιασμός. Η ακμή γίνεται εντονότερη και η θεραπεία ξεκινάει ξανά από το μηδέν. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό! Προμηθευτείτε ένα αντηλιακό με ελαφριά υφή κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες. Τους χειμερινούς μήνες αν δεν επιθυμείτε την χρήση αντηλιακής διαλέξτε προϊόντα με υψηλό δείκτη Spf όπως BB,CC κρέμες και Makeup με προστασία.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Αλλάξτε συχνά μαξιλαροθήκη. Η λιπαρότητα και τα μικρόβια (ειδικά αν υπάρχουν σπυράκια) μεταφέρονται κάθε βράδυ στην επιδερμίδα σας και στα σπυράκια παρατείνοντας το πρόβλημα.

Εxtra Tip: Μην χρησιμοποιείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα το ίδιο καθαριστικό προσώπου. Οι ανάγκες της επιδερμίδας μεταβάλλονται. Δείτε και αναγνωρίστε τι πραγματικά χρειάζεται το δέρμα σας.

Επιμέλεια Άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Eπαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist
Pharm24.gr

Τι πιστεύετε εσείς;

0 0 ψήφοι
Βαθμολογία Άρθρου
Συνδρομή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Προβολή σχολίων