Ποια είναι τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για σένα;

 Από  24/09/2019

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τα μάτια μας από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα αλλά και από το έντονο φως που μειώνει τη διαύγεια της όρασης, κουράζει τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Ζούμε στην Ελλάδα και σε αντίθεση με άλλες χώρες απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσά της. Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου λοιπόν δεν είναι μόνο αξεσουάρ που χαρακτηρίζει το style μας αλλά και απαραίτητος σύμμαχος για την υγεία των ματιών μας.
Τα γυαλιά ηλίου τα επιλέγουμε με βάση το σχήμα του προσώπου μας και το χρώμα του δέρματός μας. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και παρατηρείστε το σχήμα του προσώπου σας. Έχει γωνίες; είναι στρογγυλό; Τι σας ταιριάζει ιδανικά;

Στρογγυλό 

Το στρογγυλό πρόσωπο δεν έχει καθόλου γωνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιχειρήσετε να δώσετε το εφέ ενός μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου με σκελετούς σε γεωμετρικά σχήματα και έντονες γωνίες με μικρό ύψος για να σπάσετε τον κύκλο του προσώπου σας. Προτιμήστε πλατιά, ορθογώνια και μικρού ύψους γυαλιά.

Οβάλ 

Στο οβάλ σχήμα προσώπου ταιριάζουν τα πάντα! Έχετε ελευθερία κινήσεων λοιπόν να επιλέξετε όποιο σας αρέσει ακόμη και τα πιο extreme!

Σχήμα Καρδιά 

Μεγάλο μέτωπο και λεπτό πιγούνι. Προνομιούχο σχήμα και αυτό καθώς του ταιριάζουν οι περισσότεροι σκελετοί. Ιδανικά όταν το κάτω μέρος του σκελετού είναι πιο έντονο δίνει την ψευδαίσθηση ότι το πιγούνι δεν είναι τόσο λεπτό.

Μακρόστενο 

Εδώ ο σκελετός πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικός από το σχήμα του προσώπου! Ιδανικός ο στρογγυλός ή γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος για να μετριάσετε το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Επίσης έντονα μοτίβα στους βραχίονες ταιριάζουν καθώς δίνουν την αίσθηση πλάτους.

Τετράγωνο 

Έντονες γωνίες, μεγάλο μέτωπο και μεγάλο σαγόνι. Θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση του πιο μακρόστενου προσώπου. Αυτό επιτυγχάνεται με σκελετούς με στρογγυλεμένες άκρες.

Βρείτε μέσα από μεγάλη γκάμα σχεδίων τα γυαλιά ηλίου που σας ταιριάζουν ΕΔΩ.

Eπιμέλεια άρθου:
Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

 

 

Τι πιστεύετε εσείς;