Το Μουρουνέλαιο και τα οφέλη του στον οργανισμό μας

 Από  11/09/2018

Το Μουρουνέλαιο πρόκειται για έλαιο που προέρχεται από το ήπαρ του ψαριού Γάδος ή Μουρούνα. Ψαρεύεται κυρίως στον Ατλαντικό και μεταφέρεται γρήγορα στην ξηρά προκειμένου να ακολουθήσει η ειδική κατεργασία εξαγωγής του μουρουνελαίου.


Ιστορικά Στοιχεία
Η χρήση των ελαίων ψαριών στη θεραπευτική αναφέρεται σε κείμενα του Ιπποκράτη (5ος αι. π.Χ.), ενώ σύμφωνα με τον Πλίνιο (1ος αι. μ.Χ.) τα ηπατέλαια χρησιμοποιούνται για δερματικά εξανθήματα, τόσο τοπικά όσο και με χρήση από το στόμα. Το Μουρουνέλαιο είναι γνωστό και ως ουισκέλαιο ή απλώς μουρουνόλαδο και εντάχθηκε στη θεραπευτική από ιατρούς έπειτα από παραδοσιακή χρήση από χωρικούς και ψαράδες.

 

Χρήσεις στην Θεραπευτική
Στην πιο σύγχρονη (17ος αι. μ.Χ. και ύστερα) θεραπευτική, χρησιμοποιείται για παθήσεις των οστών, ενώ περιγράφεται σε κείμενα των αρχών του προηγούμενου αιώνα ως ‘επιτυχές μέσο, καθοριστικά επωφελές, σε βαθμό που προκαλεί έκπληξη. Συγκεκριμένα, έλαια ψαριών και συμπληρώματα με Ω3 λιπαρά οξέα έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων σε άτομα με ιστορικό σχετικών διαταραχών.
Το American Heart Association συνιστά καθημερινή πρόσληψη EPA και DHA, τα βασικά συστατικά του μουρουνελαίου που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό. Επιπλέον, περιέχει τα πολύ σημαντικά για την υγεία συστατικά, τη Βιταμίνη A με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αναγκαία για την υγεία των ματιών και Βιταμίνη D με ευεργετική δράση στην υγεία των οστών.

 

Το ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ EXTRA της SUPERFOODS είναι υψηλής και ελεγμένης καθαρότητας, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες, συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού. Περιέχει επιπλέον τις βιταμίνες Α, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ευεργετική δράση στην όραση, καθώς και τη βιταμίνη D, απαραίτητη για την υγεία των οστών. Πιο συγκεκριμένα:

400mg ελαίου ήπατος Gadus morrhua
Βιταμίνη A1250 IU
Βιταμίνη D135 IU
Εικοσιπεντενοϊκό οξύ Εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA)32 mg
Εικοσιδυοεξενοϊκό οξύ  οξύ (DHA)36 mg

 

ΧΩΡΙΣ : Γλουτένη, Σάκχαρα, Λακτόζη, Σόγια
Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως με το γεύμα για καλύτερη απορρόφηση των συστατικών.

Βρείτε το Μουρουνέλαιο Extra της Superfoods ΕΔΩ.

 

Πηγή άρθρου: superfoods.gr

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Τι πιστεύετε εσείς;