Σπιρουλίνα … η τροφή του μέλλοντος!

 Από  11/09/2018

Η Σπιρουλίνα είναι ένα φωτοσυνθετικό κυανοβακτήριο ελικοειδούς σχήματος που ανήκει στο γένος Arthrospira. Τα πιο κοινά είδη είναι τα platensis και maxima, με το δεύτερο να είναι κατανεμημένο κυρίως σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Ν. Αμερικής. Ο όρος Σπιρουλίνα προκύπτει από την αρχική κατάταξή της στο ομώνυμο γένος, όνομα που χρησιμοποιείται ακόμα για παραδοσιακούς και πρακτικούς λόγους.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η Σπιρουλίνα καλλιεργείται σε όλον τον κόσμο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος γύρω από αυτήν για τη μεγάλη διατροφική της αξία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί, εξαιρώντας την Άπω Ανατολή, το μοναδικό καταγεγραμμένο μικροοργανισμό που έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως τροφή από ανθρώπους. Μέσα στα χρόνια, δύο πληθυσμοί με απόσταση 10.000 χιλιομέτρων μεταξύ τους, ιθαγενείς του Μεξικό στην Αμερική και του Τσαντ στης Αφρική, ανακάλυψαν ανεξάρτητα σε λίμνες και εκμεταλλεύτηκαν το μικροσκοπικό αυτό ‘φύκος’, εκτιμώντας την υψηλή διατροφική του αξία.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
Το 1988 η Σπιρουλίνα χαρακτηρίστηκε σε αποχαρακτηρισμένη έκθεση της NASA ως ικανή να χρησιμοποιηθεί στο Ελεγχόμενο Οικολογικό Σύστημα Υποστήριξης Ζωής (CELSS) των διαστημοπλοίων ως τροφή του πληρώματος. Στην ίδια έκθεση, επιβεβαιώθηκε η πολύ υψηλή διατροφική αξία του μικροοργανισμού αυτού, αναφέροντας την υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνες Β, και κυρίως Β12, Βιταμίνη Α κ.α

Το 70% της ξηρής μάζας της Σπιρουλίνας αποτελείται από πρωτεΐνες, αποτελώντας μία από τις πιο πλούσιες φυτικές πηγές πρωτεΐνών. Η ποιότητα των πρωτεϊνών είναι ανάμεσα στις καλύτερες του φυτικού βασιλείου ενώ περιέχει επιπλέον πολλές βιταμίνες και άλλους θρεπτικούς παράγοντες.

Η Σπιρουλίνα Gold της Superfoods καλλιεργείται σε περιβάλλον με μηδενική μόλυνση, σε γλυκό νερό, ελεγμένο και διαπιστευμένο για την καθαρότητά του.
Επεξεργάζεται με διαδικασία spray drying που χαρίζει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα και διατηρεί τα χαρακτηριστικά και τις ευεργετικές ιδιότητές της.

Η Σπιρουλίνα Gold της Superfoods περιέχει:

300mg κόνεως Spirulina (Arthrospira) platensis
Πρωτεΐνη180mg
Καροτενοειδή0,6mg
β-καροτενοειδή3,3mg
Χλωροφύλλη2,4mg

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ: Χορτοφάγους, Vegans
ΧΩΡΙΣ :Γλουτένη, Σάκχαρα, Νάτριο, Λακτόζη, Σόγια

Βρείτε την Σπιρουλίνα Gold της Superfoods ΕΔΩ.

Πηγή άρθρου: superfoods.gr

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Τι πιστεύετε εσείς;