Κατακράτηση υγρών το καλοκαίρι- Αντιμετώπιση

 Από  16/09/2020

Μήπως τελευταία νιώθετε ολοένα και περισσότερο την κοιλιά σας πρησμένη και το σώμα σας βαρύ; Μάλιστα, τα νούμερα της ζυγαριάς σας έχουν πάρει ξαφνικά την ανιούσα και απορείτε πώς συνέβη αυτό, αφού δεν καταναλώσατε μεγαλύτερες ποσότητες από το κανονικό.

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, προκαλώντας ένα γενικευμένο αίσθημα δυσφορίας, καθώς και αξιοσημείωτο πρήξιμο στην κοιλιά, στα πόδια και στο πρόσωπο.

Περίπου τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, με το ποσοστό αυτό να παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τις διατροφικές μας συνήθειες, τα επίπεδα της σωματικής μας δραστηριότητας ή και μεταβολές στα επίπεδα διαφόρων ορμονών.

Για παράδειγμα, η κατανάλωση ενός πολύ αλμυρού γεύματος σε συνδυασμό με την ανεπαρκή ενυδάτωση είναι μια… σίγουρη συνταγή για να προκληθεί στο σώμα κατακράτηση υγρών. Ο λόγος είναι ότι το αλάτι κάνει τα κύτταρα να απορροφούν περισσότερο νερό σαν σφουγγάρια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα υγρών στο αίμα και το σώμα να πρήζεται.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση;

Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατακράτηση υγρών πρέπει αρχικά να είναι γνωστή η αιτία που την προκάλεσε. Παρακάτω θα δείτε κάποιες γενικές συμβουλές για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατακράτηση υγρών.

  • Μείωση της πρόσληψης αλατιού, καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών στο σώμα.
  • Επαρκής ποσότητα κατανάλωσης νερού.
  • Τακτική σωματική άσκηση.
  • Ανύψωση των ποδιών με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
  • Αποφυγή της πολύωρης ακινησίας (είτε σε καθιστή είτε σε όρθια θέση).
  • Διαλείμματα για περπάτημα κατά τη διάρκεια των πολύωρων ταξιδιών.
  • Αποφυγή της έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες (π.χ. καυτό ή πολύ κρύο μπάνιο, σάουνα). Επαρκής και ζεστός ρουχισμός όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.
  • Μαλάξεις με απαλές κινήσεις (που δεν προκαλούν πόνο) από την πάσχουσα περιοχή προς την κατεύθυνση της καρδιάς.

Ενισχυτικά δοκιμάστε το συμπλήρωμα διατροφής 7 DAYS Water Shape της Power Health το οποίο ενισχύεται από τα συστατικά: μαγνήσιο, νιασίνη και βιταμίνη Β6, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Το μαγνήσιο επίσης συμβάλλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα.

Βρείτε εδώ το Water Shape ΕΔΩ.

 

Επιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr
Πηγή άρθρου: Power Health Power of Nature

Τι πιστεύετε εσείς;