X

Τριχόπτωση: Οι καλύτερες βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής

 20/10/2022 5m, 53s

Η τριχόπτωση είναι μία υπόθεση που απασχολεί άνδρες και γυναίκες!

 

Τι είναι η τριχόπτωση;

Πρόκειται για μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των τριχών που έχουμε στο κεφάλι μας. Η εποχιακή τριχόπτωση, δηλαδή, η φθινοπωρινή τριχόπτωση ενδέχεται να γίνει αρκετά έντονη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία. 

 

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της τριχόπτωσης;

Η τριχόπτωση είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα κι έχει τις ρίζες του σε διάφορες αιτίες. 

 • Ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών
 • Ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το στρες
 • Ορμονικές αλλαγές (π.χ. κατά την εμμηνόπαυση, την κλιμακτήριο ή την εγκυμοσύνη) ή κληρονομικοί παράγοντες 
 • Χρόνιες παθήσεις, όπως η αναιμία ή ο διαβήτης 
 • Διάφορες φαρμακευτικές αγωγές
 • Παράγοντες, όπως το έντονο και συχνό βούρτσισμα, η επεξεργασία με θερμότητα κ.ά. 
 • Η εποχική εναλλαγή μπορεί να επηρεάσει το τριχωτό της κεφαλής. Το καλοκαίρι υπάρχει η τάση το τριχωτό της κεφαλής να “γεμίζει” περισσότερο, προστατεύοντας έτσι το κεφάλι από τον ήλιο. Αντίθετα, την άνοιξη και το φθινόπωρο,  παρατηρείται αύξηση της απώλειας των μαλλιών, η οποία ονομάζεται εποχική τριχόπτωση. Το φθινόπωρο η τριχόπτωση διαρκεί περίπου 2 μήνες και λογίζεται ως μία πλήρως αναστρέψιμη διαδικασία. 

 

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση;

Αν αναρωτιέσαι “πώς να σταματήσω την τριχόπτωση”, εδώ θα βρεις μερικές πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

 

Ποιες ειναι οι καλύτερες βιταμίνες για τριχόπτωση;

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ο σύμμαχος σου σε διάφορες καταστάσεις. Μία από αυτές είναι φυσικά και η τριχόπτωση. Να θυμάσαι, ότι οποιαδήποτε εκδήλωση στο σώμα μας, σημαίνει και μία εσωτερική αλλαγή, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις από μέσα, ώστε να δεις εξωτερικό αποτέλεσμα. Οι βιταμίνες D, C, Ε & Β μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά και να αναχαιτίσουν την πορεία της τριχόπτωσης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα τριχόπτωσης, τα οποία έχουν μία ολοκληρωμένη σύνθεση από βιταμίνες για τριχόπτωση, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Τα συμπληρώματα αυτά συμβάλλουν ενεργά στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. 

 

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής κατά της Τριχόπτωσης:

 

power health hair nails skin
Power Health Platinum Hair Tone,Nails & Skin

Μια καλή επιλογή είναι το συμπλήρωμα διατροφής HairTone Nails & Skin της Power Health το οποίο αποτελεί το απόλυτο τρίπτυχο υγείας και ομορφιάς, καθώς πρόκειται για μία συνεργιστική φόρμουλα πλούσια σε θρεπτικά και ειδικά μελετημένα συστατικά που θα κάνει τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σας να την λατρέψουν! Μία μόλις κάψουλα καθημερινά αρκεί, για να έχετε την πιο ολοκληρωμένη πρόταση ομορφιάς που θα σας χαρίσει πλούσια μαλλιά, γερά νύχια και υπέροχο λαμπερό δέρμα!

 

 

Biocalpil Forte
Biocalpil Forte

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της τριχόπτωσης. Βοηθά στο να αποφευχθούν τα γκρίζα μαλλιά και η ψαλίδα και φροντίζει την υγεία των νυχιών και των βλεφαρίδων.

Περιέχει:

 • Χαλκός, σίδηρο και μαγνήσιο, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό τρίχας
 • Βιοτίνη, που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της τρίχας
 • Μεθιονίνη και κυστείνη, που είναι θειούχα αμινοξέα και απομακρύνουν τις τοξίνες
 • Κυστείνη, που είναι το κύριο δομικό συστατικό της κεράτινης
 • Ινοσίτη, που αναπτύσσει ένα ρυθμιστικό ρόλο, ειδικά στο ασβέστιο και στην παραγωγή νέων κυττάρων
 • Επίσης ΡΑΒΑ και Φολικό οξύ,  που εγγυούνται μια σημαντική αντιοξειδωτική δράση που έρχεται σε αντίθεση με την διαδικασία των γκρίζων μαλλιών
 • Νικοτιναμβιο και βιταμίνη Β, που εξασφαλίζουν την υγεία της τρίχας

 

 

Ducray Anacaps Progressiv Συμπλήρωμα Διατροφής Κατά της Προοδευτικής Τριχόπτωσης
Ducray Anacaps Progressiv Συμπλήρωμα Διατροφής Κατά της Προοδευτικής Τριχόπτωσης

Το συμπλήρωμα διατροφής Ducray Anacaps Progressiv ενισχύει την υγεία των μαλλιών. Χάρη στη σύνθεση του προσδίδει ανθεκτικότητα και πυκνότητα στα μαλλιά. Περιέχει ουσίες όπως βιοτίνη (βιταμίνη Β8), ψευδάργυρο, σελήνιο, που διατηρούν την τρίχα υγιή αλλά και βιταμίνη Β6, που συνεισφέρει στην ομαλή σύνθεση της κυστεΐνης. Είναι κατάλληλο για χρόνιες καταστάσεις και βοηθά τα μαλλιά να διατηρηθούν υγιή.

* Επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα από το 90% των ασθενών στους 3 μήνες.

 

 

Ducray Anacaps Reactiv Συμπλήρωμα Διατροφής Κατά της Αντιδραστικής Τριχόπτωσης
Ducray Anacaps Reactiv Συμπλήρωμα Διατροφής Κατά της Αντιδραστικής Τριχόπτωσης

Το συμπληρώμα διατροφής Ducray Anacaps Reactiv προσφέρει στον βολβό της τρίχας βιοτίνη (βιταμίνη Β8) που βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς τρίχας και βιταμίνη Β6 που συνεισφέρει στην ομαλή σύνθεση κυστεΐνης. Επιπλέον, χαρίζει δύναμη, ζωτικότητα και ανθεκτικότητα στα μαλλιά. Δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια, βοηθά στην ποιοτική ανάπτυξη των μαλλιών. Το Anacaps Reactiv παρέχει στη ρίζα της τρίχας βασικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες B6, B8, E, B3 και σίδηρο).

 

 

Solgar Skin Nails & Hair Formula tabs
Solgar Skin Nails & Hair Formula

Ένα συμπλήρωμα διατροφής για τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Πρόκειται για μία προηγμένη διατροφική φόρμουλα για την καλή υγεία των μαλλιών. Η περιεκτικότητά του σε οργανικό θείο, βιταμίνη C, L-προλίνη, L-λυσίνη, κόκκινο άλγος, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό είναι η κατάλληλη για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών. 

 

 

Priorin Extra Συμπλήρωμα Διατροφής
Priorin Extra Συμπλήρωμα Διατροφής

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα κατά της τριχόπτωσης στοχεύει στις γερές ρίζες και συνεπώς στα γερά μαλλιά. Η σύνθεση του Priorin Extra, είναι πλούσια σε βιοτίνη, L-Κυστίνη, εκχύλισμα κεχριού και βιταμίνη Β5, αποτελεί εξαιρετική “τροφή” για τη ρίζα της τρίχας. Για την ακρίβεια, η βιοτίνη είναι πολύ σημαντική για το δέρμα και των εξαρτημένων του (τρίχες & νύχια), η κυστίνη είναι ένα αμινοξύ, που αποτελεί βασικό δομικό συστατικό της κερατίνης, ενώ το εκχύλισμα κεχριού περιέχει milliacin και αρκετά λιπαρά οξέα, που χαρίζουν τόνωση και ενυδάτωση. 

 

 

Phyto Phytophanere Μαλλιά & Νύχια
Phyto Phytophanere Μαλλιά & Νύχια

Το Phyto Phytophanere είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην τριχόπτωση ήδη από το 1980. Αντιμετωπίζει δραστικά την τριχόπτωση, χάρη στην περιεκτικότητά του σε ποικίλες βιταμίνες (Β2, Β5, Β6, Β8, C, Ε). Είναι ιδανικό για την τριχόπτωση, τα αδύναμα μαλλιά, τα μαλλιά που σπάνε, αλλά και για την ενδυνάμωση των νυχιών. 

 

 

Frezyderm Hair Force Oral Tabs
Frezyderm Hair Force Oral Tabs

Πρόκειται για ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος καθώς και της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Ενισχύει τη αντοχή του στελέχους της τρίχας, εξυγιαίνει τον τριχοθύλακα και τον προστατεύει από γήρανση, βελτιώνει τα επίπεδα ενυδάτωσης της τρίχας, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες .

 

 Αναζήτηση δυναμωτικού σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.

Το διάστημα της τριχόπτωσης αντικαταστήστε το συνηθισμένο σαμπουάν σας με ένα σαμπουάν που θα διεγείρει την μικροκυκλοφορία. Προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα με χλιαρό νερό. Ξεχάστε το έντονο μασάζ και το τρίψιμο και κάντε απαλές κινήσεις με τα ακροδάχτυλα.

Παράλληλα με τη λήψη συμπληρωμάτων κατά της τριχόπτωσης, μπορεί κανείς να ενισχύσει τη δράση τους με ειδικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.  Όλα αυτά  δρουν επικουρικά και ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα. Ενισχύουν την μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής διεγείροντας τους θύλακες και χαρίζοντας τόνωση και προστασία της ίδιας της τρίχας από εξωτερικές “επιθέσεις”, όπως είναι διαδικασίες styling αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

 

 Λοσιόν ή αμπούλες κατά της τριχόπτωσης.

Θεωρείται ίσως και η πιο άμεση λύση στο πρόβλημα! Χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες στην πάσχουσα περιοχή ή και σε όλο το τριχωτό και κάντε απαλό μασάζ για 20-30 δευτερόλεπτα. Εάν χρησιμοποιήσετε λοσιόν ψεκάστε στο τριχωτό. Η απευθείας εφαρμογή στο τριχωτό έχει ως αποτέλεσμα την διέγερση του βολβού της τρίχας διευκολύνοντας έτσι την θρέψη και την αιμάτωση του. Η ζωή της τρίχας επιμηκύνεται και τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και πυκνά! Μην ανησυχείτε δεν θα λαδώσουν τα μαλλιά σας! Χρησιμοποιήστε τις αμπούλες ή την λοσιόν 2-3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων. Δείτε τις αμπούλες κατά της τριχόπτωσης και λοσιόν τριχόπτωσης  και επιλέξτε τα κατάλληλα για εσάς προϊόντα.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα