Λούφα η Αιγυπτιακή: Το φυσικό, vegan & βιοδιασπώμενο σφουγγάρι της στεριάς

 Από  18/01/2021

Η ιστορία του αναρριχώμενου μονοετούς φυτού Λούφα (Loofah Aegyptiaca Cylindrica), ξεκινάει από την Αίγυπτο εδώ και πολλά χρόνια. Μιλάμε για έναν κυλινδρικό σωληνοειδή καρπό που μοιάζει με κολοκύθα, ο οποίος πλην του ότι μαγειρεύεται και τρώγεται σε διάφορα χωριά γύρω από την Αλεξάνδρεια, αποξηραίνεται και «μεταμορφώνεται» σε σφουγγάρι καθαρισμού του σώματος.

 

 

More than just a plant: A story of commitments

Χάρη στην ακανόνιστη επιφάνειά τους, τα σφουγγάρια από το φυτό Λούφας απομακρύνουν ιδανικά τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας βαθύ καθαρισμό με φυσική απολέπιση. Παράλληλα, ενισχύουν την μικροκυκλοφορία, προσφέροντας αναζωογόνηση και ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Στεγνώνουν γρήγορα και δεν αναπτύσσουν μικροοργανισμούς.

 

It’s simple. Great materials make great products.

Το 1966, μια απλή ιδέα για φυσικά προϊόντα γέννησε την εταιρεία, Flax. Η σταθερή εστίαση στην ασφαλή φυσική αποτελεσματικότητα και στην αισθητική αρτιότητα και η αγάπη και το μεράκι, γέννησαν τη σειρά φυσικών σφουγγαριών LifoPlus, η οποία για πάνω από 50 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της προσωπικής υγιεινής & φροντίδας.

Όλα τα σφουγγάρια LifoPlus σχεδιάστηκαν με προσοχή και φροντίδα ώστε να προσφέρουν στο μπάνιο ευχάριστη, εργονομική και αποτελεσματική καθημερινή περιποίηση καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του σώματος (πρόσωπο, πλάτη, πόδια, αγκώνες) του σύγχρονου καταναλωτή.

 

lifoplus-sponge

 

100% φυσικά, οργανικά, vegan, βιοδιασπώμενα σφουγγάρια,

πιστοποιημένα για την ποιότητά τους, που σέβονται το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους

 

Did you know?

Ο κάθε καρπός Λούφας μπορεί να φτάσει τα 5 κιλά! Μόλις φτάσει στο μέγιστο της ανάπτυξής του, αρχίζει και αφυδατώνεται ώστε τελικά το βάρος του να φτάσει στα 150-200g. Παράλληλα, το πράσινο χρώμα του μετατρέπεται σε κίτρινο. Το σφουγγάρι είναι έτοιμο προς συγκομιδή & αποξήρανση με σκοπό να πάρει την τελική του μορφή.

Βρείτε στο online φαρμακείο Pharm24.gr φυσικά σφουγγάρια, καθώς και περισσότερα προϊόντα από την Lifoplus εδώ!

 

Πηγή Άρθρου: Lifoplus

Τι πιστεύετε εσείς;