Συμβουλές για αξέχαστα Χριστούγεννα με τα παιδιά!

 Από  07/12/2021

Ποιες δραστηριότητες μπορούν να αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών;

Τα Χριστούγεννα και οι όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας πλησιάζουν. Οι γιορτές αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες συνεργατικής μάθησης και εμπλουτισμού των γνώσεων των παιδιών.
Οι γονείς, λοιπόν, πρέπει να αξιοποιήσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και να ενσωματώσουν δραστηριότητες γεμάτες φαντασία και παιχνίδι. Άλλωστε, τα παιχνίδια αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του παιδιού, καθώς και μέσο επικοινωνίας και μάθησης.

Παρακάτω προτείνονται μερικές γιορτινές δραστηριότητες:

1. Θεατρική παράσταση: Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι τα παιδιά να επιλέξουν το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι και να στήσουν τη δική τους παράσταση (οργάνωση σκηνικών, κουστούμια και λόγια ρόλου).

Τα υλικά μας:

 • Παραμύθι
 • Ενδυμασίες

 

2. Christmas chef: Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου που περνάτε με τα παιδιά σας. Μπορείτε να φτιάξτε μαζί τους ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό ή φαγητό και να τους δώσετε την ευκαιρία να διαβάσουν τη συνταγή και με την καθοδήγησή σας να εκτελούν τις οδηγίες.

Τα υλικά μας:

 • Βιβλίο συνταγών ή Υ/Π
 • Τρόφιμα μαγειρικά σκεύη
 • Καλή διάθεση

 

3. Παίζω με χριστουγεννιάτικες λέξεις: Σκοπός της δραστηριότητας είναι ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και η ανάπτυξη της φαντασίας. Παίξτε με το παιδί σας κρεμάλα με θέμα τα Χριστούγεννα. Για τα μικρούλια σας μπορείτε να τα παροτρύνετε να σας κατονομάζουν αντικείμενα και εικόνες που τους δείχνετε είτε να λέτε γράμματα και να ψάχνετε μαζί του για αντικείμενα που ξεκινούν από αυτά.

Τα υλικά μας:

 • Χαρτί
 • Μολύβι

 

child girl in Santa hat making christmas tree of plasticine

 

4. Γιορτινά κόμικς: Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο κόμικ, απαντώντας σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

 1. Ποια είναι η πλοκή;
 2. Ποιοι είναι οι ήρωες;
 3. Σκεφτείτε τους διαλόγους της ιστορίας
 4. Σχεδιάστε τις ανάλογες εικόνες
 5. Ποιος θα είναι ο τίτλος του κόμικ;

Τα υλικά μας:

 • Χαρτόνια
 • Χρώματα

 

5. Χριστουγεννιάτικο σπίτι: Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι το παιδί να φτιάξει ένα σπίτι με υλικά που βρίσκει στο σπίτι αναπτύσσοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη συγκέντρωσή του και τη λεπτή κινητικότητά του.

Τα υλικά μας:

 • Υλικά που βρίσκει στο σπίτι
 • Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

 

Παραπάνω προτείνονται μερικές ιδέες για να δώσετε στις γιορτές έναν δημιουργικό τόνο. Ο σκοπός είναι να ζήσουμε τη μαγεία όσο μπορούμε περισσότερο, να ξαναγίνουμε και εμείς παιδιά και να χαρίσουμε ξεχωριστές αναμνήσεις σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το My-Book.gr και να αναζητήστε πλούσιο χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό υλικό, καθώς η μάθηση και η δημιουργία δε σταματούν ούτε στις γιορτές.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

Πηγή Άρθρου: My-Book.gr

Τι πιστεύετε εσείς;

5 1 ψήφος
Βαθμολογία Άρθρου
Συνδρομή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Προβολή σχολίων