X

Μπάρες Σαμπουάν: Γιατί να τις επιλέξετε;

 10/01/2023 4m, 28s

Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις καινούργια προϊόντα και αγαπάς εξίσου την περιποίηση των μαλλιών σου αλλά φυσικά και την καθαρότητα που προσφέρουν στα μαλλιά σου τα προϊόντα καθαρισμού που επιλέγεις, τότε σίγουρα πρέπει να μάθεις περισσότερα για τις μπάρες σαμπουάν!

Ναι, καλά διάβασες, μπάρες σαμπουάν που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό των μαλλιών σου, όπως έκανες μέχρι τώρα με τα σαμπουάν μαλλιών που όλοι γνωρίζουμε.

Οι μπάρες σαμπουάν, είναι προϊόντα που μπορείς να μεταφέρεις εύκολα και παντού μαζί σου, αποτελούν μια eco-friendly επιλογή και φυσικά έχουν στόχο την άμεση περιποίηση και καθαριότητα των μαλλιών σου. Μπορεί το όνομα να σε παραξενεύει ή να σου είναι άγνωστο επειδή απλά δεν έτυχε να χρησιμοποιήσεις ακόμα αντίστοιχο προϊόν, όμως αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή. Για αυτό τον λόγο θα αναλύσουμε παρακάτω όλα τα πλεονεκτήματά τους, αναφέροντας παράλληλα κάποιες προτάσεις αγοράς για μπάρες σαμπουάν.

 

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι μπάρες σαμπουάν για την περιποίηση των μαλλιών;

Μπορεί να ισχύει μια φιλική προσέγγιση προς το περιβάλλον, σε οτιδήποτε αφορά τη δημιουργία των συγκεκριμένων προϊόντων, παρόλα αυτά η αποτελεσματικότητα της σύνθεσή τους έχει μεγαλύτερη διάρκεια και πολύ θετικά αποτελέσματα στην καθαριστική τους δράση.

Οι μπάρες σαμπουάν καθαρίζουν σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τα υπολείμματα. Το κύριο πλεονέκτημα τους αλλά και στοιχείο τους είναι πως δεν εμπεριέχουν χημικά συστατικά και έτσι αποτελούν ένα τελείως ξεχωριστό προϊόν, το οποίο διαφέρει από τα τα κλασσικά σαμπουάν που μπορεί εύκολα κάνεις να βρει, να προμηθευτεί και να χρησιμοποιήσει.

Επίσης, οι μπάρες σαμπουάν, μπορούν να χαρίσουν εκτός από βαθιά καθαριότητα και έντονη λάμψη και περιποίηση στα μαλλιά και κυρίως σε βάθος της τρίχας, μετατρέποντας τα μαλλιά απόλυτα απαλά, καθαρά και πάνω από όλα υγιή!

Οι μπάρες σαμπουάν μπορούν να πετύχουν με φυσικά συστατικά μια γενική περιποίηση στην τρίχα των μαλλιών τόσο σε καθαριστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υγείας και εμφάνισης της τρίχας των μαλλιών. Επίσης, συμβάλλουν αποτελεσματικά για ένα ολοκληρωμένο και θετικό αποτέλεσμα για τα μαλλιά σου.

 

Πώς γίνεται σωστά και αποτελεσματικά η χρήση τους;

Η χρήση τους είναι μία απόλυτα εύκολη διαδικασία και δεν διαφέρει από τη διαδικασία που ήδη ακολουθεί κάποιος για την περιποίηση και την καθαριότητα των μαλλιών του.

Έτσι, οι μπάρες σαμπουάν συνίσταται να εφαρμόζονται σε βρεγμένα μαλλιά, με στόχο τη δημιουργία σαπουνάδας, καθώς την τρίβουμε απαλά στα μαλλιά μας. Ύστερα η διαδικασία του λουσίματος παραμένει η ίδια, όπως με τη χρήση κάθε σαμπουάν για τα μαλλιά.

Η μπάρα σαμπουάν αποτελεί μια επιλογή που βοηθά να εστιάσει κανείς στην καθαριότητα όλου του μήκους των μαλλιών, καθώς με τα υγρά σαμπουάν υπάρχει η τάση να επικεντρώνεται το λούσιμο μόνο στην κορυφή του κεφαλιού και να αμελούνται οι άκρες.

 

Πώς μπορώ να διατηρήσω τις μπάρες σαμπουάν;

Η μπάρα σαμπουάν μπορεί εύκολα να διατηρηθεί και η διαδικασία είναι απλή:

  1. Αρχικά χρειάζεται να απομακρύνουμε τον αφρό από τη μπάρα σαμπουάν
  2. Ύστερα χρειάζεται να το αφήσατε σε ένα σημείο ή βάση όπου να φεύγει το νερό αλλά και να στεγνώσει

Με αυτά τα βήματα η μπάρα σαμπουάν είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

 

Ποια μπάρα σαμπουάν είναι η κατάλληλη για εμένα;

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μπάρες σαμπουάν, που έχουν πολλαπλά οφέλη για τα μαλλιά:

 

Foamie Kiss me Argan Shine & Smoothness Shampoo Bar
Foamie Kiss me Argan Shine & Smoothness Shampoo Bar

Η συγκεκριμένη μπάρα σαμπουάν συνιστάται για αφυδατωμένα και ξηρά μαλλιά. Εμπεριέχει vegan σύνθεση, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά. Καταπολεμά το φριζάρισμα και προσφέρει ένα ήπιο και αποτελεσματικό καθαρισμό.

 

 

N.A.E. Semplicita Shampoo Bar Μπάρα Σαμπουάν Καθημερινής Χρήσης για Κανονικά Μαλλιά 85gr
N.A.E. Semplicita Shampoo Bar Μπάρα Σαμπουάν Καθημερινής Χρήσης για Κανονικά Μαλλιά 85gr

Η συγκεκριμένη μπάρα σαμπουάν έχει ίδιες ιδιότητες με ένα κανονικό σαμπουάν, όμως αποτελεί ένα οικολογικό και συνάμα πρακτικό προϊόν για τον καθαρισμό των μαλλιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά λόγω της σύνθεσή της, ενώ αφήνει τα μαλλιά υγιή, λαμπερά και καθαρά.

 

Foamie Silver Linings Shampoo Bar for Blonde & Lightened Hair 1 Τεμάχιο
Foamie Silver Linings Shampoo Bar for Blonde & Lightened Hair 1 Τεμάχιο

 

Εμπεριέχει έλαιο σταφυλιού και είναι κατάλληλη για ξανθά μαλλιά καθώς απομακρύνει το κίτρινο χρώμα. Ενισχύει το ξανθό χρώμα, απομακρύνει τους κίτρινους τόνους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια επιλογή που προσφέρει καθαριότητα και λάμψη στην τρίχα των μαλλιών. Διαρκεί για έως και 30 χρήσεις.

 

Foamie The Berry Best Shampoo Bar Luminocity of Coloured Hair 80g
Foamie The Berry Best Shampoo Bar Luminocity of Coloured Hair 80g

 

Εμπεριέχει σπόρους βατόμουρου και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει λάμψη και τη φωτεινότητα στα βαμμένα μαλλιά. Είναι σχεδιασμένη για έως και 30 χρήσεις και μπορεί να στεγνώνει εύκολα λόγω του κορδονιού που έχει ενσωματωμένο η μπάρα σαμπουάν.

 

Foamie Shake Your Coconuts Natural Shine Shampoo Bar for Normal Hair 80g
Foamie Shake Your Coconuts Natural Shine Shampoo Bar for Normal Hair 80g

 

Εμπεριέχει έλαιο καρύδας και πρωτεΐνες σιταριού δίνοντας έξτρα όγκο και φυσική λάμψη. Συνιστάται για χρήση σε κανονικά μαλλιά. Είναι σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει έως και 30 χρήσεις, ενώ μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί και να στεγνώσει για επόμενη χρήση λόγω του ενσωματωμένου υφασμάτινου κορδονιού που έχει η μπάρα σαμπουάν.

 

weDo No Plastic Solid Shampoo Bar Μπάρα Σαμπουάν 80gr
weDo No Plastic Solid Shampoo Bar Μπάρα Σαμπουάν 80gr

 

Το συγκεκριμένο σαμπουάν σε μπάρα διαρκεί για έως και 80 λουσίματα. Ξεβγάζεται εύκολα, χωρίς πλαστικά και έτσι απαιτείται λιγότερο νερό. Ο πρωταθλητής στη βιωσιμότητα, σε μορφή μπάρας.

 

Μπάρες σαμπουάν: Αξίζει τελικά να τις δοκιμάσουμε;

Συμπερασματικά, οι μπάρες σαπουνιού αποτελούν μια οικολογική, εύχρηστη και συνάμα αποτελεσματική επιλογή που σίγουρα θα κερδίσουν πολλούς ή όποιους τις δοκιμάσουν. Είναι μία εναλλακτική αλλά απόλυτα ωφέλιμη επιλογή που συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά πλεονεκτήματα.

Σίγουρα αποτελεί την επιλογή «του αύριο» ή καλύτερα του «σήμερα» για ένα καλύτερο αύριο, καθώς η σύνθεσή τους έχει πολλαπλά και σύνθετα θετικά αποτελέσματα, τόσο στην καθαριότητα και περιποίησης των μαλλιών, όσο και συνολικά στο περιβάλλον.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα