X

Cyber Monday 2022: Η «Κυβερνοδευτέρα» των Προσφορών!

 29/11/2022 3m, 11s

Τον θεσμό της διάσημης πλέον και στη χώρα μας “μαύρης Παρασκευής” τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Η Cyber Monday όμως αποκτάει μια ξεχωριστή δυναμική κάθε χρόνο, με τον θεσμό αυτό να έχει επεκταθεί πλέον σε πάρα πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και κάθε χρόνο να καταγράφονται ρεκόρ πωλήσεων.

Τι είναι όμως η Cyber Monday, πότε πέφτει κάθε χρόνο και ποια η σχέση της με την Black Friday; Παρακάτω μπορείτε να μάθετε για την Cyber Monday και για τις προσφορές που μπορείτε να βρείτε.

 

Τι είναι η Cyber Monday;

Ο όρος Cyber Monday μπορεί να μεταφραστεί αδόκιμα στην ελληνική γλώσσα ως «ιντερνετική Δευτέρα» ή «Κυβερνοδευτέρα» και πρόκειται για έναν όρο που προέρχεται από τον χώρο του marketing, καθώς είναι από τις σημαντικότερες ημέρες αγορών.

Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 από επιχειρήσεις στην Αμερική, με στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να ψωνίζει online. Άλλη μια ιδιαιτερότητα αυτής της ημέρας είναι ότι αυτή η «εκδήλωση» ξεκίνησε με την λογική να μπορούν και μικρά καταστήματα που λειτουργούν κυρίως online να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα και τις προσφορές που προσφέρουν στην Black Friday.

Πολύ γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταυτίζεται με την Black Friday, καθώς αποτελεί κι αυτή μια μέρα με σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές. Η διαφορά είναι ότι αφορά μόνο online αγορές. Μιλώντας όμως με σημερινά δεδομένα, Cyber Monday και Black Friday ταυτίζονται σε έναν βαθμό, αφού οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας!

 

Πότε πέφτει φέτος η Cyber Monday;

Στην Αμερική, η Cyber Monday τοποθετείται τη Δευτέρα μετά τις διακοπές των Ευχαριστιών ή πολύ απλά τη Δευτέρα μετά την Black Friday. Συνήθως πέφτει μέσα στον μήνα Νοέμβριο, εκτός από την περίπτωση όπου η ημέρα των Ευχαριστιών πέσει στις 27 ή 28 Νοεμβρίου, όπου και πέφτει τον μήνα Δεκέμβριο. Γενικά, το εύρος των ημερομηνιών για την Cyber Monday είναι από τις 26 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Φέτος, η Cyber Monday «πέφτει» τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

 

💡 Στην περίπτωση που χάσατε τις προσφορές της Black Friday δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μιας και η ημέρα αυτή θα σας αποζημιώσει με μια τεράστια πληθώρα από προσφορές και εκπτώσεις!

 

Cyber Monday tips

Όπως και στην Black Friday, η σωστή και έγκαιρη οργάνωση του καταναλωτή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για άνετες αγορές, χωρίς τον κίνδυνο να υποπέσει κανείς σε παγίδες. Οι καλύτερες συμβουλές για την Cyber Monday, είναι:

Κάνε λίστα

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο σε θεσμούς όπως η Cyber Monday είναι να αγοράζει κανείς πράγματα, που δε χρειάζεται, απλά επειδή τα βρήκε σε καλή τιμή. Πρόκειται για μία ανούσια πρακτική, που θα σε αφήσει με λίγα χρήματα & πολλά άχρηστα πράγματα! Ξεκίνα, λοιπόν, νωρίτερα κάνοντας μία λίστα με όλα αυτά που χρειάζεσαι. Α! Και μην ξεχάσεις, ότι θα πλησιάζουν οι γιορτές. Επομένως, είναι μία καλή ευκαιρία να προγραμματίσεις τα δώρα, που θα χρειαστεί να κάνεις το διάστημα που έπεται.

Εξοικειώσου με τα site

Θα ήταν πολύ χρήσιμο, αφού κατασταλάξεις σε όσα θες να αγοράσεις, να κάνεις μία “βόλτα” στα αντίστοιχα sites. Έτσι, θα γλιτώσεις πολύ χρόνο, όταν θα “πας” να αγοράσεις όσα θες. Θυμήσου ότι λόγω των μειωμένων τιμών, τα προϊόντα ενδέχεται να εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Ακόμη θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, να έχεις δημιουργήσει και το λογαριασμό σου στο αντίστοιχο site, για να εξοικονομήσεις extra χρόνο αλλά & πόντους. Μην ξεχνάς πως η Cyber Monday αφορά online αγορές, οπότε προετοιμάσου κατάλληλα!

Εγγράψου στο newsletter

H εγγραφή στα newsletter των καταστημάτων που σε ενδιαφέρουν είναι μία καλή ιδέα, για να ενημερώνεσαι πάντα για προσφορές, εκπτώσεις, δρώμενα & δώρα. Έτσι, θα ενημερωθείς άμεσα για την επικείμενη Cyber Monday και για την ημερομηνία έναρξής της.

Εκπτωτικοί κωδικοί

Αν έχεις εκπτωτικούς κωδικούς από διάφορες αγορές, η Cyber Monday είναι η κατάλληλη περίοδος να τους αξιοποιήσεις. Θα αγοράσεις έτσι πράγματα, με ακόμη χαμηλότερες τιμές.

 

Ανακαλύψτε όλες τις προσφορές για την Cyber Monday στο online φαρμακείο μας!

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα