X

Γιατί χρειαζόμαστε ενυδάτωση μετά τον κορονοϊό;

 17/01/2023 2m, 43s

Ο Covid-19 δεν έχει «αποχωρίσει» οριστικά από τη ζωή μας. Όπως παρατηρούμε και φέτος τον χειμώνα, ο κορονοϊός βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης. Για την αντιμετώπισή του, έχουμε ήδη αναφέρει τρόπους προστασίας από τον Covid-19, με τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες.

Παρόλα αυτά, οι επιπτώσεις που επιφέρει ο κορονοϊός δεν αφορούν μόνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και την ίδια μας την επιδερμίδα. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα γίνει ανάλυση στα προβλήματα που δημιουργεί ο Covid-19 στην επιδερμίδα του προσώπου, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης.

 

Επιπτώσεις του Covid-19 στο Πρόσωπο

Με τη συνεχή άνοδο και νέων παραλλαγών, τα συμπτώματα του COVID έχουν επίσης εξελιχθεί. Στην αρχή, είχαμε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα και απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης ως τα κύρια που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν μόλυνση από τον COVID.

Κατά συνέπεια, κάθε περίπτωση ποικίλλει σε κάθε ασθενή. Παράλληλα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν άνθρωποι που φορούν ακόμα μάσκα. Η χρήση της μάσκας, ειδικά όταν τη φορούσαμε καθημερινά, συνοδεύεται σε αρκετές περιπτώσεις από δερματολογικά προβλήματα όπως

  • Ερεθισμοί
  • εμφάνιση ακμής
  • επιδείνωση της υπάρχουσας της υπάρχουσας ακμής στην περιοχή του προσώπου (πηγούνι, γύρω από το στόμα, τη μύτη και τα μάγουλα)

Επιπλέον, το στοιχείο της έντονης κόπωσης αποτελεί ένα κύριο σύμπτωμα, πριν αλλά και μετά για ασθενείς που νοσούν. Η κούραση δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως από μία μόνο ασθένεια ή κάποιο παθογόνο μηχανισμό. Λόγω της κόπωσης, όμως, δημιουργούνται προβλήματα στη διάθεση των ασθενών, περιπτώσεις αϋπνίας και υπνηλίας. Όλα τα παραπάνω, συντελούν στην επιβάρυνση της επιδερμίδας του προσώπου.

Το πρόσωπο παρουσιάζεται θαμπό, αφυδατωμένο από την καταπόνηση, τα μάτια σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μαύρους κύκλους και όλα δείχνουν συνολικά ένα «κουρασμένο» πρόσωπο

 

Ενυδάτωση & Φροντίδα μετά τον Covid-19

Δεν ενδείκνυται κάποια συγκεκριμένη μέθοδος που θα ακολουθήσετε για να αναζωογονήσετε την περιοχή του προσώπου σας. Η ίδια λογική που υπάρχει κατά κύριο λόγο για ένα καταπονημένο δέρμα, υπάρχει και μετά τη νόσηση από Covid-19. Παρόλα αυτά, η ενυδάτωση του προσώπου ενδείκνυται για κάθε άνθρωπο, καθημερινά. Όταν υπάρχει και επιβάρυνση από κάποια γρίπη ή ίωση, είναι ακόμα πιο σημαντική.

Το Pharm24.gr σας παρουσιάζει τo πρωτόκολλο επανόρθωσης της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας μετά τον κορονοϊό, για να επανέλθετε στην καθημερινότητά σας, με ζωντάνια και λάμψη!

 

Καθαρισμός προσώπου

 

Darphin Intral Daily Micellar Toner
Darphin Intral Daily Micellar Toner

Τονωτική λοσιόν καθαρισμού προσώπου που τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Έχει σύνθεση με μικκύλια για αποτελεσματικό, αλλά ήπιο καθαρισμό, αφήνοντας το δέρμα υγιή και ανανεωμένο.

Booster 

 

Lierac Mesolift C15
Lierac Mesolift C15

Το συμπύκνωμα MÉSOLIFT C15 είναι μια καθημερινή ρουτίνα, η οποία προτείνεται ως θεραπεία σε περιόδους έντονου στρες, κούρασης ή εποχιακών αλλαγών. Είναι ο κατάλληλος τρόπος να καταπολεμήσετε την κούραση της επιδερμίδας.

 

Καταπραϋντική κρέμα

 

Darphin Intral Soothing Cream for Sensitive Intolerant Skin
Darphin Intral Soothing Cream for Sensitive Intolerant Skin

Απαλή κρέμα που αναζωογονεί την επιδερμίδα και της προσφέρει άμεση ενυδάτωση και άνεση. Καταπραΰνει άμεσα τον ερεθισμό, ενυδατώνει βαθιά και βοηθά στην αποκατάσταση και ενίσχυση του φυσικού φραγμού της επιδερμίδας, ενάντια σε ερεθισμούς και περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Μάσκα επανόρθωσης

 

Vichy Mineral 89 Fortifying Instant Recovery Mask
Vichy Mineral 89 Fortifying Instant Recovery Mask

Μάσκα ενδυνάμωσης & επανόρθωσης, που ενισχύει τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας. Ενδυναμώνει, ενυδατώνει και αποκαθιστά τον φραγμό.

 

Πηγές

Κορωνοϊός: Τι προκαλεί η μάσκα στο δέρμα και πως αντιμετωπίζεται (ygeiamou.gr)

Covid Toes, Rashes: How The Coronavirus Can Affect Your Skin (aad.org)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα