X

Ανατομικά γυναικεία παπούτσια: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 02/02/2023 3m, 15s

Η διαφορά ανάμεσα στο περπάτημα σε λεπτή άμμο ή σε σκληρό τσιμέντο είναι συγκρίσιμη με τη διαφορά μεταξύ του περπατήματος ξυπόλητου ή με παπούτσια. Αυτή η σύγκριση ίσως θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις για το κατά πόσο σημαντικά είναι τα ανατομικά παπούτσια, ιδίως σε μία γυναίκα.

Παρόλα αυτά, αρκετή μερίδα του κόσμου δεν έχει φορέσει ποτέ ανατομικά υποδήματα, παρόλο που οι ορθοπεδικοί τα συστήνουν αμέσως, αλλά και το γεγονός ότι τα οφέλη που απολαμβάνουν όσοι εμπιστεύονται τέτοια παπούτσια είναι πάρα πολλά.

Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί τα βασικά οφέλη ενός γυναικείου ανατομικού παπουτσιού, καθώς και τις προτάσεις του Pharm24.gr σε γυναικεία ανατομικά παπούτσια.

 

Ανατομικά Γυναικεία Παπούτσια: Γιατί αξίζει να τα αγοράσω;

Ένα ζευγάρι με ανατομικά υποδήματα μπορούν να προσφέρουν πολλά και μακροχρόνια οφέλη για κάθε γυναίκα – και όχι μόνο – ειδικά αν υπάρχουν χρόνια προβλήματα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ανατομικά παπούτσια τύπου sneakers είναι αρκετά χρήσιμα, καθώς πολλοί άνθρωποι χρειάζονται υποδήματα για καθημερινή χρήση, όπως για το γραφείο, το περπάτημα κλπ.

Όπως είναι φυσικό, η καθημερινή πίεση, η ορθοστασία & η τριβή που ασκείται στα πόδια μας, επηρεάζει την στάση όλου του σώματος. Καθώς η πρόληψη είναι το παν, τα ανατομικά παπούτσια μπορούν να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων!

Στους βασικούς λόγους αγοράς ενός ανατομικού παπουτσιού, βρίσκουμε τους παρακάτω:

  1. Υποστήριξη των ποδιών: Το ανθρώπινο πόδι δεν έχει τέλεια ανατομία, οπότε η χρήση ενός ανατομικού υποδήματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βλαβερών καταστάσεων για την περιοχή.
  2. Καλή κυκλοφορία του αίματος: Με το κατάλληλο υπόδημα, το πόδι μπορεί να αναπνέει χωρίς να ταλαιπωρείται μέσα στα παπούτσια κατά τη διάρκεια της βάδισης.
  3. Μείωση του πόνου: Ακόμα και με μια τέλεια ανατομία του ποδιού, το πρόβλημα από τη χρήση συμβατικών υποδημάτων παραμένει. Η στενότητα που υπάρχει στα καθημερινά παπούτσια δημιουργούν μακροχρόνια προβλήματα στην περιοχή. Γι’ αυτό τον λόγο η επιλογή ενός ανατομικού υποδήματος μπορεί να δώσει αυτό τον χώρο για το πόδι.
  4. Αντιμετώπιση ορθοπεδικών προβλημάτων: Ένα μεγάλο ποσοστό των ορθοπεδικών προβλημάτων προέρχονται από την παρατεταμένη κακή στάση του σώματος, βασικά λάθη στη στάση της μέσης και της πλάτης. Με τη συμβολή των ανατομικών παπουτσιών, το σώμα «νιώθει» άνετα ακόμα και σε πολύωρη ορθοστασία.

 

💡 Όσο μαλακό & καλής ποιότητας αν είναι το υπόδημα, αν σας στενεύει, θα σας ”χτυπήσει” αναπόφευκτα. Γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να βρείτε το σωστό νούμερο για εσάς!

 

Τα καλύτερα γυναικεία ανατομικά παπούτσια από την Dr. Scholl

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα χειμερινά γυναικεία ανατομικά παπούτσια, με τη σφραγίδα ποιότητας και αντοχής από την Dr. Scholl:

 

Scholl Shoes Energy Plus Double Strap Woman F277001065 White
Scholl Shoes Energy Plus Double Strap Woman F277001065 White

Τα συγκεκριμένα παπούτσια με τεχνολογία Scholl Memory Cushion® που αγκαλιάζει το πόδι σας σε απαλά, βοηθούν στην ανακατανομή της πίεσης σε όλο το πέλμα του ποδιού σας, κάνοντας κάθε βήμα που παίρνετε ελαφρύτερο. Η εξωτερική σόλα είναι εξαιρετικά εύκαμπτη και ανθεκτική στην ολίσθηση. Ένα ιδανικό προϊόν για γυναίκες που επιθυμούν μαλακό & άνετο πέλμα, που έχουν ευαίσθητα ή κουρασμένα πόδια, για γυναίκες με ορθοπεδικά προβλήματα καθώς και για υπέρβαρες γυναίκες.

 

Scholl Shoes Millennial F291021004 Ανατομικά Παπούτσια
Scholl Shoes Millennial F291021004 Ανατομικά Παπούτσια

Ανατομικά παπούτσια τύπου αθλητικά, για πρόληψη του πόνου κάτω από τη φτέρνα, βοηθώντας στην ανακατανομή των πιέσεων στην περιοχή , προσδίδοντας αίσθηση άνεσης. Κατάλληλο για γυναίκες με ορθοπεδικά προβλήματα και υπέρβαρες γυναίκες.

 

Scholl Shoes Camden Rose
Scholl Shoes Camden Rose

Ανατομικά παπούτσια τύπου αθλητικά, για πρόληψη του πόνου κάτω από τη φτέρνα, βοηθώντας στην ανακατανομή των πιέσεων στην περιοχή , προσδίδοντας αίσθηση άνεσης. Κατάλληλο για γυναίκες με ορθοπεδικά προβλήματα, γυναίκες με ευαισθησία στα πόδια και υπέρβαρες γυναίκες.

 

Scholl Shoes Energy Plus Double Strap Woman Black
Scholl Shoes Energy Plus Double Strap Woman Black

Τα συγκεκριμένα παπούτσια με τεχνολογία Scholl Memory Cushion® που αγκαλιάζει το πόδι σας σε απαλά, βοηθούν στην ανακατανομή της πίεσης σε όλο το πέλμα του ποδιού σας, κάνοντας κάθε βήμα που παίρνετε ελαφρύτερο. Ιδανικό για γυναίκες με ευαίσθητα πόδια, που επιθυμούν άνετο πέλμα, όπως και για γυναίκες με ορθοπεδικά προβλήματα και για υπέρβαρες.

 

Στο ηλεκτρονικό φαρμακείο του Pharm24.gr μπορείτε να βρείτε Γυναικεία Χειμερινά Ανατομικά Παπούτσια για το σπίτι ή τη δουλειά.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα