X

Βιταμίνη C, D & Ψευδάργυρος: Το τρίπτυχο για ισχυρό ανοσοποιητικό

 07/02/2023 2m, 54s

Ο χειμώνας αποτελεί την περίοδο έξαρσης των εποχικών ιώσεων, της γρίπης, ενώ και ο Covid-19 κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία του. Κατά συνέπεια, μεγάλο στοίχημα αποτελεί η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος από αυτούς τους «εχθρούς».

Ανεξάρτητα από αυτούς τους κινδύνους, η κούραση, το άγχος, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κακή διατροφή μπορούν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υγεία μας.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα γίνει μια ξεχωριστή αναφορά στις βιταμίνες C, D και τον ψευδάργυρο, όπου ο συνδυασμός τους μπορεί να θωρακίσει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

 

Βιταμίνη C, D & Ψευδάργυρος: Το τρίπτυχο για έναν υγιή οργανισμό!

Με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, έχει γίνει σαφές πως ορισμένες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση των ιώσεων. Ο συνδυασμός, όμως, αυτών, μπορεί να δώσει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Ας δούμε όμως ενδεικτικά τα οφέλη που έχουν οι συγκεκριμένες βιταμίνες και τον ψευδάργυρο σε συνδυασμό:

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C ενεργοποιεί τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην εξουδετέρωση ξένων εισβολέων (βακτήρια και ιοί) και στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Επιπλέον, ενισχύει τις φυσικές επουλωτικές δυνάμεις του οργανισμού.

Βιταμίνη D

Όπως γνωρίζουμε, η βιταμίνη D3 ευνοεί την παραγωγή χημικών ενώσεων μέσα στον οργανισμό, όπως οι ντεφενσίνες και η καθελισιδίνη, που έχουν αντιικές ιδιότητες.

Ψευδάργυρος

Παρόλο που ο τρόπος δράσης του συγκεκριμένου ιχνοστοιχείου δεν έχει διερευνηθεί στο κοινό κρυολόγημα, επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει πως ο ψευδάργυρος ανακόπτει τον πολλαπλασιασμό του ρινοϊού, ενισχύοντας την καλή υγεία των βλεννογόνων του στόματος και της μύτης, των σημείων που γίνεται η είσοδος των μικροβίων.

Συμπληρώματα διατροφής Power Health: Ο σύμμαχος για το ανοσοποιητικό!

Η Power Health, μια εταιρεία φυσικών προϊόντων υγείας και διατροφής, παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων – λύσεων και για τη θωράκιση του οργανισμού μας για τον χειμώνα! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα συμπληρώματα με βιταμίνες C, D και ψευδάργυρο, όπως και packs αυτών, πάντα με την αξιοπιστία της Power Health.

 

Power Health Power of Nature Pack Vitamin C & Vitamin D3 Stevia 20Effer.Tabs & 24Effer.Tabs 1+1
Power Health Power of Nature Pack Vitamin C & Vitamin D3 Stevia 20Effer.Tabs & 24Effer.Tabs 1+1

Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες C και D3 σε αναβράζοντα δισκία με γεύση τζίντζερ-λεμόνι, εμπεριέχοντας ως γλυκαντικό γλυκαντικό το φυτό στέβια.

 

Power Health Platinum Range Zinc Plus C 30tabs
Power Health Platinum Range Zinc Plus C 30tabs

Το Zinc Plus C της σειράς Classics Platinum Range συνδυάζει τα μοναδικά οφέλη του ψευδαργύρου, με αυτά της βιταμίνης C για άμεσα αποτελέσματα. Επιπλέον, το ιχνοστοιχείο του ψευδαργύρου βρίσκεται σε απορροφήσιμη μορφή του κιτρικού άλατος ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη απορρόφησή του.

 

Power Health Ultra Vit-C 500mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Βιταμίνη C Βραδείας Αποδέσμευσης 120 Tabs
Power Health Ultra Vit-C 500mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Βιταμίνη C Βραδείας Αποδέσμευσης 120 Tabs

Οι ταμπλέτες βραδείας αποδέσμευσης της ULTRAVIT-C παράγονται με μια ειδική διαδικασία, διατηρώντας τη βιταμίνη C σε μικροσφαιρίδια, επιτρέποντάς της να απελευθερωθεί αργά. Αυτό σημαίνει ότι η απορρόφησή της είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς η σταδιακή αποδέσμευσή της πραγματοποιείται σε 4 έως και 6 ώρες. Έτσι, οι ευεργετικές δράσεις της βιταμίνης C είναι διαθέσιμες στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Power Health Immunkomplex 250ml
Power Health Immunkomplex 250ml

Το Immunkomplex είναι ένας αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό 50 δισεκατομμυρίων βιολογικώς ενεργών ενζυμικών κυττάρρων μαγιάς, πλούσια, σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φυσικούς χυμούς φρούτων, αντιοξειδωτικά και β- γλυκάνες. Μέσα στα συστατικά αυτά βρίσκεται και ο Ψευδάργυρος, που συντελεί στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Power Health Vita-C Kids 20 Tabs
Power Health Vita-C Kids 20 Tabs

Η πρόταση της Power Health για τους μικρούς μας φίλους. To συμπλήρωμα διατροφής Vita – C kids περιέχει την ποσότητα βιταμίνης C που καλύπτει τις ανάγκες ενός παιδιού. Διατίθεται σε αναβράζουσα μορφή με υπέροχη γεύση ροδάκινο!

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα