×

Εορταστικό Μακιγιάζ 2021: Πώς να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας;

 27/03/2024 2m, 53s

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μην φοβηθείτε να τολμήσετε στο εορταστικό σας μακιγιάζ! Τι εννοούμε; Τις ημέρες αυτές… όλα επιτρέπονται τόσο στο ντύσιμό σας όσο και στο μακιγιάζ! Τολμήστε έντονο κόκκινο κραγιόν! Λαμπερές σκιές στα μάτια! Εye Liner και γιατί όχι; ψεύτικες βλεφαρίδες!

Ο Δεκέμβρης έφτασε και μαζί του φέρνει και τις γιορτινές ημέρες… Ρεβεγιόν…Parties… Εορταστικές εκδηλώσεις είναι μέσα στα σχέδια μας. Σίγουρα την εμφάνισή μας την έχουμε ήδη σκεφτεί! Ρούχα, μαλλιά, παπούτσια, αξεσουάρ, τσάντα! Τι γίνεται όμως με το μακιγιάζ; Πώς θα τραβήξουμε τα βλέμματα;

Αρχικά, το πιο σημαντικό για ένα όμορφο μακιγιάζ είναι η σωστή βάση. Θα πρέπει λοιπόν, να έχουμε φροντίσει την επιδερμίδα μας τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα έτσι ώστε οποιοδήποτε προϊόν και να εφαρμόσουμε να γίνει ένα με την επιδερμίδα μας.

Ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για τις γιορτές;

Primer (Βάσεις Μακιγιάζ )

Επέλεξε μια βάση μακιγιάζ που να περιέχει λάμψη. Oι σατινέ υφές στα primers προσδίδουν στο makeup μας μία λαμπερή και υγιή όψη. Άφησε το primer σου να απορροφηθεί καλά για 5-10 λεπτά και συνέχεια προχώρησε στην τοποθέτηση του makeup.

Makeup – Foundation

Το make up σου θα πρέπει να είναι καλυπτικό αν έχεις ατέλειες στο πρόσωπο και ενυδατικό αν έχεις ξηρό ή κανονικό δέρμα. Τα μικτά προς λιπαρά δέρματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ματ υφές. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα δοκίμασε να απλώσεις το foundation με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι τύπου blender ή με ένα buffing brush για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Concealer

Χρησιμοποίησε ένα τόνο πιο ανοιχτό concealer για να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά μην το παρακάνεις με τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις!

 

New Year composition with makeup cosmetics on color background

 

Contouring

Οι selfies για τα check in μας θα πρέπει να είναι άψογες ώστε να πάρουμε πολλά like στις αναρτήσεις των social media! Για αυτό τo λόγο το contouring game ήρθε για να μείνει και από ότι φαίνεται κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πλέον χωρίς τις φωτοσκιάσεις.

Η κάθε γυναίκα χρησιμοποιεί φωτοσκιάσεις για να διορθώσει τυχόν ατέλειες του σχήματος του προσώπου και να δημιουργήσει γωνίες ώστε το σχήμα να μοιάζει τρισδιάστατο. Σκιάζουμε με μια σκούρα ψυχρή πούδρα ή τερακότα τα σημεία που θέλουμε να δώσουμε βάθος και φωτίζουμε με highlight στα σημεία που θέλουμε να φωτίσουμε.

Φέτος λατρέψαμε την τεχνική strobing για τις φωτοσκιάσεις και θα την εφαρμόσουμε σίγουρα σε όλα εορταστικά μακιγιάζ μας. Για ποιο φυσικό αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρεμώδη προϊόντα για φωτοσκίαση και highlighting.

 Φρύδια

Tα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου σας! Σχηματίστε τα με λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας προϊόντα για φρύδια και βουρτσίστε και έπειτα βουρτσίστε τα για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Mάτια- Χείλη

Φτάνει πια το μαύρο smoky eye look και τα κόκκινα χείλη. Φέτος προτιμούμε λαμπερές σκιές στα ματιά με μαύρο eyeliner και αρκετές στρώσεις μάσκαρα! Στα χείλη τίποτε άλλο πέρα από κόκκινα και μπορντό κραγιόν. Ζώντας στην εποχή του covid μπορεί να χρειαστεί να φορέσεις μάσκα προστασίας οπότε προτίμησε ένα σταθερό κραγιόν που θα μείνει αναλλοίωτο.

Ζυγωματικά

Αν έχεις κάνει contouring- φωτοσκιάσεις καλό θα ήταν να αποφύγεις καφέ αποχρώσεις ρουζ. Προτίμησε να βάλεις ένα ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση. Απέφυγε τα shimmering blushes για να μην βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα αν έχεις βάλει και έντονο highlighter.

 Σταθεροποίηση Μακιγιάζ

Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας με ένα setting spray για ματ ή λαμπερό αποτέλεσμα.

 

Εxtra Tip: Tέλος, μην ξεχνάτε πως ένα μακιγιάζ ολοκληρώνεται με τα μαλλιά! Αν προτιμήσετε έντονα μάτια διαλέξτε ένα ανάλαφρο χτένισμα. Αντίθετα αν επιλέξετε έντονα χείλη  προτιμήστε να πιάσετε τα μαλλιά σας ψηλά!

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Δώρα Αγγελάκου

Make up Expert @ Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα