×

Συμβουλές για μακιγιάζ που να μην προδίδει την ηλικία σου!

 13/02/2023 1m, 44s

Πολλές φορές το υπερβολικό foundation, η λανθασμένη επιλογή χρωμάτων και υφών μας προσδίδουν χρόνια… και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλει καμιά μας!
Με σωστά προϊόντα και χρώματα μπορούμε να αφήσουμε για λίγο πίσω το χρόνο!

Βάση

Ωραία η έντονη κάλυψη και το αψεγάδιαστο πρόσωπο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ύστερα από λίγη ώρα θα είναι το ίδιο. Μπορείς να πετύχεις κάλυψη και φυσικό αποτέλεσμα ώστε το Makeup να μην μαζεύεται στις ρυτίδες του προσώπου και να τις κάνει ορατές. Βασική προϋπόθεση για την ομοιόμορφη κάλυψη της επιδερμίδας σου είναι η απολέπιση. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν απολέπισης τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ώστε τα νεκρά κύτταρα να αφαιρεθούν και το make up να μπορέσει να «ενωθεί» με την επιδερμίδα σου.

Ανάμειξε το makeup σου με την ενυδατική σου κρέμα και τοποθέτησέ το σε όλο το πρόσωπο σβήνοντας προς το λαιμό… Προσπάθησε να αποφύγεις τις πτυχές του λαιμού ώστε να μην καθίσει το Makeup και εκεί.
Τοποθέτησε concealer όπου κρίνεται αναγκαίο.
Απέφευγε την τοποθέτηση πούδρας τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή των ματιών. Τοποθέτησε «αυστηρά» πούδρα με μικρές ταμποναριστές κινήσεις μόνο στα σημεία που θα παρατηρηθεί λιπαρότητα.

Μάτια
Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια μας συνηθίζουν να ζαρώνουν στο άνω βλέφαρο και οι σκιές να «μαζεύουν». Ξεκίνα το μακιγιάζ σου με μία βάση για την περιοχή των ματιών σε κρεμώδη υφή. Ύστερα χρωμάτισε με σκιές σε ματ υφή. Οτιδήποτε σε shimmer και σε glitter θα δείχνει άσχημο. Οι ματ σκιές κάνουν το βλέμμα καθαρό. Διάλεξε σκιές σε γήινες αποχρώσεις και απέφυγε τα έντονα χρώματα.
Σκίασε την εξωτερική γωνία με μια πιο σκούρα σκιά και τόνισε το περίγραμμα των ματιών με ένα μολύβι σε κάφε – λαδί ή μάυρη απόχρωση. Απέφυγε η γραμμή του κάτω βλεφάρου να φτάσει μέχρι το δάκρυ.
Τόνισε τις βλεφαρίδες με 2 στρώσεις μάσκαρα!

Ζυγωματικά
Ροδακινί αποχρώσεις με ελαφριά λάμψη δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας ενώ οι ροζ δίνουν την αίσθηση υγείας.

Χείλη
Σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών ώστε το κραγιόν να μην «κυλήσει» στις γραμμές έκφρασης και χρησιμοποίησε ενυδατικά κραγιόν ή lip gloss.

Eπιμέλεια Άρθρου:

Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist
Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα