×

Ακράτεια ούρων: Αντιμετωπίστε τη με τα κατάλληλα προϊόντα


 

Η ακράτεια ούρων αποτελεί ένα πρόβλημα, το οποίο παρουσιάζεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες σε διάφορες ηλικίες. Τα αίτια που μπορούν αν προκαλέσουν την ακράτεια ούρων, αλλά και το βαθμό του προβλήματος σαφώς διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Κύριος παράγοντας των διαφορών αυτών είναι φυσικά ο διαφορετικός οργανισμός του κάθε ατόμου. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό κ.α.

 

Urinary incontinence concept. Wet paper person. Blue background

 

Η ακράτεια ούρων αποτελεί ένα πρόβλημα, το οποίο απαιτεί μια σωστή και συστηματική αντιμετώπιση καθώς επηρεάζει την καθημερινότητα των ατόμων κάποιες φορές σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλες σε μικρότερο. Σίγουρα όμως η ακράτεια ούρων απαιτεί την αποδοχή του προβλήματος.

Επιπλέον βοηθά να αντιμετωπίζεται ως δεδομένο στην καθημερινότητα , με στόχο την εύρεση τρόπων για τη μείωση ή την εξάλειψη όσων επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των δράσεων του κάθε ατόμου καθημερινά ή επιδρούν αρνητικά τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά.

Η αντιμετώπιση της ακράτειας διαφέρει και προσεγγίζεται ανά περίπτωση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή που χορηγεί ο ειδικός γιατρός.

Επιπλέον η ακράτεια ούρων σε ήπια μορφή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη γυμναστική. Ειδικές ασκήσεις μπορούν να εκγυμνάσουν τους μυς και έτσι μπορεί να αποκατασταθεί η λειτουργία τους και να μειωθεί η ακράτεια ούρων.

Φυσικά η αποκατάσταση και η αντιμετώπισης της ήπιας ακράτειας ούρων επιτυγχάνεται με κάποιους απλούς και φυσικούς τρόπους όπως:

  • Η διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους. Η απώλεια βάρους λειτουργεί υπέρ της καλύτερης λειτουργίας της κύστης.
  • Ειδικές ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μυς όπου επηρεάζουν στη ακράτεια ούρων.
  • Το συστηματικό κάπνισμα και η νικοτίνη ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη με αποτέλεσμα οι χρόνιοι καπνιστές να είναι επιρρεπείς στην ακράτεια ούρων. Η διακοπή του συστηματικού καπνίσματος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων.

Φυσικά όλα τα παραπάνω γίνονται με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού γιατρού.

 

Προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακράτειας

Η ακράτεια ούρων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χαρίζοντας μια πιο εύκολη καθημερινότητα, μειώνοντας τις δυσκολίες και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του ατόμου με τη χρήση ειδικών προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένων για την αντιμετώπισή της. Πιο συγκεκριμένα εύκολα μπορεί να βρει ο καθένας στο εμπόριο ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για την ακράτεια ούρων όπως:

 

Προϊόντα Ακράτειας
Πάνες ακράτειας Οι πάνες ακράτειας είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να κρατούν τα ούρα στον πυρήνα του προϊόντος με σκοπό να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Είναι δερματολογικά ελεγμένα και βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση της ακράτειας.
Σερβιέτες ακράτειας Οι σερβιέτες ακράτειας ένα προϊόν που μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην αγορά σε διαφορετικά μεγέθη και μήκη για να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ελαφριά έως μέτρια ακράτεια ούρων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια που παρέχει όλη τη διάρκεια της ημέρα ή της νύχτας, πάντα με διακριτικότητα. Το αποτέλεσμα είναι τα άτομα να νιώθουν άνετα, κάτι που ενισχύει τη ψυχολογία τους και τη δράση τους στην καθημερινότητά τους.
Εσώρουχα ακράτειας Πρόκειται για τα γνωστά ως πάνες ακράτειας-βρακάκι. Είναι κατάλληλα για χρήση τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες. Είναι φιλικά προς το δέρμα και σχεδιασμένα με τρόπο, ώστε να παραμένουν φιλικά προς το δέρμα. Είναι μια επιλογή που κάνει τα άτομα να νιώθουν άνετα, καθώς είναι σα να φορούν το εσώρουχό τους, ενώ παράλληλα είναι απορροφητικά και έτσι συμβάλλουν δραστικά στην ακράτεια ούρων.
Επιθέματα ακράτειας Τα επιθέματα ακράτειας είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση από άντρες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με την αντρική ανατομία και έτσι βοηθούν στην πιο αποτελεσματική εφαρμογή και πιο άνετη χρήση τους. Είναι απαλά και ελαστικά κάνοντας τη χρήση τους ακόμα πιο εύκολη και ιδανική. Το δέρμα αναπνέει και απορροφούν τα υγρά με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τις διαρροές και τις ανεπιθύμητες οσμές.
Υποσέντονα ακράτειας Τα υποσέντονα ακράτειας είναι προϊόντα μίας χρήσης. Υπάρχουν τόσο ειδικά σχεδιασμένα για ακράτεια όσο και κάποια αδιάβροχα. Απορροφούν αποτελεσματικά τα υγρά και προστατεύουν το στρώμα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την ακράτεια και τα είδη της ακράτειας.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.