×

BB Creams – CC Creams – DD Creams: Ποιες είναι οι διαφορές τους;


Μια επίσκεψη σε ένα φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών είναι αρκετή για να δει κανείς μια ευρεία γκάμα από tinted creams (κρέμες με χρώμα) δίπλα στα μέικ απ για το πρόσωπο και τα προϊόντα μακιγιάζ. Όμως ποια είναι η καλύτερη κρέμα; ΒΒ ή CC ή DD cream να διαλέξει κανείς; Ας τα δούμε αναλυτικά.

 

H bb cream

Η bb cream γεννήθηκε στη Γερμανία, έκανε πάταγο στη νότια Κορέα και διαδόθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε όλο τον κόσμο. Τα αρχικά bb προέρχονται από το beuty balm (βάλσαμο ομορφιάς).

Είναι ενυδατική κρέμα ελαφριάς σύνθεσης που προσφέρει και κάποια κάλυψη στο πρόσωπο. Παράλληλα, η bb cream με χρώμα έχει δείκτη SPF για προστασία από τον ήλιο. Η χρήση της προσφέρει ένα φυσικό και ανεπιτήδευτο look.

Είναι αγαπημένο προϊόν για άτομα νεαρής ηλικίας που χρειάζονται ήπια ενυδάτωση, κάλυψη και αντηλιακή προστασία. Λόγω της δροσερής υφής της γίνεται όλο και πιο αγαπητή.

Συνιστάται για:

  • δέρματα που δε χρειάζονται υψηλή κάλυψη
  • άτομα που δεν θέλουν να φοράνε βαριά προϊόντα
  • άτομα χωρίς προβλήματα ακμής

 

Ποια είναι η καλύτερη bb cream;

Όσο κι αν μας αρέσει το φουλ μακιγιάζ, τίποτα δε συγκρίνεται με μια ελαφριά κρέμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, ειδικά τις πιο ζεστές μέρες, ή τις πρωινές ώρες. Έτσι, οι καλύτερες bb creams κατά τη γνώμη μας είναι οι:

 

Thank You Farmer Be Beautiful Natural BB Cream
Thank You Farmer Be Beautiful Natural BB Cream

Πρόκειται για μια φυσική ΒΒ κρέμα με απαλή υφή που δημιουργεί καθαρή και απαλή επιδερμίδα προσφέροντας μέτρια κάλυψη ενώ προστατεύει την επιδερμίδα. Προσφέρει μέτρια κάλυψη στις ατέλειες (σημάδια ακμής, φακίδες, σημάδια γήρανσης) και δημιουργεί εφέ baby skin. Ενυδατώνει, προστατεύει από την UV ακτινοβολία και καλύπτει τις ατέλειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνη της αν δεν επιθυμείς να φορέσεις make up!

 

 

Garnier Ambre Solaire BB Face UV Tinted Cream Spf50
Garnier Ambre Solaire BB Face UV Tinted Cream Spf50

 

 

Nivea Sun UV Face Cream BB Spf50+
Nivea Sun UV Face Cream BB Spf50+

 

H cc cream

Με καταγωγή από την Ασία, και συγκεκριμένα τη Σιγκαπούρη, η cc cream είναι το παιδί της bb. Όπως μαρτυρούν και τα αρχικά της, η cc cream (color correcting) δημιουργήθηκε για να διορθώνει τον τόνο του δέρματος.

H cc cream προσφέρει αρκετή κάλυψη και κρύβει ατέλειες όπως κοκκινίλες και σκούρες κηλίδες. Παρέχει επίσης αντηλιακή προστασία και έχει τη δυνατότητα να φωτίσει το δέρμα. Εκείνο που χρειάζεται να προσέξει κανείς είναι πως το επίπεδο κάλυψης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.

Συνιστάται για:

  • δέρματα που δείχνουν κουρασμένα
  • πρόσωπα που χρειάζονται μέτρια κάλυψη
  • δέρματα που χρειάζονται διόρθωση του χρωματικού τόνου
  • επιδερμίδες που θέλουν λίγη λάμψη

Οι κύριες διαφορές των bb και cc cream είναι το επίπεδο κάλυψης, καθώς η cc επιτυγχάνει μεγαλύτερη καλυπτικότητα. Να προτιμήσουμε bb cream ή cc cream λοιπόν; Παρόλο που υπάρχουν οι προαναφερθείσες διαφορές, πολλές φορές δεν είναι ορατές στους καταναλωτές. Μια δοκιμή θα σε πείσει για το ποιο είναι το κατάλληλο για σένα προϊόν.

 

Ποια είναι η καλύτερη cc cream;

Είτε ως καθημερινή βάση μακιγιάζ, είτε μόνη της, η ιδανική κρέμα cc πρέπει να δίνει την αίσθηση του διακριτικού και φυσικού μακιγιάζ. Έτσι, η αγαπημένη μας cc cream είναι η:

 

Youth Lab CC Complete Cream Spf30 Oily Skin

Η νέας τεχνολογίας Youth Lab CC Complete Cream SPF 30 Oily Skin είναι πολυδραστική ενυδατική κρέμα με χρώμα, που εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα, δίνει στη λιπαρή επιδερμίδα το επιθυμητό ματ αποτέλεσμα. Η ενισχυμένη σύνθεση της περιέχει το φυτικό εκχύλισμα Uniluchent, που δίνει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα, βιταμίνη PP για ενυδάτωση και ρύθμιση των επιπέδων μελανίνης και φυσικά, υψηλή προστασία από τη UV ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες.

 

 

Thank You Farmer Be Beautiful Luminous CC Cream
Thank You Farmer Be Beautiful Luminous CC Cream

Πρόκειται για μια κρέμα λάμψης CC με χαριτωμένες πέρλες που προσφέρει λάμψη, ακτινοβολία και γυαλάδα ενώ προστατεύει την επιδερμίδα. Με μεταξένια υφή κάνει την επιδερμίδα απαλή. Διορθώνει τον τόνο της επιδερμίδας και δίνει λάμψη με ιβουάρ μικροπέρλες. Προσφέρει ενυδάτωση, λεύκανση και προστασία UV της επιδερμίδας ενώ περιέχει αντιγηραντικούς παράγοντες.

 

 

Korres Wild Rose Brightening & First Wrinkles CC Cream Medium Shade Spf30
Korres Wild Rose Brightening & First Wrinkles CC Cream Medium Shade Spf30

Πρόκειται για μια ενυδατική κρέμα με χρώμα για λάμψη και ομοιόμορφη κάλυψη σε ατέλειες και πρώτες ρυτίδες. Ενισχυμένη σύνθεση με Άγριο Τριαντάφυλλο, πολύτιμο ελιξήριο ομορφιάς του φαρμακείου Κορρές σε συνδυασμό με εκχύλισμα carob tree και βιταμίνη Ε, καλύπτει σημάδια και δυσχρωμίες προσφέροντας απόλυτα φυσικό, φωτεινό αποτέλεσμα.

 

H dd cream

Η τελευταία κρέμα της κατηγορίας είναι η dd cream από το daily defense (καθημερινή άμυνα) ή το dynamic do-all (δυναμική do-all). Φτιάχτηκε με σκοπό να συνδυάσει τις κρέμες bb και cc.

Η dd cream έχει πιο ελαφριά σύνθεση από τις προκατόχους της και προσφέρεται για πιο ώριμες επιδερμίδες. Έχει αντιγηραντικά συστατικά και στοχεύει στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματός.

Συνιστάται για:

  • πρόσωπα με και ρυτίδες και σημάδια χρόνου
  • ξηρές επιδερμίδες
  • κουρασμένα δέρματα που χρειάζονται ενυδάτωση

 

Ποια είναι η καλύτερη dd cream;

Η dd cream φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Και γιατί όχι άλλωστε; Το μακιγιάζ ολοένα και εξελίσσεται σε πιο απλό και μίνιμαλ. Έτσι μια κρέμα που επιτυγχάνει πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα χωρίς να βαραίνει είναι λογικό να είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Εμείς προτείνουμε την:

 

Macrovita Πακέτο Προσφοράς Suncare DD Face Cream Spf50

 

Όποια κρέμα bb, cc ή dd κι αν επιλέξεις, μπορείς να ολοκληρώσεις το υπόλοιπο καθημερινό σου μακιγιάζ με λίγα ακόμα προϊόντα: concelear, ρουζ, μάσκαρα, κραγιόν ή lipstick.

Σε προτρέπουμε να επιλέξεις τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου! Αν έχεις πράσινα μάτια για το μακιγιάζ σου προτείνουμε θερμότερες κόκκινες και χρυσαφί αποχρώσεις για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.