×

Περιποίηση λαιμού: πως να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο λαιμό και το ντεκολτέ

 26/03/2024 3m, 39s

Ο λαιμός είναι ένα σημείο, που αμελούν οι περισσότερες γυναίκες. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, καθώς ο λαιμός είναι ακόμη πιο ευαίσθητος κι έχει περισσότερες ανάγκες από το πρόσωπο! Μάλιστα, ο λαιμός είναι αυτός που θα «προδόσει» την ηλικία μιας γυναίκας, αφού οι ρυτίδες λαιμού είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους.

 

Αιτίες εμφάνισης ρυτίδων λαιμού

  • Η ευαισθησία και η μορφολογία του ίδιου του λαιμού

Είναι η περιοχή με τους λιγότερους σμηγματογόνους αδένες. Έτσι, ο λαιμός αφυδατώνεται πολύ πιο εύκολα. Αυτή η αφυδάτωση, λοιπόν, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην εμφάνιση ρυτίδων.

  •  Η παραμέληση του λαιμού από εμάς

Ας το παραδεχτούμε! Στη μάχη της περιποίησης, ο λαιμός έρχεται πάντα τελευταίος και καταιδρωμένος. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο λαιμός δεν επιφορτίζεται με όλους τους ρύπους, όπως και το πρόσωπο.

Αν, λοιπόν, έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι ρυτίδες στο λαιμό και το ντεκολτέ σου, σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνα δουλειά!

 

Πως να αντιμετωπίσω τις ρυτίδες στο λαιμό;

1. Καθαρισμός

Ο καθαρισμός που κάνουμε καθημερινά δεν πρέπει να σταματά στο πιγούνι. Καθώς, λοιπόν, καθαρίζεις το πρόσωπό σου είναι σημαντικό να καθαρίζεις και το λαιμό σου ξεκινώντας μάλιστα από τη βάση του. Επειδή, όμως, το δέρμα μας μπορεί να είναι λιπαρό και το σαπούνι καθαρισμού που χρησιμοποιούμε μπορεί να είναι «σκληρο», σου προτείνουμε το:

 

apivita cleansing foam face

 

O απαλός αφρός της Apivita καθαρίζει καταπραϋντικά και χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Προσφέρει έξτρα anti-pollution δράση και αφήνει την επιδερμίδα άνετη με ελιά, λεβάντα και πανθενόλη.

 

2. Ενυδάτωση

Δεν πρέπει να ξεχνάς την ενυδάτωση του λαιμού και του ντεκολτέ σου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές εταιρείες προσφέρουν ένα ξεχωρίστο προϊόν ενυδάτωσης για το λαιμό και το ντεκολτέ. Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για την ενυδάτωση του λαιμού.

 

 

vichy naovadiol

 

Είναι η κρέμα επανασμίλευσης για το λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου, που θα σε εντυπωσιάσει. Ενισχύει τη χαμένη πυκνότητα της επιδερμίδας στη ζώνη του λαιμού και αναδιαμορφώνει το περίγραμμα του προσώπου.

 

frezyderm neck contour

 

Κρέμα ανόρθωσης και σύσφιξης Λαιμού, που μειώνει το ενοχλητικό διπλοσάγονο με παράλληλη αντιρυτιδική δράση. Ενισχύει την ελαστικότητα και την τονικότητα της περιοχής και αυξάνει την μικροκυκλοφορία.

 

lierac bust lift

 

Αν αναρωτιέσαι: «πώς να αντιμετωπισω τις ρυτιδες στο ντεκολτέ;», θα σου απαντήσουμε: «με την αντιγηραντική κρέμα γλυπτικής στήθος και ντεκολτέ της Lierac». Προσφέρει ολική αντιγήρανση, που συνδυάζει συσφιγκτικά φυτικά ολιγοπεπτίδια, λειαντικό υαλουρονικό οξύ και σύμπλοκο ΑΗΑ που προσφέρει ομοιογένεια, για σφριγηλό δέρμα στο μπούστο και πιο λεία, αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Να θυμάσαι! Οι κινήσεις εφαρμογής της κρέμας πρέπει να είναι απαλές και ανοδικές, από τη βάση του λαιμού προς τα πάνω.

 

3. Αντηλιακή προστασία

Ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις το λαιμό σου εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Όπως, φροντίζεις για το πρόσωπό σου ακόμη και του χειμερινούς μήνες, πάντα πρέπει να προσέχεις και το λαιμό σου, χρησιμοποιώντας αντηλιακό! Έτσι, τον προστατεύεις από την εμφάνιση ρυτίδων.

 

4. Απολέπιση και μάσκα

Μάλιστα! Καλά διάβασες! Χρειάζεται και ο λαιμός απολέπιση και μάσκα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα! Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνουμε από την επιδερμίδα της περιοχής τα νεκρά κύτταρα και θα τονώσουμε την μικροκυκλοφορία με τις ανοδικές κινήσεις.

 

5. Χρήση ελαίου για ρυτίδες λαιμού

Είναι σημαντικό να κάνεις το κάτι παραπάνω για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Καλό είναι, λοιπόν, να εντάξεις ένα λάδι στη ρουτίνα περιποίησής του. Συνεργατικά με όλα τα υπόλοιπα, θα κάνει τη διαφορά και θα μειώσει τις ρυτίδες λαιμού και ντεκολτέ θεαματικά. Ενδεικτικά, προτείνουμε:

  • Darphin Jasmine Aromatic Care

 

 

Πρόκειται για ένα ελιξίριο αιθέριων ελαιών για αντιγήρανση και σύσφιξη λαιμού και προσώπου. Είναι πλούσιο σε εκχύλισμα από γιασεμί κι αιθέρια έλαια ροδόξυλου και πορτοκαλιού, που θρέφουν σε βάθος και λειαίνουν το ώριμο δέρμα. Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος που εμφανίζουν γραμμές και βαθιές ρυτίδες.

 

6. Σωστή στάση σώματος

Ένας παράδοξος ίσως τρόπος να μειώσουμε τις ρυτίδες από το ντεκολτέ και το λαιμό είναι να προσέχουμε μερικές στάσεις. Για παράδειγμα, καλό είναι να αποφεύγουμε να κοιμόμαστε σε πολύ ψηλό μαξιλάρι, καθώς αυτή η στάση αυξάνει τις «ζάρες» και τα σπασίματα στο λαιμό.

 

Εxtra tips:

  • Προτίμησε το χλιαρό νερό
  • Σκούπισε ταμποναριστά το λαιμό με μία πετσέτα, χωρίς να τον τρίβεις.
  • Μετά τον καθαρισμό ή το μπάνιο, ενυδάτωσε κατευθείαν την περιοχή.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα