×

Τριχόπτωση και Ηλικία


Η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όμως όσο μεγαλώνουμε τόσο είναι πιθανότερο να έρθουμε αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Φυσικά, μια μικρή αραίωση των μαλλιών σας είναι απόλυτα φυσιολογική, καθώς οι θύλακες της τρίχας γίνονται λιγότερο παραγωγικοί όσο περνάνε τα χρόνια.

 

portrait of young teenager brunette girl with long hair

 

Η τριχόπτωση δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Υπάρχει και η γυναικεία τριχόπτωση και λόγω της γήρανσης όλοι οι άνθρωποι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Στις γυναίκες συνήθως η τριχόπτωση συμβαίνει σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, ενώ στους άντρες παρατηρείται αραίωση που ξεκινάει στους κροτάφους.

 

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι κληρονομική και να οφείλεται σε γονίδια. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος τριχόπτωσης και μπορεί να κληρονομηθεί από την πλευρά και των 2 γονέων. Έως και τον 6ο μήνα μετά τον τοκετό το πρόβλημα της τριχόπτωση γίνεται πιο έντονο και τα μαλλιά πέφτουν πιο γρήγορα απ’ ότι φυσιολογικά. Στη συνέχεια, όταν οι ορμόνες επιστρέψουνε σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε τα πέσουν και οι τρίχες που θα έπρεπε να είχανε πέσει. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επιλόχεια τριχόπτωση. Διαβάστε περισσότερα επίσης για τον ρόλο που παίζει η διατροφή στην τριχόπτωση.

 

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση σε οποιαδήποτε ηλικία με προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

 

💡Σε κάθε περίπτωση, πριν τη χρήση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής κατά της τριχόπτωσης, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.