×

Τριχόπτωση λόγω κακής διατροφής


 

Σε περίπτωση κακής διατροφής ή έλλειψης βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων ενδέχεται να προκληθεί τριχόπτωση. Τα διάφορα θρεπτικά συστατικά συντελούν στην απόκτηση δυνατών και υγιή μαλλιών.

 

hair loss and food

 

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία για τα μαλλιά είναι:
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως βιταμίνη Β1, που περιέχεται σε ηλιόσπορους, όσπρια και τροφές ολικής άλεσης. Επίσης η βιταμίνη Β5 είναι ιδιαίτερα σημαντική και περιέχεται στα αράπικα φιστίκια, στα ρεβίθια και στο σολομό.

  • Βιοτίνη, η οποία υπάρχει σε αυγά, κρέας και στη βρώμη.
  • Σίδηρος, με τα ψάρια και το κρέας να είναι οι σημαντικότερες πηγές σιδήρου. Επίσης, ο σίδηρος περιέχεται και σε φακές και σε ψωμί ολικής άλεσης.
  • Ψευδάργυρος, ο οποίος περιέχεται σε βοδινό κρέας, σκληρά τυριά, και στη βρώμη.
  • Αμινοξέα, που βρίσκονται σε φακές, κρέας, σπόρους σόγιας και κελυφωτούς καρπούς.

 

βιταμίνες για τριχόπτωση

 

 

Όταν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει τροφές με όλα τα παραπάνω βασικά θρεπτικά στοιχεία, τότε η απώλεια τριχών μπορεί να είναι μεγάλη. Έχουν σχεδιαστεί εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης, τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό στοιχεία που εκλείπουν. Φυσικά, η αιτία της τριχόπτωσης μπορεί να μην οφείλεται στην κακή διατροφή αλλά σε άλλες αιτίες, όπως τριχόπτωση λόγω ηλικίας ή τριχόπτωση λόγο εγκυμοσύνης.

💡Σε κάθε περίπτωση, πριν τη χρήση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής κατά της τριχόπτωσης, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.