×

Τα καλύτερα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος

 26/03/2024 5m, 23s

Τι είναι το φριζάρισμα;

Το φριζάρισμα είναι μία πολύ ενοχλητική κατάσταση της τρίχας, η οποία παιδεύει πολλά κορίτσια! Ναι δεν είσαι μόνη σου σε αυτό. Επίσης, το φριζάρισμα είναι ένας δείκτης, ότι δεν έχεις προσέξει και πολύ τα μαλλιά σου. Συναντάται συχνότερα σε κακομεταχειρισμένα & ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Γενικότερα, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν ή επιδεινώνουν το φριζάρισμα. Αρχικά, η ξηρότητα των μαλλιών οδηγεί την τρίχα να απορροφά περισσότερη υγρασία με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται ατίθασα. Επίσης, το φριζάρισμα μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη θερμότητα, η οποία ξηραίνει και αφυδατώνει την τρίχα. Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι μία ακόμη πιθανή αιτία φριζαρίσματος, όπως επίσης και η χρήση προϊόντων που περιέχουν αλκοόλ, το οποίο αφυδατώνει την τρίχα. Τέλος, η συχνή χρήση χημικών, όπως είναι οι βαφές μπορεί να αφυδατώσουν και να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σου, με αποτέλεσμα το ενοχλητικό φριζάρισμα.

 

Πώς να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα μαλλιών;

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς θα πετύχεις τα τέλεια ίσια μαλλιά χωρίς φριζάρισμα. Εδώ, θα βρεις τα σημαντικότερα για να απαλλαγείς από το ενοχλητικό αυτό αποτέλεσμα:

 

  • Σωστό λούσιμο

Συχνά κάνουμε λάθος κινήσεις στην περιποίηση των μαλλιών μας, ακόμη και σε ένα απλό λούσιμο. Για παράδειγμα, γνώριζες ότι το λούσιμο με ζεστό νερό όχι μόνο εντείνει το φριζάρισμα αλλά κάνει τα μαλλιά σου θαμπά;

Μάλιστα! Το σωστό λούσιμο για μία λαμπερή και χωρίς φριζάρισμα κόμη είναι αυτό με χλιαρό νερό, το οποίο τελειώνει με κρύο.

 

  • Σωστό στέγνωμα

Πρέπει επίσης να ακολουθείς συγκεκριμένα βήματα κατά το στέγνωμα των μαλλιών σου. Εξηγούμε:

 

    • Χρησιμοποίησε πετσέτα με μικρο-ίνες και σκούπισε απαλά και ταμποναριστά τα μαλλιά σου, χωρίς να τα τρίβεις, πριν ξεκινήσεις το στέγνωμα. Έτσι, θα περιορίσεις την περίσσεια υγρασίας.
    • Το στέγνωμα των μαλλιών πρέπει να γίνεται προς μία κατεύθυνση και με χαμηλή θερμοκρασία. Είναι απαραίτητο το απόλυτο στέγνωμα, το οποίο μπορείς να τελειώσεις με κρύο αέρα.

 

  • Φυσικό styling

Περιόρισε την ισιωτική μαλλιών ή το ψαλίδι, που αφυδατώνουν και καίνε την τρίχα. Επίλεξε πιο φυσικούς τρόπους φορμαρίσματος του μαλλιού σου.

 

  • Βούρτσα με φυσικές τρίχες

Χρησιμοποίησε τη σωστή βούρτσα μαλλιών με φυσικές τρίχες, για να αποφύγεις το στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργούν το πλαστικό ή άλλα υλικά. Μία βούρτσα με φυσική τρίχα ωφελεί ποικιλοτρόπως τα μαλλιά μας.

 

Marlies Moller Professional Brush

Η βούρτσα μαλλιών All Around Hair Brush είναι υψηλής ποιότητας και χαρίζει επαγγελματικό αποτέλεσμα. Αποτελείται από τον τέλειο συνδυασμό από επεξεργασμένες τρίχες αγριογούρουνου και νάιλον και βουρτσίζει απαλά, ενώ δίνει στυλ χωρίς κόπο στα μαλλιά.

Αφαιρεί όλα τα υπολείμματα σκόνης ή styling και συμβάλλει στο μαλακό ξέμπλεγμα από τις ρίζες προς τις άκρες των μαλλιών. Κάνει τα μαλλιά να λάμπουν και εμποδίζει το φριζάρισμα.

 

  • Σωστά προϊόντα

Χρησιμοποιείστε τα σωστά προϊόντα. Είναι αυτά τα οποία ενυδατώνουν την τρίχα και την προστατεύουν. Σίγουρα πρέπει να αποφύγετε τα προϊόντα, που περιέχουν οινόπνευμα.

 

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος;

 

Σειρά Phyto Defrisant Anti-Frizz 

Δύο μοναδικά προϊόντα για το φριζάρισμα με έλαιο καρπού κουκούι, πρωτεΐνες, κινόα & εκχύλισμα μολόχας, ιδανικά για ατίθασα μαλλιά.

Phyto Defrisant Anti-Frizz Shampoo
Phyto Defrisant Anti-Frizz Shampoo

Το σαμπουάν κατα του φριζαρισματος λειαίνει φυσικά τα μαλλιά και τα προστατεύει από την υγρασία. Τιθασεύει φυσικά το φριζάρισμα, ενώ θρέφει εντατικά την τρίχα χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. Χαρίζει 72 ώρες δράσης κατά του φριζαρίσματος.

 

Phyto Defrisant Anti-Frizz Blow Dry Balm
Phyto Defrisant Anti-Frizz Blow Dry Balm

Το ενυδατικό βάλσαμο είναι εμπλουτισμένο με φυτικό σύμπλοκο ισιώματος και η σύνθεσή του είναι ελαφριά και μη λιπαρή. Αποτελεί την τέλεια προετοιμασία του μαλλιού για θερμική επεξεργασία, ενώ δρα και θρεμοπροστατευτικά. Αυτό το θερμο-ενεργό balm προστατεύει από την υγρασία και τη θερμότητα και προσφέρει απαλά σαν μετάξι και λαμπερά μαλλιά. Παράλληλα, ενυδατώνει τα μαλλιά και τα απαλλάσσει από το ενοχλητικό φριζάρισμα.

 

Σειρά OGX Kukui Oil

Μία σειρά που αποτελείται από 3 προϊόντα κατά του φριζαρίσματος, σαμπουάν, conditioner & λάδι. Το μυστικό της σειράς βρίσκεται στο μείγμα της φόρμουλας από καρπό kukui που είναι ανθεκτικό στην υγρασία κι εμποδίζει το φριζάρισμα.

OGX Kukui Oil Shampoo Hydrate & Defrizz
OGX Kukui Oil Shampoo Hydrate & Defrizz

Το σαμπουάν και το conditioner είναι ειδικά σχεδιασμένα για να απωθούν την υγρασία και να αφήνουν τα μαλλιά ελεύθερα κι ενυδατωμένα όλη την ημέρα. Το ενυδατικό λάδι για φριζάρισμα μαλλιων είναι ελαφρύ και χαρίζει έξτρα θρέψη στα μαλλιά σας.

 

 

OGX Kukui Oil Conditioner Hydrate & Defrizz
OGX Kukui Oil Conditioner Hydrate & Defrizz

Συνολικά, η ολοκληρωμένη αυτή σειρά χαρίζει μοναδική λάμψη και απαλότητα, ενώ δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα στο τριχωτό της κεφαλής, που εμποδίζει την υγρασία.

 

Σειρά TRESemme Keratin Smooth

Μία από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές κατά του φριζαρίσματος, καθώς αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, μάσκα μαλλιών, λάδι για φριζάρισμα & θερμοπροστατευτικό spray μαλλιών TRESemme.

H σύνθεσή τους είναι ιδανική για να ελέγξεις τα ατίθασα μαλλιά σου, να τα «μαλακώσεις» και να απαλλαγείς από το φριζάρισμα. Τα προϊόντα περιέχουν κερατίνη, έλαιο marula και χαρίζουν 5 οφέλη απαλότητας σε ένα μόνο συστημα. Αυτό αντιστέκεται στο φριζάρισμα, απομακρύνει τους κόμπους & ενισχύει τη λάμψη. Αποτέλεσμα; Απαλά & μεταξένια μαλλιά με φυσική κίνηση.

 

Pantene Hair Biology De-frizz & Illuminate

Η σειρά αυτή αποτελείται επίσης από 3 προϊόντα για φριζάρισμα.

Pantene Hair Biology De-frizz & Illuminate Shampoo
Pantene Hair Biology De-frizz & Illuminate Shampoo

Το σαμπουάν της σειράς είναι ένα από τα καλύτερα σαμπουάν για φριζάρισμα, όπως επίσης το conditioner και η μάσκα. Η σύνθεσή τους αποτελείται από υαλουρονικό οξύ, ωμέγα 9 & Pro – V, ενώ δεν περιέχει parabens, χρωστικές και mineral oils.

 

Pantene Hair Biology De-frizz & Illuminate Conditioner
Pantene Hair Biology De-frizz & Illuminate Conditioner

Συνολικά αναζωογονούν τα μαλλιά σας, καταπολεμώντας το επίμονο φριζάρισμα. Αποκαθιστούν τα φθαρμένα μαλλιά και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη θαμπή όψη τους. Τα μαλλιά είναι ορατά πιο απαλά και λαμπερά.

 

Σειρά Kind Natured Super Shine Shampoo & Conditioner με argan & kukui oil

Kind Natured Super Shine Shampoo Argan & Kukui Oil

Το σαμπουάν για φριζάρισμα και η κρέμα μαλλιών περιέχουν τα πιο ενυδατικά συστατικά, για μαλλιά λεία, λαμπερά και απαλά. Τα προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με έλαιο argan, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αποτρέποντας έτσι το φριζάρισμα.

 

 

 

Marlies Moller Softness Express Conditioner Spray

Η MARLIES MÖLLER προσφέρει πολυτελή επαγγελματική περιποίηση υψηλών προδιαγραφών στα μαλλιά. Η μαλακτική κρέμα αυτή χαρίζει εντατική φροντίδα για απαλά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα. Προσφέρει ασύγκριτη απαλότητα με αντιστατικό αποτέλεσμα.

 

 

Schwarzkopf Got2B Twisted Curling Mousse
Schwarzkopf Got2B Twisted Curling Mousse

Αυτός είναι ο αφρός για τέλειες μπούκλες χωρίς φριζάρισμα. Κλειδώνει τις μπούκλες και δεν τις αφήνει ανεξέλεγκτες.

 

 

Syoss Hairspray Salon Plex κατά του Φριζαρίσματος

Το spray αυτό χαρίζει επαγγελματικό & δυνατό κράτημα μεγάλης διάρκειας και είναι ιδανικό για το φριζάρισμα. Δεν ξηραίνει τα μαλλιά & εμποδίζει το φριζάρισμα, ενώ μειώνει έως 75% το σπάσιμο της τρίχας. Δεν κολλάει και φεύγει εύκολα με ένα απλό βούρτσισμα.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα