×

Υαλουρονικό οξύ: Ποια είναι τα οφέλη του στην επιδερμίδα;

 27/03/2024 3m, 50s

Υαλουρονικό οξύ: Τι είναι;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μεγάλο μόριο με δομή δύο σακχάρων. Το υαλουρονικό οξύ είναι υδρόφιλο, αφού χάρη στη δομή του «τραβάει» την υγρασία και το νερό. Για την ακρίβεια το υαλουρονικό οξύ μπορεί να «κρατήσει» 1000 φορές το βάρος του σε νερό.

Αποτελεί ένα συστατικό, που παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Το συναντάμε κυρίως στις αρθρώσεις και το δέρμα. Αν και το ανθρώπινο σώμα παράγει περίπου 3 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος καθημερινά, η παραγωγή μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό, το υαλουρονικό οξύ από μία ηλικία και μετά, πρέπει να ανανεώνεται κάθε μέρα.

 

Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ έχει πολυάριθμα οφέλη για τον οργανισμό. Σε αυτό το κείμενο όμως θα εστιάσουμε στα οφέλη του στην επιδερμίδα.

Δεδομένου ότι το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα εγγενές συστατικό του δέρματος, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό το συστατικό για την επιδερμίδα. Για την ακρίβεια το καθαρό υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο και το δέρμα είναι ίσως το αποτελεσματικότερο συστατικό για αυτό.

Αρχικά, το υαλουρονικό οξύ χαρίζει μοναδική ενυδάτωση χάρη στην ικανότητά του να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Από την άλλη μεριά, αυτό το συστατικό προάγει την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας. Αυτό συμβαίνει χάρη στην ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης.

Το υαλουρονικό οξύ έχει επίσης την ιδιότητα να αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης και τις ρυτίδες. Χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση, το υαλουρονικό οξύ εμποδίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών και τη φθορά των κυττάρων. Έτσι, εμποδίζει και την εμφάνιση νέων ρυτίδων.

Τέλος, το υαλουρονικό οξύ έχει μοναδικές επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Αυτό το συστατικό συμμετέχει στο μηχανισμό αποκατάστασης της βλάβης του δέρματος κι έτσι συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση των πληγών και των ουλών.

Το υαλουρονικό οξύ σε υγρή μορφή για το πρόσωπο είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος χορήγησής του, αλλά αυτό βρίσκεται σε διάφορα καλλυντικά, όπως είναι οι κρέμες και τα serum.

Υαλουρονικό Οξύ σε κάθε ηλικία

 

υαλουρονικο οξυ ανα ηλικια

 

Κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ

Neutrogena Hydro Boost Awakening Eye Cream 15ml
Neutrogena Hydro Boost Awakening Eye Cream 15ml

Αν ψάχνεις την καλύτερη κρέμα ματιών με υαλουρονικό οξύ, εμείς σου προτείνουμε τη Neutrogena Hydro Boost Awakeing Eye Cream. Αποτελεί ένα άγγιγμα φρεσκάδας και καθημερινής ενυδάτωσης με 3 δράσεις. Χαρίζει εντατική ενυδάτωση, ενισχύοντας τη φυσική ασπίδα προστασίας, παρέχει δροσερή αίσθηση και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ξεκούραστη.

 

Κρέμες προσώπου με υαλουρονικό οξύ

Eubos Sensitive Hyaluron Repair Filler Day Creme
Eubos Sensitive Hyaluron Repair Filler Day Creme

Κρέμα εντατικής φροντίδας κατά των ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ. Περιέχει βιομιμητικό υαλουρονικό οξύ, που συγκρατεί την υγρασία του δέρματος. Το δέρμα ενυδατώνεται σημαντικά και φαίνεται πιο λείο. Περιέχει Συνένζυμο Q10 για την προστασία των κυτταρικών δομών και του κολλαγόνου από τη διάσπαση από τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει τη ζωτικότητα του δέρματος.

 

La Roche-Posay Hydraphase HA Light
La Roche-Posay Hydraphase HA Light

Λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας. Παράγει μέσω πράσινης βιοτεχνολογίας εντατική ενυδάτωση 72 ωρών. Η επιδερμίδα ‘γεμίζει’ και φαίνεται πιο λαμπερή. Ελαφριά, μη λιπαρή υφή με αίσθηση φρεσκάδας.

 

Medisei Panthenol Extra Day Cream
Medisei Panthenol Extra Day Cream

Ενυδατική, ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ, πανθενόλη και βιταμίνη Ε. Η Panthenol Extra κρέμα ημέρας με τα ενεργά συστατικά της, προσφέρει στο δέρμα σας ότι χρειάζεται για την καθημερινή του περιποίηση και φροντίδα. Περιέχει και αποτελεσματικά αντιηλιακά φίλτρα που σας προστατεύουν από τη βλαβερή ακτινοβολία και πολλές φορές επικίνδυνη υπεριώδη UVA και UVB ακτινοβολία και αναστέλλουν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

 

Άλλα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler
Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler

Ο ορός προσώπου με υαλουρονικό οξύ αυτός είναι ιδανικός για την αναπλήρωση της πυκνότητας της επιδερμίδας. Αυτό το serum προσώπου με υαλουρονικό οξύ είναι καινοτόμο και στοχεύει άμεσα στις ρυτίδες και την απώλεια σφριγηλότητας.

 

Macrovita Beauty Elixir Hyaluronic
Macrovita Beauty Elixir Hyaluronic

Πρόκειται για ένα ελιξίριο ομορφιάς με υαλουρονικό οξύ, ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος. Αναζωογονεί & ενισχύει τα βλαστοκύτταρα της επιδερμίδας, ενώ τη συσφίγγει και την τονώνει. Τέλος, προσφέρει βαθιά και διαρκή ενυδάτωση & νεανική όψη.

 

Garnier Hyaluronic Aloe Gentle Cleanse Smoot & Revitalise Foam
Garnier Hyaluronic Aloe Gentle Cleanse Smoot & Revitalise Foam

Αφρός καθαρισμός προσώπου εμπλουτισμένος με υαλουρονικό οξύ & αλόη βέρα για κάθε τύπο δέρματος. Καθαρίζει αποτελεσματικά και απαλά τις ακαθαρσίες και απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα. Έχει μια ευχάριστη κρεμώδη φόρμουλα με την προσθήκη αλόης και υαλουρονικού οξέος, το οποίο μετατρέπεται σε αφρό όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Ομαλά, μαλακώνει, ενυδατώνει, αναζωογονεί και προσθέτει λάμψη.

 

Jalplast Cream
Jalplast Cream

Tο Jalplast είναι ένα νέο προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ και παίζει ειδικό ρόλο σε κάθε ένα από τα στάδια της διαδικασίας της επούλωσης. Παρεμβαίνει επίσης στην οργάνωση και τον προσανατολισμό των ινών κολλαγόνου. H αποτελεσματικότητα του Jalplast οφείλεται στις πολλές ιδιότητες που ασκεί στις διάφορες στιβάδες του δέρματος.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα