ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ GALENIC ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορία ξεκινάει στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ο Pierre Fabre, οραματιστής φαρμακοποιός και εφευρέτης των δερμοκαλλυντικών, οραματίστηκε μια μάρκα που συνδυάζει το κύρος του φαρμακευτικού κόσμου με τον εκλεπτυσμό του κόσμου της ομορφιάς.

Από τον οραματιστή ιδρυτή της, τον Pierre Fabre, μέχρι τους Κορυφαίους δημιουργούς της, η φιλοσοφία της Galénic παραμένει αμετάβλητη και αφορά την ακατάπαυστη έρευνα για τη δημιουργία εξαιρετικών καλλυντικών συνθέσεων που εγγυώνται τέλεια περιποίηση. Κάθε σύνθεση αποτελεί μια ειδικά εξατομικευμένη δημιουργία.

Η έρευνα για τον τέλειο συνδυασμό γίνεται χωρίς συμβιβασμούς, προχωρώντας σταδιακά. Ορισμένα προϊόντα χρειάζονται χρόνια για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Χρειάζονται εννέα μήνες για την έγκριση ενός νέου ενεργού συστατικού και χρόνια ολόκληρα για να βρούμε το σωστό συνδυασμό.

To ταλέντο των Δημιουργών Εξαιρετικών Συνθέσεων της Galénic βραβεύθηκε από το Elle Beauty Awards 2017 στη Γαλλία για την Secret d'Excellence, the Cream. Στην αναζήτησή της Galénic για το ιερό δισκοπότηρο συνέλεξαν ένα είδος φυκιού με απαράμιλλες ιδιότητες: τα φύκη χιονιού, ένας τύπος φυκιού που σταματά το βιολογικό ρολόι του προκειμένου να παραμείνει αιώνια νέο. Για να διατηρηθεί όλη η δύναμή του, εμπνεύστηκα από την τεχνογνωσία των πιο μεγάλων κοσμηματοποιών. Την τεχνική της λιθοκόλλησης. Φυλαγμένα σε μια κοσμηματοθήκη, τα φύκη χιονιού διατηρούνται άψογα μέχρι να έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Με τη μέθοδο της λιθοκόλλησης αποδεσμεύονται όλα τα ευεργετικά του συστατικά δίνοντας στο προϊόν μια τέλεια ρευστή υφή.

Το αποτέλεσμα ήτανε μία Κρέμα με άψογο λευκό χρώμα, λεπτή υφή που έχεις την αίσθηση ότι λιώνει όπως μια νιφάδα χιονιού, με διακριτικό άρωμα από μιγκέ, τριαντάφυλλο και άνθη φραγκοστάφυλων.

Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Με κληρονομιά μια μοναδική τεχνογνωσία που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, η Galénic δημιουργεί και παρασκευάζει καλλυντικά υψηλής ποιότητας εδώ και μισό περίπου αιώνα. Με μια στροφή προς την υψηλή ποιότητα, η παρασκευή καλλυντικών προϊόντων υψηλής ποιότητας εγγυάται αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών, δοκιμές και ελέγχους που διενεργούνται από ειδικούς και μια διαδικασία παρασκευής που έχει τελειοποιηθεί στη Γαλλία.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Οι Κορυφαίοι δημιουργοί αναζητούν ακατάπαυστα την καλύτερη σύνθεση, προσαρμοσμένη ειδικά ανάλογα με το επιθυμητό καλλυντικό αποτέλεσμα, με τα καλύτερα χαρακτηριστικά δραστικότητας, σταθερότητας και ασφάλειας. Χάρη στην εμπειρία τους, αξιοποιούν κάθε πτυχή της δημιουργικότητάς τους προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ισχύ ενός ενεργού συστατικού και να διατηρήσουν κάθε ίχνος της αποτελεσματικότητάς του, καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το προϊόν ευχάριστο στις αισθήσεις. Έτσι, κάθε σύνθεση της Galénic είναι ουσιαστικά μια ειδική, εξατομικευμένη δημιουργία. Ένα πραγματικό κόσμημα που χρειάστηκε αμέριστη προσοχή στη λεπτομέρεια και απεριόριστο αριθμό δοκιμών, ώστε να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ξεφεύγοντας από τις κλασικές τεχνικές παρασκευής που συνίστανται στην έγχυση των ενεργών συστατικών σε υπάρχουσες υφές, στην Galénic η διαδικασία παρασκευής είναι διαφορετική. Κάθε φορά αντιμετωπίζεται ως νέα πρόκληση: οι Κορυφαίοι δημιουργοί επιδιώκουν να βρουν την τέλεια μέθοδο ανάμιξης του ενεργού συστατικού, ώστε να εκφράσει πλήρως το σθένος και την αποτελεσματικότητά του με ασφάλεια. Η εξαιρετική καλλυντική περιποίηση δεν είναι τυχαία: πρέπει να δημιουργηθεί χωρίς συμβιβασμούς, βήμα προς βήμα, με σεβασμό στην τεχνογνωσία.

Η ΓΑΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η ανακάλυψη του κατάλληλου ενεργού συστατικού είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τη γέννηση ενός καλλυντικού. Αλλά για την Galénic, η επιστήμη δεν σταματά εκεί. Αν και κάθε μάρκα μπορεί να ισχυριστεί ότι χρησιμοποιεί ισχυρά ενεργά συστατικά, αυτά τα ενεργά συστατικά είναι αποτελεσματικά μόνο αν κάποιος γνωρίζει πώς να διατηρεί τη δραστικότητά τους και πώς διεισδύουν στην επιδερμίδα για να φτάσουν στις στιβάδες του δέρματος.

Οι Κορυφαίοι δημιουργοί πρέπει να εφεύρουν την κατάλληλη σύνθεση που θα διατηρεί την αποτελεσματικότητα του δραστικού συστατικού. Μια πρόκληση για να δημιουργήσουν, βήμα προς βήμα, μια μοναδική συνταγή, μια έξυπνη και αποκλειστική σύνθεση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

1. Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

Όλα ξεκινούν με τη διαίσθηση. Όπως ένας μεγάλος ηγέτης που επιδιώκει να αναδείξει την πεμπτουσία ενός σπάνιου προϊόντος, ο Κορυφαίος δημιουργός επινοεί ένα μοναδικό συνδυασμό, μια αποκλειστική γαληνική αρχιτεκτονική, με σκοπό να αναπτύξει όλη την δύναμη ενός δραστικού συστατικού. Έτσι σημειώνει την ακριβή σύνθεση του σκευάσματος που οραματίζεται στο ερευνητικό σημειωματάριό του.

2. Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Η επιλογή είναι το δεύτερο βήμα. Με την εμπειρία του, ο Κορυφαίος δημιουργός πρέπει να επιδείξει δημιουργικότητα προκειμένου να βρει τις καλύτερες πρώτες ύλες. Για να ολοκληρώσει τη σύνθεση, πρέπει να επιλέξει από 2.000 πρώτες ύλες και τα χαρακτηριστικά τους τις οποίες γνωρίζει πολύ καλά. 
Έχει στη διάθεσή του διάφορες πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες. Κάθε μία ελέγχεται χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις, από την όσφρηση μέχρι την αφή. O Κορυφαίος δημιουργός τις δοκιμάζει στο δέρμα του για να αποκτήσει μια πρώτη αίσθηση του προϊόντος που οραματίζεται. Πρέπει να τιθασεύει όλες τις πτυχές και τις ιδιότητες κάθε πρώτης ύλης για να προσδιορίσει επακριβώς τη θέση της στη σύνθεση που σχεδιάζει. Επιλέγει μόνο συστατικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσει στη σύνθεση. Τίποτα δεν είναι περιττό, άσκοπο ή τυχαίο. Κάθε στοιχείο της σύνθεσης έχει διερευνηθεί διεξοδικά, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά της. Η επιλογή είναι κρίσιμο βήμα.

3. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Το επόμενο βήμα, το πιο σημαντικό, είναι ο συνδυασμός. Μόλις επιλεξει τις πρώτες ύλες, ο Κορυφαίος δημιουργός τις συνδυάζει προσεκτικά και σταδιακά, ώστε να καταστούν συμβατές μεταξύ τους. Ο δοσολογικός προσδιορισμός απαιτεί μεγάλη ακρίβεια. Η διαφορετική δόση του υλικού μπορεί να αλλάξει τα πάντα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επανάληψη όλης της διαδικασίας. Ο συνδυασμός είναι πολύ σημαντικό στάδιο, καθώς η σταθερότητα, η αποτελεσματικότητα και η αρμονία του τελικού προϊόντος εξαρτώνται από αυτόν.
Απαιτείται πολυετής εμπειρία για να μπορέσει να προσδιορίσει κάποιος την ακριβή δοσολογία και να γνωρίσει τα ενεργά συστατικά και πώς αφομοιώνονται. Η δοκιμή είναι το τελευταίο βήμα.
Γίνονται εκατοντάδες αναλύσεις για να βρούμε τις καλύτερες κρέμες. Η Galénic δεν προχωρά στη διαδικασία χωρίς να έχει δοκιμάσει και επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της. Επιπλέον, για κάθε ανάγκη περιποίησης, ο κορυφαίος δημιουργός πραγματοποιεί έρευνα για την τέλεια και ιδανική υφή: ευχάριστη και μοναδική αίσθηση στην αφή. Το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα πρέπει να είναι εξαιρετικό. Για την Galénic, η υφή είναι κάθε άλλο παρά λεπτομέρεια.

4. Η ΔΟΚΙΜΗ

Η δοκιμή είναι το τελευταίο βήμα. Γίνονται εκατοντάδες αναλύσεις για να βρούμε τις καλύτερες κρέμες. Η Galénic δεν προχωρά στη διαδικασία χωρίς να έχει δοκιμάσει και επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της. Επιπλέον, για κάθε ανάγκη περιποίησης, ο κορυφαίος δημιουργός πραγματοποιεί έρευνα για την τέλεια και ιδανική υφή: ευχάριστη και μοναδική αίσθηση στην αφή. Το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα πρέπει να είναι εξαιρετικό. Για την Galénic, η υφή είναι κάθε άλλο παρά λεπτομέρεια.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα