×

Ανδρικά σαμπουάν: ποιο να επιλέξω;

 19/04/2024 6m, 13s

Γερά και δυνατά μαλλιά, με όγκο: μια επιθυμία που έχουν για τα μαλλιά τους, όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες! Με την εξέλιξη στον κλάδο της βιομηχανίας των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών, βρίσκουμε και πληθώρα από ανδρικά σαμπουάν που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες.

Ανδρικά σαμπουάν για τριχόπτωση, για ξηροδερμία, για λιπαρότητα, για πιτυρίδα ή όγκο, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις επιλογές που έχει ένας άνδρας για την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής του. Μείνετε στο άρθρο μας και μάθετε τα πάντα για τα ανδρικά σαμπουάν και βρείτε το κατάλληλο για εσάς!

 

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα ανδρικό σαμπουάν

Η επιλογή του κατάλληλου ανδρικού σαμπουάν μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας. Κατά συνέπεια, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα σαμπουάν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

  1. Τύπος μαλλιών: Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον τύπο των μαλλιών σας. Τα σαμπουάν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένους τύπους μαλλιών, όπως λιπαρά, ξηρά ή μαλλιά που «πέφτουν». Η κατανόηση του τύπου των μαλλιών σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα σαμπουάν που παρέχει την απαραίτητη φροντίδα και θρέψη.
  2. Κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής: Εάν έχετε ευαισθησία ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, αναζητήστε σαμπουάν που είναι απαλά και καταπραϋντικά.
  3. Συστατικά προς αποφυγή: Καλό είναι να αποφύγετε σαμπουάν που περιέχουν σκληρά χημικά, όπως θειικά άλατα, parabens και αλκοόλ. Αυτά τα συστατικά μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε ξηρότητα και φθορά.

 

Ανδρικά σαμπουάν για τριχόπτωση

Η τριχόπτωση δεν έχει ηλικία. Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σταδιακά ή απότομα, σε οποιαδήποτε ηλικία. Επίσης, έχει μεγάλη απήχηση ως θέμα αναζητήσεων, καθώς είναι μέσα στις 3 πρώτες ανησυχίες και στα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες – και γυναίκες – με τα μαλλιά τους, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση.

Ανεξάρτητα από τα αίτια και τον διαφορετικό τρόπο εκδήλωσής της τριχόπτωσης, όπου ποικίλλει σε κάθε άνθρωπο, μπορούμε να τη διαχωρίσουμε σε χρόνια και εποχική.

Παρόλα αυτά, η σωστή «διάγνωση» του προβλήματος από το δερματολόγο είναι το πρώτο βήμα και εν συνεχεία να ακολουθηθεί μια σωστή αγωγή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, εστιάζοντας στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής αλλά και στην πυκνότητα των μαλλιών. Γι’ αυτούς τους λόγους, ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης και της αραίωσης είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση. Παρακάτω θα δούμε και τα καλύτερα ανδρικά σαμπουάν με βάση τον τύπο της τριχόπτωσης.

Frezyderm Hair Force Shampoo Men 200ml
Frezyderm Hair Force Shampoo Men 200ml

Αυτό το σαμπουάν είναι ειδικά σχεδιασμένο για άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης. Τα ενεργά συστατικά του στοχεύουν στη μείωση της τριχόπτωσης που είναι χρόνια αλλά και εποχική, βοηθούν στην αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών και της αλωπεκίας (φαλάκρα), καθώς ενισχύουν την υγεία της τρίχας και προσφέρουν ενδυνάμωση στους θύλακες της τρίχας.

 

Vichy Dercos Energy+ Stimulating Shampoo 200ml
Vichy Dercos Energy+ Stimulating Shampoo 200ml

Δυναμωτικό σαμπουάν, ιδανικό συμπλήρωμα των θεραπειών κατά της τριχόπτωσης που είναι κατάλληλο για κάθε τύπο μαλλιών. Η σύνθεση με Aminexil προσφέρει ενίσχυση των ινών της τρίχας, αύξηση του όγκου και της μάζας των μαλλιών, ενώ αποτοξινώνει το τριχωτό από τη ρίζα του.

 

Foltene Pharma Strengthening for Thinning Hair Shampoo for Men 200ml
Foltene Pharma Strengthening for Thinning Hair Shampoo for Men 200ml

Το Foltene Pharma Strengthening for Thinning Hair Shampoo for Men είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν που προσφέρει ενέργεια και ζωντάνια στα λεπτά, εύθραυστα και αδύναμα μαλλιά. Με απαλή σύνθεση, χωρίς θειικά άλατα, αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά και λαμπερά. Το προϊόν είναι δερματολογικά ελεγμένο. 

 

Phyto Phytocyane Men Invigorating Shampoo Anti-Hair Loss 250ml
Phyto Phytocyane Men Invigorating Shampoo Anti-Hair Loss 250ml

Το σαμπουάν PHYTOCYANE MEN είναι ιδανικό για προετοιμασία του τριχωτού πριν από μια θεραπεία τριχόπτωσης. Καθαρίζει απαλά και αναζωογονεί τα μαλλιά, επαναφέροντας τη ζωντάνια και τη δύναμη τους. Τα μαλλιά αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή, ενώ είναι πιο ενισχυμένα και τονωμένα από τη ρίζα τους. Στο επίκεντρο της σύνθεσής του σαμπουάν βρίσκεται το εκχύλισμα shiitake, γνωστό για τις τονωτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες, το οποίο συμβάλλει στην αναβάθμιση της δύναμης των μαλλιών.

 

Ανδρικά σαμπουάν για ξηροδερμία & πιτυρίδα

Τα ξηρά μαλλιά μπορεί επίσης να είναι μια κοινή ανησυχία για πολλούς άνδρες, αλλά η επιλογή του σωστού σαμπουάν μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγρασίας και στη βελτίωση της συνολικής υγείας των μαλλιών σας. Όταν επιλέγετε ένα ανδρικό σαμπουάν για ξηροδερμία, είναι σημαντικό να αναζητάτε ενυδατικά συστατικά που μπορούν να θρέψουν και να ενυδατώσουν τα μαλλιά σας.

Επιλέξτε σαμπουάν που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή φυσικά έλαια όπως λάδι αργκάν ή λάδι καρύδας. Τα συγκεκριμένα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση της υγρασίας και στην πρόληψη της περαιτέρω ξηρότητας. Συχνά, τα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, έχουν κρεμώδη ή πιο παχύρρευστη σύσταση σε σύγκριση με τα κανονικά σαμπουάν, γεγονός που βοηθά να «κλειδώσει» η υγρασία και να αποτρέψει την περαιτέρω ξηρότητα.

Για εσάς που προσπαθείτε να διώξετε μια και καλή την πιτυρίδα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε σαμπουάν που περιέχουν ενεργά συστατικά όπως πυριθειόνη ψευδάργυρου, κετοκοναζόλη ή θειούχο σελήνιο. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην καταπολέμηση του μύκητα που προκαλεί πιτυρίδα, μειώνοντας παράλληλα το ξεφλούδισμα και τον κνησμό. Συνιστάται χρήση σαμπουάν για την πιτυρίδα σύμφωνα με τις οδηγίες προϊόντος, καθώς τα σαμπουάν για πιτυρίδα αποτελούν σαμπουάν αγωγής.

Apivita Dry Dandruff Shampoo with Celery & Propolis 500ml

 

Apivita Dry Dandruff Shampoo with Celery & Propolis 500ml

Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και ξηροδερμίας με σέλερι και πρόπολη, το οποίο καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, το εξυγιαίνει και ενυδατώνει, αποτρέποντας από κνησμό και ερεθισμούς

 

Pharmasept Scalp Biome Dry Dandruff Shampoo 400ml

 

Pharmasept Scalp Biome Dry Dandruff Shampoo 400ml

Σαμπουάν για τη ρύθμιση και αντιμετώπιση της ξηρής πιτυρίδας, που περιλαμβάνει ειδικά επιλεγμένα συστατικά και φυτικά εκχυλίσματα για την ενίσχυση της ενυδάτωσης του ευαίσθητου και ξηρού τριχωτού της κεφαλής.

 

Ανδρικά σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένας εξίσου κοινός τύπος μαλλιών για τους άνδρες, αλλά η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση στο πρόβλημα της λιπαρότητας των μαλλιών. Όταν ψάχνετε για ένα ανδρικό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Θα πρέπει να αναζητήσετε σαμπουάν που περιέχουν συστατικά όπως Tea tree, άργιλο, ρόδι, τζίντζερ και σαλικυλικό οξύ. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας, θα απομακρύνουν την περίσσεια αυτής της λιπαρότητας και θα διατηρήσουν το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και ανανεωμένο.

Frezyderm Seb Excess Shampoo 200ml

 

Frezyderm Seb Excess Shampoo 200ml

Απαλό σαμπουάν που επιτυγχάνει τη ρύθμιση και την εξισορρόπηση της λιπαρότητας των μαλλιών. Η συνδυασμένη δράση φυτικών εκχυλισμάτων με Σουλφοπεπτίδια και Capryloyl Glutamate παρέχει βαθύ καθαρισμό, ενώ ταυτόχρονα τονώνει και προστατεύει την τρίχα.

 

Klorane Nettle Shampoo Oily Hair 400ml
Klorane Nettle Shampoo Oily Hair 400ml

Το σαμπουάν Klorane με εκχύλισμα τσουκνίδας είναι εξαιρετικό για μαλλιά που τείνουν να γίνονται λιπαρά, αφού βοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. Η φροντίδα των μαλλιών με αυτό το σαμπουάν έχει ρυθμιστική και ενυδατική δράση χάρη στη λευκή τσουκνίδα, η οποία περιέχει φυτικά συστατικά γνωστά για την ελάττωση του λιπαρού σμήγματος

 

Ανδρικά σαμπουάν για όγκο

Εάν έχετε λεπτά και εύθραυστα μαλλιά, αλλά επιθυμείτε να είναι πιο πυκνά και ογκώδη, επιλέξτε σαμπουάν που προάγουν τον όγκο και την ανόρθωση της τρίχας. Συστατικά όπως η βιοτίνη και το κολλαγόνο μπορούν να δώσουν στα μαλλιά σας πιο γεμάτη εμφάνιση, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο υγιή και πιο ζωντανά.

Sebastian Professional The Joker Hybrid Texturizing Dry Shampoo 180ml

 

Sebastian Professional The Joker Hybrid Texturizing Dry Shampoo 180ml

Υβριδικό ξηρό σαμπουάν 3 σε 1 για αναζωογόνηση, διαμόρφωση και αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών. Με εκχύλισμα καφεΐνης και αναζωογονητικό αρωματικό συνδυασμό περγαμόντου, ροζ πιπεριού, κεχριμπαριού και σανδαλόξυλου. Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών.

 

Syoss Men Volume Shampoo
Syoss Men Volume Shampoo

Καινοτόμος φόρμουλα που προσφέρει αίσθηση πυκνότητας και μοναδικό κράτημα στα μαλλιά. Περιέχει 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

 

Συχνές Ερωτήσεις

  1. Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;  

    Η συχνότητα του λουσίματος εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.  

  2. Μπορώ να αλλάζω συχνά σαμπουάν;  

    Η συχνή αλλαγή σαμπουάν γενικά δε συνιστάται, καθώς μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας. Είναι καλύτερο να βρείτε ένα σαμπουάν που λειτουργεί καλά για τον τύπο και τις ανησυχίες των μαλλιών σας και να το χρησιμοποιείτε για ένα χρονικό διάστημα ώστε να επιτρέψετε στα μαλλιά σας να προσαρμοστούν. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε σαμπουάν, δώστε στα μαλλιά σας μερικές εβδομάδες για να προσαρμοστούν πριν επιλέξετε για αυτό που θεωρείτε πιο αποτελεσματικό. 

  3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα σαμπουάν για διαφορετικό τύπο μαλλιών;  

    Αν και είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο μαλλιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν για διαφορετικό τύπο μαλλιών. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα βέλτιστα.
    Για παράδειγμα, η χρήση σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά σε ξηρά μαλλιά μπορεί να αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία, ενώ η χρήση σαμπουάν για ξηρά μαλλιά σε λιπαρά μαλλιά μπορεί να μην ελέγχει αποτελεσματικά την παραγωγή λιπαρότητας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα σαμπουάν που είναι προσαρμοσμένο στον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών σας για καλύτερα αποτελέσματα. 

  4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σαμπουάν μου και στα γένια; 

    Όχι. Επειδή η τρίχα της γενειάδας είναι πιο σκληρή εκ φύσεως, απαιτεί ένα προϊόν που περιέχει περισσότερα έλαια και προσφέρει έντονη καθαριστική και αντισηπτική δράση, καθώς χρησιμοποιείται σε ευαίσθητες περιοχές κοντά στο στόμα και τη μύτη. Όσον αφορά τα μαλλιά, το κατάλληλο προϊόν, θα προσφέρει τον επιθυμητό όγκο και προστασία για να τονίσουμε το στυλ του χτενίσματος, καθώς επίσης προσδίδει λάμψη στο χρώμα της τρίχας. 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα