×

Πως Μπορώ Να Κάνω Μαύρισμα Χωρίς Ήλιο Άμεσα;

 17/10/2023 2m, 0s

Το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής από ένα τροπικό κλίμα, με την παρουσία αρκετών βροχοπτώσεων. Όπως είναι φυσικό, οι εξορμήσεις στις παραλίες έχουν περιοριστεί, ενώ το πολυπόθητο μαύρισμα δεν έχει επιτευχθεί για πολλούς από εμάς.

Ωστόσο, αρκετά άτομα αναρωτιούνται για το κατά πόσο μπορούν να κάνουν φυσικό μαύρισμα χωρίς ήλιο και άμεσα. Το αγαπημένο σας online φαρμακείο έχει συλλέξει τους πιο αξιόπιστους τρόπους για μαύρισμα χωρίς ήλιο στο σπίτι, έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα τέλειο χρώμα στην επιδερμίδα σας, για κάθε σας έξοδο και περίσταση!

Μαύρισμα χωρίς ήλιο στο σπίτι: τα κορυφαία tips!

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια μαυρισμένη όψη χωρίς την έκθεση στον ήλιο, υπάρχουν αρκετές επιλογές για να το πετύχετε. Αν και η καλύτερη και πιο φυσική μέθοδος για να αποκτήσετε μια υγιή εμφάνιση με μαύρισμα είναι μέσω του ηλίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες τεχνικές:

Self tan σώματος: Βρίσκουμε πληθώρα από self tan σώματος στην αγορά, όπως κρέμες, λοσιόν, αφρούς και σπρέι. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν συνήθως ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο χρωματίζει την επιδερμίδα για ένα χρονικό διάστημα. Πριν εφαρμόσετε ένα self tan, βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι καθαρή και ξηρή, και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να αποφύγετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρακάτω, σας επισυνάπτουμε και οδηγίες σωστής χρήσης self tan, για τέλεια αποτελέσματα.

Σπρέι μαυρίσματος: Υπάρχουν σπρέι μαυρίσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σώμα σας για να κάνετε ένα τέλειο μαύρισμα χωρίς ήλιο! Αυτά τα προϊόντα συνήθως περιέχουν συστατικά που χρωματίζουν την επιδερμίδα προσωρινά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες προϊόντος και εφαρμόζετε το σπρέι ομοιόμορφα για να αποφύγετε ανομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Χρήση μακιγιάζ για μαύρισμα: Ποιος είπε πως το μακιγιάζ είναι μόνο για το πρόσωπο; Με τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ, όπως bronzer, highlighter και contouring, μπορείτε να δημιουργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά μια φυσική εμφάνιση μαυρισμένου δέρματος. Αναζητήστε προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα που περιέχουν χρυσαφένιες, μπρονζέ αποχρώσεις ή σταδιακές ταν, τα οποία δίνουν μια φυσική εμφάνιση μαυρισμένου δέρματος. Φροντίστε μόνο να εφαρμόσετε τα προϊόντα με φυσικό τρόπο στις περιοχές του προσώπου και του σώματος που θέλετε να μαυρίσετε και κάντε τις απαραίτητες μίξεις, για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πως χρησιμοποιώ σωστά ένα self tan προϊόν;

  1. Προετοιμασία του δέρματος

    Καθαρίστε και απολεπίστε το δέρμα σας πριν από την εφαρμογή του self tan. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ θα δημιουργήσει μια ομοιόμορφη επιφάνεια για την εφαρμογή του προϊόντος. Παράλληλα, ενυδατώστε καλά τις ξηρές περιοχές του δέρματος, όπως αγκώνες, γόνατα, πόδια και καρπούς. Μην ξεχνάτε πως ένα ενυδατωμένο δέρμα θα λάβει ομοιόμορφο μαύρισμα από το self tan.

  2. Εφαρμογή του self tan

    Αρχικά δείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή που συνοδεύουν το προϊόν. Εν συνεχεία, ξεκινήστε από τα πόδια και προχωρήστε προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας απαλές κυκλικές κινήσεις για να απλώσετε το self tan σε όλο το σώμα. Αποφύγετε την υπερβολική εφαρμογή στις περιοχές του αγκώνα, των γόνατων, των αγκώνων και των πόδιων, καθώς αυτές οι περιοχές τείνουν να απορροφούν περισσότερο προϊόν και να δημιουργούν πιο σκούρο χρώμα. Τέλος, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μικρές ποσότητες του self tan και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  3. Φροντίδα μετά την εφαρμογή

    Αφήστε το self tan να στεγνώσει πλήρως πριν ντυθείτε ή ακουμπήσετε το δέρμα. Στη συνέχεια, αποφύγετε το νερό και την εφίδρωση για τις επόμενες 6-8 ώρες μετά την εφαρμογή του self tan, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά για να διατηρήσετε το μαύρισμα και να αποφύγετε το ξεθώριασμα του χρώματος.

💡Θυμηθείτε ότι η επιτυχής εφαρμογή του self tan απαιτεί πρακτική και καλή προετοιμασία. Εξασκηθείτε με το προϊόν για να βρείτε την κατάλληλη ποσότητα και την τεχνική εφαρμογής που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέξετε, θυμηθείτε να εφαρμόζετε τα προϊόντα με προσοχή και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα