×

Προϊόντα καθημερινής χρήσης από Bamboo: Γιατί να τα επιλέξετε;

 17/11/2023 2m, 34s

To bamboo είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ειδών καθημερινής χρήσης. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αντικείμενα από μπαμπού, αντικαθιστώντας το πλαστικό, που είναι και ιδιαίτερα επιβλαβές για το περιβάλλον.

Το bamboo καλλιεργείται σε οργανικές καλλιέργειες, οπότε δεν περιέχει χημικές ουσίες. Τα δάση bamboo απορροφούν 35% περισσότερο CO2 από ένα κανονικό μικτό δάσος και η καλλιέργειες μπαμπού είναι οικολογικές, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ή εντομοκτόνων.

 

Γιατί να επιλέξετε αντικείμενα καθημερινής χρήσης από bamboo;

 

γιατι να επιλεξετε Bamboo σκευη και ειδη καθημερινης χρησης

 

  1. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και ανθεκτικά: Τα διάφορα προϊόντα από μπαμπού καθαρίζονται εύκολα και επαναχρησιμοποιούνται, όπως ακριβώς και τα αντίστοιχα αντικείμενα από πλαστικό.
  2. Είναι βιοδιασπώμενα: Τα αντικείμενα από bamboo είναι βιοδιασπώμενα και δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη, όπως συμβαίνει με τα πλαστικά.
  3. Είναι ασφαλή: Εφόσον τα αντικείμενα από bamboo είναι οικολογικά, δεν περιέχουν καθόλου τοξικές ουσίες, άρα είναι ασφαλή για μεγάλους αλλά και παιδιά.

 

Τι αντικείμενα καθημερινής χρήσης κατασκευάζονται από bamboo;

Καλαμάκια Μπαμπού:

Τα καλαμάκια από μπαμπού είναι 100% βιοδιασπώμενα. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και μπορούν να καθαριστούν εύκολα και να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Είναι ασφαλή για τα παιδιά, αφού είναι οικολογικά και δεν περιέχουν καθόλου χημικές ουσίες. Σκεφτείτε, ότι κάθε μέρα απορρίπτονται 500 εκατομμύρια περίπου πλαστικά καλαμάκια παγκοσμίως!! Χρησιμοποιώντας καλαμάκια από μπαμπού, συμβάλλετε στην διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού, και ταυτόχρονα κάνετε οικονομία, μιας και είναι αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καλαμάκια μπαμπού κλασσικά ή καλαμάκια bamboo για smoothies. Επιλέξτε επίσης διάφορα eco-friendly αξεσουάρ και σκεύη φαγητού.

Οδοντόβουρτσες Μπαμπού:

Όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να αντικαταστήσει μια κλασσική χειροκίνητη οδοντόβουρτσα με μια οδοντόβουρτσα από bamboo. Η αλλαγή της οδοντόβουρτσας συστήνεται από τους ειδικούς να γίνεται κάθε 3 μήνες και σχεδόν 5 εκατομμύρια οδοντόβουρτσες απορρίπτονται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Οι οδοντόβουρτσες από μπαμπού είναι οικολογικές & βιοδιασπώμενες, με αποτέλεσμα η απόρριψή τους να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον! Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, το bamboo έχει και φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, εκτός από οδοντόβουρτσες, υπάρχει και οδοντικό νήμα από μπαμπού, 100% οικολογικό. Το οδοντικό νήμα αλλά και η συσκευασία του είναι 100% ανακυκλώσιμα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επιλέξτε eco-friendly προϊόντα στοματικής υγιεινής και υποστηρίξτε την zero waste φιλοσοφία!

Make-up Remover Pads από μπαμπού / Σφουγγαράκια Αφαίρεσης Μακιγιάζ:

Κάθε χρόνο πετάγονται δισεκατομμύρια σφουγγαράκια αφαίρεσης μακιγιάζ παγκοσμίως. Χρησιμοποιήστε σφουγγαράκια ντεμακιγιάζ από μπαμπού, τα οποία είναι 100% οικολογικά και πολύ μαλακά, για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Επιπλέον, τα σφουγγαράκια αφαίρεσης μακιγιάζ από μπαμπού μπορούν να πλυθούν και είναι πολλαπλών χρήσεων. Έτσι, μπορείτε να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση και να τα επαναχρησιμοποιείτε.

Σκεύη φαγητού από μπαμπού:

Επιλέξτε σκεύη φαγητού από μπαμπού για παιδιά και αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας ενώ ταυτόχρονα προστατεύστε το περιβάλλον με τη χρήση αντικειμένων καθημερινής χρήσης από οικολογικά υλικά. Η χρήση ενός σκεύους φαγητού bamboo είναι επιπλέον μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία οικολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα eco-friendly σκεύη φαγητού καθαρίζονται εύκολα, είναι ασφαλή για τα παιδιά και ανθεκτικά.

 

Βρείτε στο Pharm24.gr σκεύη φαγητού από μπαμπού, eco-friendly προϊόντα περιποίησης σώματος & προσώπου, οδοντόβουρτσες μπαμπού, οικολογικό οδοντικό νήμα και πολλά ακόμη προϊόντα σε μοναδικές τιμές!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα