×

Αντηλιακό Προσώπου για Λιπαρές Επιδερμίδες: Όσα Πρέπει να Ξέρεις

 05/09/2023 3m, 23s

Η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος μας, ανεξαρτήτως του τύπου του. Ωστόσο, οι άνθρωποι με λιπαρή επιδερμίδα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις όταν πρόκειται για την επιλογή ενός αντηλιακού προϊόντος που να ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Με την αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας και την πιθανή εμφάνιση ακμής, οι λιπαρές επιδερμίδες απαιτούν προσεκτική επιλογή αντηλιακού που θα προσφέρει αποτελεσματική προστασία, χωρίς να αυξήσει τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα του δέρματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις καλύτερες πρακτικές για την επιλογή αντηλιακού προϊόντος για λιπαρές επιδερμίδες.

 

Ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες;

Υπάρχουν πολλά αντηλιακά προϊόντα που είναι κατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες. Η επιλογή του καλύτερου αντηλιακού για εσάς εξαρτάται από τις ατομικές σας προτιμήσεις και ανάγκες του δέρματός σας. Ορισμένα από τα δημοφιλή αντηλιακά που συνήθως προτείνονται για λιπαρές επιδερμίδες περιλαμβάνουν:

  1. Αντηλιακά με μη-λιπαρή υφή: Αναζητήστε προϊόντα με ελαφριά και μη-λιπαρή υφή που δεν θα αυξήσουν τη λιπαρότητα του δέρματος σας. Αντηλιακά σε μορφή γαλακτώματος, σε μορφή τζελ, λεπτόρρευστα αντηλιακά ή αντηλιακά σπρέι μπορούν να είναι καλές επιλογές.
  2. Μη-κομεδογόνα προϊόντα: Αναζητήστε αντηλιακά που είναι μη-κομεδογόνα, δηλαδή είναι είναι κατάλληλα για την εξάλειψη των ουσιών που φράζουν τα θυλάκια και προκαλούν τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων και σπυριών.
  3. Προϊόντα με ματ αποτέλεσμα: Αναζητήστε αντηλιακά που παρέχουν ματ αποτέλεσμα στο δέρμα, για να απορροφήσουν τη λιπαρότητα και να δημιουργήσουν μία ματ όψη και όχι γυαλάδα.
  4. Προϊόντα με υψηλή προστασία SPF: Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό προϊόν που επιλέγετε έχει επαρκή προστασία SPF για να προστατεύετε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Ένα αντηλιακό με χρώμα ενδείκνυται για ένα λιπαρό πρόσωπο;

Πολλοί αναρωτιούνται για το κατά πόσο μια αντηλιακή για λιπαρή επιδερμίδα με χρώμα μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των ατελειών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα αντηλιακό με χρώμα μπορεί να είναι ενδείκνυται για ένα λιπαρό πρόσωπο, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Τα αντηλιακά με χρώμα συχνά παρέχουν διπλή λειτουργία, αφενός γιατί προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, και αφετέρου γιατί παρέχουν κάλυψη για ατέλειες και απόχρωση του δέρματος.

Οι αντηλιακές κρέμες με χρώμα συνήθως περιέχουν μικρούς χρωστικούς παράγοντες που προσφέρουν ελαφριά κάλυψη, ενώ παράλληλα προστατεύουν από τον ήλιο. Μπορεί να είναι χρήσιμες για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο τόνο δέρματος και να μειώσουν την εμφάνιση λιπαρότητας και λεπτών γραμμών.

Ωστόσο, εάν έχετε ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, ίσως θέλετε να επιλέξετε αντηλιακά με χρώμα που έχουν ματ αποτέλεσμα ή είναι ειδικά σχεδιασμένα για λιπαρό δέρμα. Αυτά τα προϊόντα συνήθως περιέχουν συστατικά που ελέγχουν τη λιπαρότητα και παρέχουν ματ όψη στο δέρμα, χωρίς να το αφήνουν γυαλιστερό.

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διάφορα προϊόντα και να επιλέξετε αυτό που σας προσφέρει την επιθυμητή κάλυψη και αίσθηση στο δέρμα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε και έναν δερματολόγο για ατομικές συστάσεις βάσει της κατάστασης του δέρματός σας.

 

 

Τα καλύτερα αντηλιακά για λιπαρό δέρμα

Ανακαλύψτε εδώ τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τον ήλιο με ασφάλεια και να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

Avene Cleanance Solaire Spf50+, 50ml
Avene Cleanance Solaire Spf50+, 50ml

Το Avène Cleanance Solaire Αντηλιακό Προσώπου SPF 50+ για το Ευαίσθητο Λιπαρό Δέρμα με Ατέλειες έχει εξαιρετικά ελαφριά υφή, ματ τελείωμα & αποτελεσματική προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στην ακμή. Το αντηλιακό της Avène για λιπαρές επιδερμίδες, προσφέρει στο δέρμα ανεπαίσθητο τελείωμα και μειώνει τις ατέλειες.

 

Vichy Capital Soleil UV-Clear Spf50+ Anti-Imperfections Water Fluid 40ml
Vichy Capital Soleil UV-Clear Spf50+ Anti-Imperfections Water Fluid 40ml

Το Vichy Capital Soleil UV-Clear Spf50+ είναι λεπτόρρευστο αντηλιακό προσώπου κατά των ατελειών. Το αντηλιακό της Vichy ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες, δρα ενάντια σε λιπαρότητα, ατέλειες, σημάδια. Επιπλέον, η σύνθεση με σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy είναι κατάλληλο για τη λιπαρή επιδερμίδα με ατέλειες.

 

La Roche-Posay Innovation Anthelios UVMune 400 Oil Control Fluid for Face & Neck Spf50+, 50ml
La Roche-Posay Innovation Anthelios UVMune 400 Oil Control Fluid for Face & Neck Spf50+, 50ml

Λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα για πρόσωπο & λαιμό, πολύ υψηλής προστασίας, κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες. Με την τεχνολογία αirlicium (μικροσωματίδια) με δράση ματ αποτελέσματος, γίνεται άμεσα η απορρόφηση της περίσσειας σμήγματος και έλεγχος όλων τις πηγών γυαλάδας (σμήγμα, ιδρώτας και υγρασία), βοηθώντας στη μείωση της λιπαρότητας μέρα με τη μέρα.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα