×

Οδηγός Αγοράς Γυαλιών: Βρείτε τα σωστά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

 24/03/2023 2m, 1s

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τα μάτια μας από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα αλλά και από το έντονο φως που μειώνει τη διαύγεια της όρασης, κουράζει τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Ζούμε στην Ελλάδα και σε αντίθεση με άλλες χώρες απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσά της. Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου λοιπόν δεν είναι μόνο αξεσουάρ που χαρακτηρίζει το style μας αλλά και απαραίτητος σύμμαχος για την υγεία των ματιών μας.
Τα γυαλιά ηλίου τα επιλέγουμε με βάση το σχήμα του προσώπου μας και το χρώμα του δέρματός μας.

Πώς να βρείτε το σχήμα προσώπου σας;

  1. Παρατηρήστε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη ή τραβώντας μια selfie με το κινητό σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακρυά από το πρόσωπο, για να έχετε μια καλύτερη εικόνα.
  2. Αν χρησιμοποιείτε καθρέπτη, πάρτε έναν μαρκαδόρο ή κάποιο κραγιόν και σχεδιάστε το περίγραμμα του προσώπου στο είδωλό σας.
  3. Ανακαλύψτε έτσι το σχήμα του προσώπου σας!

 

 

 

 

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου;

 

Σχήμα Προσώπου

Τι γυαλιά ηλίου να επιλέξω;

Στρογγυλό  Το στρογγυλό πρόσωπο δεν έχει καθόλου γωνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιχειρήσετε να δώσετε το εφέ ενός μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου με σκελετούς σε γεωμετρικά σχήματα και έντονες γωνίες με μικρό ύψος για να σπάσετε τον κύκλο του προσώπου σας. Προτιμήστε πλατιά, ορθογώνια και μικρού ύψους γυαλιά.
Οβάλ  Στο οβάλ σχήμα προσώπου ταιριάζουν τα πάντα! Έχετε ελευθερία κινήσεων λοιπόν να επιλέξετε όποιο σας αρέσει ακόμη και τα πιο extreme!
Μακρόστενο Εδώ ο σκελετός πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικός από το σχήμα του προσώπου! Ιδανικός ο στρογγυλός ή γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος για να μετριάσετε το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Επίσης έντονα μοτίβα στους βραχίονες ταιριάζουν καθώς δίνουν την αίσθηση πλάτους.
Σχήμα Καρδιά Μεγάλο μέτωπο και λεπτό πιγούνι. Προνομιούχο σχήμα και αυτό καθώς του ταιριάζουν οι περισσότεροι σκελετοί. Ιδανικά όταν το κάτω μέρος του σκελετού είναι πιο έντονο δίνει την ψευδαίσθηση ότι το πιγούνι δεν είναι τόσο λεπτό.
Τετράγωνο Έντονες γωνίες, μεγάλο μέτωπο και μεγάλο σαγόνι. Θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση του πιο μακρόστενου προσώπου. Αυτό επιτυγχάνεται με σκελετούς με στρογγυλεμένες άκρες.

 

Βρείτε μέσα από μεγάλη γκάμα σχεδίων τα γυαλιά ηλίου που σας ταιριάζουν. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο επιλέξτε γυαλιά πρεσβυωπίας, τα οποία θα σας βοηθήσουν στο διάβασμα και σε δραστηριότητες που απαιτούν καλή κοντινή όραση.

 

Eπιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα