×

Back to school εν μέσω κορωνοϊού: Τι πρέπει να περιέχει η μαθητική τσάντα

 24/03/2023 1m, 36s

Το πρώτο κουδούνι ¨χτύπησε¨ στα σχολεία! H έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς είναι γεγονός. Μια σχολική χρονιά ιδιαίτερη και διαφορετική από τις προηγούμενες όλων.
Οι αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ανακοινώθηκαν  ήδη από το Υπουργείο Παιδείας και οι μικροί μαθητές πρέπει να μάθουν να ζουν σε μια νέα πραγματικότητα με τις προφυλάξεις να κρίνονται αναγκαίες ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς.

Έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε ιδέες για να κρατήσετε τα παιδία όσο γίνεται μακριά από ιώσεις και μικρόβια.

Η σχολική τσάντα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με αυτά τα βασικά αντικείμενα:

 

  • Μάσκα
  • Αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια
  • Αντισηπτικό gel χεριών

 

χέρια που χρησιμοποιούν αντισηπτικό Gel

 

Για ισχυρή αντισηπτική προστασία σας προτείνουμε:

 

  1. Τα αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια που με αιθυλική αλκοόλη εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς. Κυκλοφορούν είτε σε μεγάλες συσκευασίες για το σχολείο είτε σε πρακτική συσκευασία pocket για να τα έχουν πάντα μαζί στην σχολική τσάντα.
  2. Το αντισηπτικό gel χεριών Fleriana Guard που είναι διαθέσιμο σε συσκευασία 500ml. Περιέχει 68% αιθυλική αλκοόλη,  εκχύλισμα άνθους χαμομηλιού και έχει αντισηπτική και ενυδατική δράση. Η σύνθεσή του είναι σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ακόμα μην ξεχνάμε την καθαριότητα των χώρων όπου περνάνε τις περισσότερες ώρες του σχολείου οι μαθητές. Τα θρανία  ¨ευθύνονται¨ για ιώσεις και λοιμώξεις των παιδιών, αφού συγκεντρώνουν μικρόβια και βρίσκονται σε κλειστούς χώρους. Για την προφύλαξη των παιδιών από αυτά τα μικρόβια, θα ήταν χρήσιμο να έχουν κάτω από το θρανίο ένα πακέτο υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, με τα οποία θα μπορούν να καθαρίζουν το θρανίου τους αλλά και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Τέλος, θα πρέπει να «εφοδιάζουμε» και τον οργανισμό των μικρών μαθητών με τις κατάλληλες βιταμίνες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε όσο γίνεται περισσότερο το ανοσοποιητικό τους. Τα παιδιά σας σίγουρα θα λατρέψουν τα συμπληρώματα διατροφής για παιδιά Multi Multi Kids και Vita-C Kids της Power Health για την υπέροχη γεύση τους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Eπιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα