×

Παντρεύεσαι; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Νυφικό Μακιγιάζ!

 14/02/2023 2m, 53s

Παντρεύεσαι; Ψάχνεις το ιδανικό μακιγιάζ για την μεγάλη ημέρα; Δέχεσαι καταιγισμό προτάσεων και συμβουλών από τις φίλες σου και από την μαμά σου; Αρχικά πάρε μια βαθιά ανάσα! Μην αγχωθείς γιατί θα κάνεις λάθος επιλογές. Το άγχος το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει στις ετοιμασίες του γάμου σου είναι να σε αποπροσανατολίσει και να σε πανικοβάλει! Επέλεξε για την ημέρα αυτή καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και αφέσου στα μαγικά χέρια και την εμπειρία τους. Όπως στο νυφικό, όπως στο χτένισμα έτσι και στο μακιγιάζ θα κάνεις πρόβες πριν το γάμο. Οπότε μην αγχώνεσαι! Θα έχεις βρει το ιδανικό για την μεγάλη ημέρα. Συνήθως η πρόβα μακιγιάζ γίνεται τους τελευταίους μήνες αφού έχεις καταλήξει σε νυφικό φόρεμα και χτένισμα. To μακιγιάζ πρέπει να εναρμονίζεται τόσο με τα μαλλιά όσο και με το νυφικό, αλλά με τίποτα δεν θες ένα υπερβολικό μακιγιάζ να επισκιάσει το υπόλοιπο σύνολο.

Το δοκιμαστικό!
Προτίμησε να επισκεφτείς μόνη σου την/τον Makeup Artist για την πρώτη πρόβα του μακιγιάζ σου. Μπορείς να έχεις σκεφτεί το style που σου αρέσει και να συζητήσετε και μαζί τι ταιριάζει στα δικά σου χαρακτηριστικά.  Μην βασιστείς τόσο στις αψεγάδιαστες φωτογραφίες που βλέπεις στα Social media καθώς εκεί υπάρχει αρκετή επεξεργασία και full coverage κάτι που σίγουρα αν δεις live δεν θα σε ενθουσιάσει! Στην πρόβα θα δημιουργήσετε 2 διαφορετικά makeup. Το ένα επέλεξε εσύ πιο θα είναι ώστε να δεις πως δείχνει πάνω σου αυτό που έχεις σκεφτεί και για το δεύτερο εμπιστεύσου τον/την Makeup Artist να σε μακιγιάρει με την δική του πρόταση και αυτό που θεωρεί ότι σου ταιριάζει.

Η τάση στο νυφικό μακιγιάζ για το καλοκαίρι  2019..
Το No Makeup – Makeup ήταν η μεγαλύτερη τάση στις πασαρέλες φέτος. Ελαφριά έως μέτρια κάλυψη της επιδερμίδας, γήινες matte αποχρώσεις στα μάτια, απαλά χείλη, λάμψεις και καλοσχηματισμένα φυσικά φρύδια.
Το συγκεκριμένο μακιγιάζ ταιριάζει με όποιο νυφικό και αν έχεις επιλέξει και με οποιοδήποτε χτένισμα. Είναι μια ιδανική επιλογή επίσης και για το Pre Wedding Photoshooting!

Κόκκινα Χείλη…
Τα κόκκινα χείλη είναι μια διαχρονική απόχρωση που επιλέγοντας τον κατάλληλο τόνο χρώματος ταιριάζει σε όλες τις νύφες ειδικά αν το νυφικό είναι λευκό! Τι πιο κλασικό και elegant? Τόλμησε τα κόκκινα χείλη και συνδύασε τα με ένα επιμελώς ατημέλητο χτένισμα.

Contouring
Απαραίτητο βήμα αν θέλεις οι φωτογραφίες σου να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου, αλλά και αυτά να είναι εμφανή στους καλεσμένους σας.  Μην το παρακάνεις όμως με έντονες φωτοσκιάσεις. Στο νυφικό μακιγιάζ θέλουμε να οι φωτοσκιάσεις να είναι ορατές μόνο στο φακό και όχι live. Eξάλλου ο φακός θα λατρέψει και τις λάμψεις στα δυνατά σημεία του προσώπου και του ντεκολτέ σου!

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου για την μεγάλη ημέρα
Η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό για την επιδερμίδα σου. Το Makeup σε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα ενσωματώνεται τόσο καλά που το κάνει να δείχνει απόλυτα φυσικό.
Καθάριζε τα πρόσωπό σου σχολαστικά πρωί και βράδυ και προχώρα στην ενυδατική σου! Μην ξεχνάς τα χείλη, το λαιμό και το ντεκολτέ. Φρόντισε το προηγούμενο βράδυ να κάνεις ένα scrub και μια μάσκα ενυδάτωσης και το πρωί της μεγάλης ημέρας ακολούθησε κανονικά την ρουτίνα περιποίησης σου.

Next Day Makeup
Aν είσαι από τις θαρραλέες που τολμούν την Next day Φωτογράφιση παρά την κούραση την προηγούμενης βραδιάς τότε μπορείς να συνδυάσεις 2 διαφορετικά makeup και να έχεις μεγαλύτερη γκάμα φωτογραφιών ως νυφούλα.
Παίξε με διαφορετικά style σε μαλλιά και μακιγιάζ και άσε το φωτογράφο να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό album.

Η ώρα η καλή!!!

 

Επιμέλεια άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα