×

Κρέμες Ματιών: Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις

 21/06/2023 4m, 39s

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το εάν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών. Μια πολυσύχναστη ερώτηση που έχει και μια απάντηση: Ναι! Όπως γνωρίζουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και πολύ διαφορετικό από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου. Γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται πιο συχνά γύρω από τα μάτια, όπως οι μαύροι κύκλοι, το πρήξιμο και οι λεπτές γραμμές.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα γίνει εκτενής αναφορά στις κρέμες ματιών, για να μάθεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για τη χρήση τους, τα συστατικά τους και τον σωστό τρόπο εφαρμογής.

 

Τα βασικά συστατικά που θα βρεις στις κρέμες ματιών

Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια έχει ξεχωριστές ανάγκες. Η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα καθιστά ακόμη πιο σημαντική την επιλογή μιας κρέμας ματιών που είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτήν την περιοχή.

Από τις αντιγηραντικές, πεπτιδικές κρέμες ματιών για τις ρυτίδες μέχρι τις κρέμες ματιών με καφεΐνη που βοηθούν στην ορατή μείωση του πρηξίματος, αυτά τα προϊόντα περιποίησης τα βρίσκουμε σε διάφορες μορφές. Παρακάτω, θα δούμε τα βασικά συστατικά που βρίσκουμε στις κρέμες ματιών.

Κρέμες ματιών με Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία στο ανθρώπινο σώμα, που προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Όταν χρησιμοποιείται στα μάτια, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση, σύσφιξη και λάμψη του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα μάτια, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και μαύρων κύκλων.

Κατά συνέπεια, οι κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για ενυδάτωση της περιοχής των ματιών.

Κρέμες ματιών με Ρετινόλη

Η ρετινόλη έχει καθιερωθεί ως ένα πολύ σημαντικό προϊόν στη ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου. Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, την οποία βρίσκουμε ορούς προσώπου ρετινόλης και κρέμες ματιών με ρετινόλη.

Αναφορικά με τη δράση της, η ρετινόλη διεγείρει το κολλαγόνο, μειώνει τις ρυτίδες, καθαρίζει τις περιβαλλοντικές κηλίδες, μειώνει τις ουλές, μειώνει το μέγεθος των πόρων και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Όχι και λίγα οφέλη από μόνο ένα συστατικό!

Κρέμες ματιών με Πεπτίδια

Οι κρέμες ματιών με πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν σε αρκετές αρνητικές καταστάσεις που βιώνει η περιοχή των ματιών. Τα πεπτίδια είναι ενεργά συστατικά που στοχεύουν κυρίως στις ίνες του δέρματος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η βασική λειτουργία των πεπτιδίων είναι η παραγωγή κολλαγόνου.

Ως προς τα οφέλη της κρέμας ματιών με πεπτίδια, συναντάμε τα παρακάτω: μείωση πρηξίματος, μείωση ρυτίδων, κάθαρση από τα νεκρά κύτταρα.

Κρέμες ματιών με Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, εκτός από αξιόπιστο συστατικό για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια και στον κλάδο των δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Η βιταμίνη C, με την αντιοξειδωτική της δράση, βοηθάει στην αντιμετώπιση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.

Οι κρέμες ματιών με βιταμίνη C βοηθάει στη μείωση εμφάνισης των μαύρων κύκλων, λεπτών γραμμών, ενώ μειώνει και το πρήξιμο.

Κρέμες ματιών με Καφεΐνη

Με την εξέλιξη στον κλάδο των δερμοκαλλυντικών πρϊόντων, παρατηρούμε όλο και περισσότερο τη χρήση της καφεΐνης ως βασικό συστατικό. Η καφεΐνη, με τις διεγερτικές της ικανότητες, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της γήρανσης, χωρίς, όμως να προσφέρει τη λύση που δίνουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά.

 

💡Μάθε εδώ τα πάντα για τις κρέμες ματιών με καφεΐνη

 

Μια κρέμα ματιών με καφεΐνη βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως: πρήξιμο στα μάτια, σακούλες κάτω από τα μάτια, ανεξαρτήτως αιτίας. Οι κρέμες ματιών με καφεΐνη καταπραΰνουν το πρήξιμο, καθώς από τη φύση τους συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα. Επιπλέον, οι κρέμες ματιών με καφεΐνη βοηθούν στη σύσφιξη των λεπτών αιμοφόρων αγγείων κάτω από το λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια, κάνοντας τους μαύρους κύκλους λιγότερο ορατούς.

 

Τι μπορείς να αντιμετωπίσεις με τις κατάλληλες κρέμες ματιών

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τη χρήση μιας κρέμας ματιών. Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε για το «τι μπορείς εν τέλει να αντιμετωπίσεις με τις κατάλληλες κρέμες ματιών», με την απάντηση να έχει δοθεί εν μέρει στα συστατικά μιας κρέμας ματιών!

Πιο συγκεκριμένα, όμως, μια κρέμα ματιών μπορεί να βοηθήσει για:

  • Μείωση εμφάνισης στις σακούλες στα μάτια, των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος.
  • Ενυδάτωση για όλο το 24ωρο στην περιοχή των ματιών.
  • Πρόληψη κοινών σημαδιών γήρανσης, όπως λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Ενυδάτωση και λάμψη της περιοχής του ματιού, αντιμετωπίζοντας την ξηρότητα.
  • Προετοιμάζει το δέρμα για την τοποθέτηση μακιγιάζ.
  • Καταπραΰνει τα κουρασμένα μάτια.
  • Ενισχύει και προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα.

 

Πώς θα εφαρμόσεις σωστά την κρέμα ματιών

Για να εφαρμόσεις σωστά μια κρέμα ματιών χρειάζεται να τηρείς με συνέπεια τα παρακάτω βήματα:

 

  1. Step 1

    Ξεκίνησε τη ρουτίνα σου με καθαρισμό του προσώπου, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό.

  2. Step 2

    Εφάρμοσε τόνερ για ανανέωση και ισορροπία της επιδερμίδας σου.

  3. Step 3

    Κάνε μασάζ με μερικές σταγόνες με τον ορό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

  4. Step 4

    Τοποθέτησε την κρέμα ματιών σε μέγεθος μπιζελιού στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σου. Ξεκίνα από την πιο εσωτερική γωνία και κινήσου προς τα έξω, αποφεύγοντας τις κάτω βλεφαρίδες σου. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι ταμποναριστές με τα ακροδάχτυλα ή με ένα face roller για τέλεια αποτελέσματα!

  5. Step 5

    Ενυδάτωσε το πρόσωπό σου, είσαι έτοιμη να λάμψεις!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα