×

Τσάι Για Αδυνάτισμα: Ποια Τα Οφέλη Του;

 18/12/2023 3m, 11s

Το πασίγνωστο σε όλους τσάι, αποτελεί ένα ρόφημα με πολλές παραλλαγές. Τσάι του βουνού, πράσινο τσάι και λευκό τσάι, αποτελούν μερικές από τις ποικιλίες του. Το τσάι, έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως τη μείωση πιθανότητας καρδιαγγειακών παθήσεων, εμφάνισης διαβήτη, ενώ στηρίζει και το ανοσοποιητικό.

Μια άλλη «κατηγορία», όμως, που έχει αρκετούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια, είναι το τσάι αδυνατίσματος! Σαφώς δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία τσαγιού, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως ορισμένες ποικιλίες σε τσάι βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Παρακάτω, θα μάθουμε τα οφέλη που προσφέρει το τσάι για αδυνάτισμα.

 

Τσάι αδυνατίσματος: πως βοηθάει να χάσουμε βάρος;

Ένα φλιτζάνι με τσάι επί καθημερινής βάσης ενδεχομένως να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο για ένα τέλειο σώμα.

Το τσάι εμπεριέχει στη σύστασή του ένα είδος φλαβονοειδούς που ονομάζεται κατεχίνες. Οι κατεχίνες μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό και να βοηθήσουν το σώμα σας να διασπάσει τα λίπη πιο γρήγορα.

Επιπλέον, η καφεΐνη σε αρκετές ποικιλίες τσαγιού, αυξάνει τη χρήση της ενέργειας σας, αναγκάζοντας το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες.

Αυτές οι δύο ενώσεις πιθανώς λειτουργούν καλύτερα μαζί για οποιαδήποτε απώλεια βάρους που μπορεί να συμβεί.

Ως προς τη διατήρηση του βάρους, το τσάι θα μπορούσε να αποτελέσει εξίσου σύμμαχο, αποτρέποντας την επιβράδυνση του μεταβολισμού που είναι κοινή μετά την πτώση μερικών κιλών.

 

Τσάι για αδυνάτισμα: πλήρης λίστα

Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποιο είναι το «καλύτερο τσάι για αδυνάτισμα για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα». Οι ποικιλίες του τσαγιού, όμως, είναι αρκετές, γι’ αυτό σας συγκεντρώσαμε τα καλύτερα τσάγια αδυνατίσματος, που μπορείτε να βρείτε εύκολα και άμεσα!

 

Ποικιλίες Τσαγιού για Αδυνάτισμα

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι αποτελεί μία από τις πιο γνωστές ποικιλίες τσαγιού και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ως προς το αδυνάτισμα, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά τσάγια για απώλεια βάρους. Υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία που συνδέουν το πράσινο τσάι με μειώσεις τόσο στο βάρος όσο και στο σωματικό λίπος. Οι κατεχίνες που εμπεριέχει το πράσινο τσάι, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καύση λίπους, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Το ίδιο ισχύει και για το τσάι Matcha, το οποίο για πολλούς θεωρείται το καλύτερο πράσινο τσάι για αδυνάτισμα.

Μαύρο Τσάι

Το μαύρο τσάι αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τσαγιού, καθώς έχει υποστεί υψηλά ποσοστά οξείδωσης (μαύρο χρώμα στα φύλλα του τσαγιού). Αρκετές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το μαύρο τσάι θα ήταν το ιδανικό ρόφημα όσον αφορά τον έλεγχο του βάρους. Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι τα πιθανά αποτελέσματα του μαύρου τσαγιού στην απώλεια βάρους μπορεί να οφείλονται στη σύστασή του σε πολυφαινόλες και φλαβόνες, ένα είδος φυτικής χρωστικής με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις προάγουν την απώλεια βάρους μειώνοντας την απορρόφηση θερμίδων, ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό του λίπους και μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.

Τσάι Oolong

Το συγκεκριμένο κινέζικο τσάι, είναι μερικώς οξειδωμένο, ενώ στις ιδιότητές του δεν παρουσιάζει τα ίδια οφέλη με αυτά του πράσινου τσαγιού. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι oolong θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της απώλειας βάρους βελτιώνοντας την καύση λίπους και επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Λευκό Τσάι

Εν συγκρίσει με τα περισσότερα είδη τσαγιού, το λευκό τσάι είναι ελάχιστα επεξεργασμένο. Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα, δυνητικά, το λευκό τσάι θα μπορούσε να συντελέσει στην απώλεια βάρους και σωματικού λίπους, λόγω της περιεκτικότητας του τσαγιού σε κατεχίνες.

Τσάι Puerh

Άλλο ένα είδος μαύρου τσαγιού από την Κίνα. Για το συγκεκριμένο τσάι δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες, αλλά μέχρι στιγμής έχουν δείξει πως η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού Puerh συσχετίστηκε με μειώσεις του σωματικού βάρους, του ΔΜΣ, των τριγλυκεριδίων και των επιπέδων χοληστερόλης.

 

🍵 Στο ηλεκτρονικό φαρμακείο του Pharm24.gr μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα με πράσινο τσάι & τους καλύτερους συνδυασμούς βοτάνων από την Yogi Tea!

 

Πηγές

Could Tea Help You Lose Weight? (webmd.com)

The 6 Best Teas to Lose Weight and Belly Fat (.healthline.com)

5 Types of Tea That May Help With Weight Loss (everydayhealth.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα