×

Πώς να εφαρμόσω την σκιά ματιών;

 24/03/2023 1m, 43s

Μια από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των γυναικών όταν κάνει το μακιγιάζ της είναι το πώς πρέπει να εφαρμόσει τη σκιά και πως να την σβήσει καλά ώστε να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση στο ερώτημα αυτό!  Η εφαρμογή της σκιάς εξαρτάται κατά βάση από την υφή της.
Υπάρχουν σκιές σε σκόνη, σε compact, σε stick και σε υγρή μορφή. Ας δούμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα για την κάθε περίπτωση τον τρόπο χρήσης.

  • Σκιές σε σκόνη: Αν δεν είστε επαγγελματίες σίγουρα θα σας δυσκολέψει αυτή η μορφή! Μην προσπαθήσετε να εφαρμόσετε την σκιά με πινέλο που έχει μπροστά σφουγγαράκι καθώς το μόνο που θα πετύχετε είναι να γεμίσετε με σκιά την περιοχή κάτω από τα μάτια. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο σκιάς με φυσική ή συνθετική κοντή τρίχα. Πάρτε λίγη από τη σκιά και εφαρμόστε πρώτα στο χέρι σας ώστε η χρωστική να ανακατευτεί καλά στις τρίχες του πινέλου. Έπειτα εφαρμόστε στο κινητό βλέφαρο με απαλές ταμποναριστές κινήσεις.
  • Σκιές compact: H πιο κοινή συσκευασία που υπάρχει σίγουρα σε όλα τα νεσεσέρ! Από τις πιο εύκολες εφαρμογές καθώς μπορεί να τοποθετηθεί στο κινητό βλέφαρο χωρίς κινδύνους αποτυχίας! Εφαρμόστε με σφουγγαράκια σκιάς για μέγιστη απόδοση του χρώματος, ή με τρίχινο πινέλο. Κάντε καλή ανάμειξη στο τελείωμα της σκιάς. Ιδανικό πινέλο για σβήσιμο αποτελούν τα γνωστά “blending brush”.
  • Σκιές Stick: Η πιο εύκολη εφαρμογή σκιάς. Εφαρμόστε απευθείας πάνω στο κινητό βλέφαρο και σβήστε ελαφρά με δάχτυλό σας τα τελειώματα.
  • Σκιές σε υγρή μορφή: Δύσκολα επιλέγουμε σκιές σε υγρή μορφή λόγω της δυσκολίας της χρήσης τους.
    Εφαρμόζονται εύκολο με τα δάχτυλα. Προσέξτε όμως! αφήστε τα μάτια σας κλειστά για λίγο έως ότου στεγνώσει η σκιά, έτσι θα αποφύγετε να μαζέψει το προϊόν στις σχισμές του κινητού βλεφάρου.

 

Extra Συμβουλή! Αν χρησιμοποιήσετε σκούρες σκιές και φοβάστε μην μουτζουρωθείτε στην περιοχή κάτω από τα μάτια ξεκινήστε το μακιγιάζ σας πρώτα από τα μάτια! έπειτα καθαρίστε την λερωμένη περιοχή με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και συνεχίστε με την εφαρμογή του makeup και του concealer.

Επιμέλεια άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist
Pharm24.gr

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα