Τοπ 4 αξιοθέατα στο Ηράκλειο Κρήτης


Η Κρήτη διαθέτει πλούσιο ιστορία και είναι ένα μέρος για διακοπές όλο το έτος. Στο Ηράκλειο Κρήτης υπάρχουν μοναδικά αξιοθέατα και μέρη να επισκεφτείτε. Δείτε παρακάτω τα τοπ αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκεφτείτε όποτε βρεθείτε στο Ηράκλειο Κρήτης:

 

  1. Κούλες ή Castello a Mare: Πρόκειται για ένα ενετικό φρούριο που χτίστηκε το 1523 και βρίσκεται στην είδοσο του ενετικού λιμανιού. Είχε χτιστεί για να προσφέρει προστασία απο τις διερχόμενες απειλές από τη θάλασσα. Το όνομα του φρουρίου προέρχεται από το “su kulesi” που σημαίνει πύργος νερού.
  2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τον Μινωικό πολιτισμό. Μπορείτε να θαυμάσετε εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία της Κρήτης από τη Νεολιθική περίοδο έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια.
  3. Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσού: Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Ηρακλείου. Είναι ένα από τα γνωστότερα μνημεία σε όλο τον κόσμο και ο μύθος του Μινώταυρου αλλά και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο είναι μερικές από τις ιστορίες που μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι αυτές.
  4. Ενυδρείο Κρήτης: Βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακρυά από το Ηράκλειο, στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών. Στο ενυδρείο μπορείτε να δείτε εκατοντάδες διαφορετικά θαλάσσια είδη και μια επίσκεψη στο ενυδρείο θα είναι ενδιαφέρουσες δραστηριότητα για μεγάλους και παιδιά.