×

Τι είναι η Βήτα Καροτίνη

Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 500 είδη καροτενοειδών. H βήτα καροτίνη (Beta Carotene) είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Πρόκειται για μια οργανική ένωση που είναι ταξινομημένη χημικά ως υδρογονάνθρακας. Η βήτα καροτίνη όταν καταναλωθεί μετατρέπεται σε βιταμίνη Α(ρετινόλη), η οποία είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό, καθώς εκτός των υπολοίπων οφελών της, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού μας από επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.

Που βοηθάει η Βήτα Καροτίνη

Η Βήτα Καροτίνη συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη. Προλαμβάνει επίσης την ρευματοειδή αρθρίτιδα και ενεργοποιεί το θύμο αδένα,μια απ’ τις βασικότερες πηγές ανοσοπροστασίας.

Ποιες τροφές περιέχουν Βήτα Καροτίνη

  • Φρούτα
  • Λαχανικά

Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση Βήτα Καροτίνης

Η υπερβολική κατανάλωση βήτα καροτίνης μπορεί να προκαλέσει κίτρινο χρωματισμό στο δέρμα.

Ποιά είναι η συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη Βήτα Καροτίνη

Για τη βήτα-καροτίνη δεν έχει καθοριστεί Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη.

 

Βρείτε συμπληρώματα διατροφής με Βήτα Καροτίνη στο ηλεκτρονικό φαρμακείο Pharm24.gr.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.  Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ειδικούς όπως φαρμακοποιούς, χημικούς φαρμάκων, βιολόγους, makeup artists, διατροφολόγους – διαιτολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους. Εκτός της συντακτικής ομάδας του Pharm24, θα βρείτε άρθρα με την υπογραφή και επιμέλεια ειδικών, όπως μαιευτήρες, καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παιδίατρους, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες.

Περισσότερα