×

Σίδηρος


Τι είναι ο Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ένα ευρέως διαδεδομένο μέταλλο στη φύση και ιδιαίτερα σημαντικός για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Που βοηθάει ο Σίδηρος

Ο σίδηρος συμβάλλει στην δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς. Επίσης συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος καθώς και στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποιες τροφές περιέχουν Σίδηρο

  • Κόκκινο κρέας
  • Δημητριακά
  • Φασόλια, φακές
  • Σπανάκι
  • Ξηροί καρποί

Τι προκαλεί η έλλειψη σιδήρου

Η μειωμένη πρόσληψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε σιδηροπενική αναιμία, όπου τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν λιγότερο οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς. Έτσι, μπορεί να προκληθούν συμπτώματα όπως η ζαλάδα, η κόπωση, προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα και τριχόπτωση.

Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση Σιδήρου

Η υπερκατανάλωση σιδήρου, άνω των 20 μg/ημέρα, μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές όπως διάρροια, ναυτία, εμετό ή δυσκοιλιότητα.

Ποια είναι η Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη Σιδήρου

  • 8 μg για τους άνδρες
  • 18 μg για τις γυναίκες

Επίσης τα συμπληρώματα διατροφής με σίδηρο μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση άλλων φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, σε περίπτωση που κάνετε κάποια άλλη θεραπεία. Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης ή θηλασμού η ημερήσια συνιστώμενη δόση αλλάζει και σας προτρέπουμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, πριν την χρήση οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής.

Βρείτε συμπληρώματα διατροφής με Σίδηρο στο Pharm24.gr.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.