×

Πολυβιταμίνες


 

Οι πολυβιταμίνες είναι συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.
Οι πολυβιταμίνες είναι σημαντικές καθώς συμπληρώνουν την καθημερινή διατροφή, καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες χωρίς όμως να αντικαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Οι πολυβιταμίνες συνήθως περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β και C καθώς και βιταμίνες Α,Ε,D, K και διάφορα άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία ( ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός κτλ).

Πως να επιλέξετε την κατάλληλη  πολυβιταμίνη

Καθώς μπορείτε να βρείτε διαφόρων ειδών πολυβιταμίνες, ανάλογα με τις ανάγκες σας, οι καλύτεροι τρόποι να επιλέξει κάποιος πολυβιταμίνες είναι:

  • Να διαβάζει την ετικέτα που αναφέρει τις διάφορες ουσίες που περιλαμβάνει η πολυβιταμίνη.
  • Να ελέγχει τις ποσότητες από την κάθε βιταμίνη ή μέταλλο & ιχνοστοιχείο που περιέχει η πολυβιταμίνη. Γενικά επιλέγουμε ένα συμπλήρωμα που περιέχει το 100% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης της κάθε ουσίας
  • Να επιλέγει μια πολυβιταμίνη με κριτήριο την ηλικίας, το φύλο καθώς και τις διάφορες ανάγκες ενός οργανισμού.
  • Να αποφεύγει την υπερκατανάλωση πολυβιταμινών ή την κατανάλωση βιταμινών με δόσεις μεγαλύτερες από τις απαραίτητες.

 

Βρείτε πολυβιταμίνες απο κορυφαίες εταιρείες στο Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.