×

Βαλεριάνα


Τι είναι η Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα είναι ένα ποώδες και ανθοφόρο φυτό που βρίσκεται στην Ευρώπη και την Ασία αλλά καλλιεργείται πλέον σε πολλές περιοχές της γης. Το μέρος της Βαλεριάνας που χρησιμοποιείται είναι η ρίζες της, οι οποίες έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ποιες είναι οι ιδιότητες της Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα  είναι ενα βότανο που χρησιμοποιείται για να καταστείλει πόνους σχετικούς με την έμμηνο ρύση, τον πυρετό και στομαχικούς πόνους. Ακόμα έχει αντιικές και χαλαρωτικές ιδιότητες ανακουφίζοντας έτσι από συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος. Χρησιμοποιείται ακόμα για την καταπολέμηση του άγχους και την ηρεμία του οργανισμού, ώστε να προκαλέσετε ύπνο.
Η βαλεριάνα γενικά συνδέεται με το νευρικό σύστημα.

**Η βαλεριάνα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που παίρνουν άλλες φαρμακευτικές αγωγές που αφορούν το νευρικό σύστημα, χωρίς την συμβουλή του γιατρού σας. Ακόμα η κατανάλωση βαλεριανας μπορεί να προκαλέσει αίσθημα αυξημένων παλμών ή στομαχικές διαταραχές.

Βρείτε συμπληρώματα διατροφής με Βαλεριάνα στο Pharm24.gr.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.