×

Μελετώντας τις Βιταμίνες


Μάθετε τα πάντα για τις βιταμίνες, τα μέταλλα & ιχνοστοιχεία και τα βότανα!

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες ( βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C κ.τ.λ.) είναι οργανικές χημικές ενώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κανονική ανάπτυξη και τη διατήρηση του οργανισμού μας. Οι βιταμίνες δεν μπορούν να συντεθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό ( με εξαίρεση τη βιταμίνη D) και ο μόνος τρόπος πρόσληψής τους είναι μέσω της τροφής ή συμπληρωμάτων διατροφής.

Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία

Τα μέταλλα & ιχνοστοιχεία είναι ανόργανα συστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Μερικά από τα σημαντικότερα μέταλλα  για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Σημαντικά ιχνοστοιχεία για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού είναι ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ιώδιο. Για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά τόσο τα ιχνοστοιχεία όσο και τα μέταλλα.

Βότανα

Τα βότανα ανακαλύφθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων όταν ο άνθρωπος, ερευνώντας τα φυτά, ανακάλυψε ότι αρκετά από αυτά μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για φαρμακευτικούς σκοπούς, προλαμβάνοντας ή θεραπεύοντας ασθένειες. Με την πάροδο του χρόνου ανακαλύφθηκαν πολλά φυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες και ονομάστηκαν “βότανα”

 

Ανακαλύψτε παρακάτω τον ρόλο των σημαντικών αυτών συστατικών για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, τις διατροφικές πηγές τους, τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψή τους και πολλές ακόμα λεπτομέρειες για το κάθε ένα συστατικό!