×

Σκόρδο


Τι είναι το σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα ποώδες φυτό με καταγωγές από την Κεντρική Ασία και τις Ινδίες. Το βότανο αυτό περιέχει ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών στοιχείων όπως σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο έχει έντονη αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση. Συμβάλλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, της γρίπης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον μπορεί να ρυθμίσει την πίεση του αίματος και προλαμβάνει διάφορα είδη καρκίνου όπως του στομάχου και του παχέος εντέρου.Τέλος βελτιώνει την υγεία των οστών και και συμβάλλει στην καταπολέμηση των ρευματικών νευρικών πόνων.

Προσοχή! Εάν έχετε κάποιο αυτοάνοσο νόσημα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού προχωρήσετε σε κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής με σκόρδο.

Βρείτε συμπληρώματα διατροφής με σκόρδο στο Pharm24.gr.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.