×

Κρεατίνη


Τι είναι η κρεατίνη

Η κρεατίνη είναι μια ουσία η οποία βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στους σκελετικούς μύες του ανθρώπινου σώματος. H κρεατίνη συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης. Εκτός από την τροφή, η κρεατίνη μπορεί να καταναλωθεί και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.

Πως βοηθά η κρεατίνη

Η κρεατίνη συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και βελτιώνει την αθλητική απόδοση. Αυξάνει την μυϊκή δύναμη του αθλητή, βελτιώνει την ευκινησία και προσφέρει δύναμη σε χέρια και πόδια.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε κρεατίνη

  • Κρέας – κυρίως κόκκινο κρέας όπως μοσχάρι
  • Ψάρια – σολομός

** Αν ασχολείστε με την σωματική σας διάπλαση ή έχετε υψηλούς στόχους σε ένα συγκεκριμένο άθλημα, η λήψη κρεατίνης θα σας βοηθησει, πάντα με την συμβουλή του προπονητής σας και με διακοπτόμενο τρόπο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η λήψη κρεατίνης μπορεί να συνδεθεί με άλλα προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα στο ήπαρ και στα νεφρά.

Βρείτε συμπληρώματα διατροφής με Κρεατίνη στο Pharm24.gr.

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.