Top 4 αξιοθέατα στην Ξάνθη


Η Ξάνθη είναι γνωστή στην Ελλάδα ως «η πόλη με τα χίλια χρώματα». Χτίστηκε το 1829, όταν και οι μεγάλοι σεισμού κατέστρεψαν τον προηγούμενο οικισμό της περιοχής.

Η πόλη είναι ιδιαίτερα διάσημη για το καρναβάλι της, αλλά υπάρχουν και μοναδικά αξιοθέατα και μέρη, τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να δει οποιαδήποτε εποχή όλου του χρόνου!

 

 

Τοπ 4 αξιοθέατα στην Ξάνθη:

Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης θεωρείται ένα υπαίθριο μουσείο. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το ιστορικό σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι. Τ πλακόστρωτα σοκάκια, τα όμορφα παλιά και παραδοσιακά σπίτια και η γενική αισθητική της πόλης θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή! Απολαύστε έναν περίπατο, ένα δείπνο ή τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά μαγαζιά της Παλιάς Πόλης.

 

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ένα μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Ανακαλύψτε αντικείμενα από άλλη εποχή, παραδόσεις, έθιμα, φορεσιές, μουσικά όργανα και πολλά κειμήλια και ταξιδέψτε στο χρόνο γνωρίζοντας πως ζούσαν οι ντόπιοι.

 

Το Σπίτι της Σκιάς

Το Σπίτι της Σκιάς είναι ένα μουσείο με «γλυπτά σκιάς». Ο ιδρυτής του, Τριαντάφυλλος Βαϊτσης, ασχολούνταν ερασιτεχνικά με διάφορα είδη τέχνης όπως ζωγραφική, ξυλογλυπτική, θέατρο και κατασκευές με σύρμα. Στο Σπίτι της Σκιάς μπορείτε να βρείτε διάφορα έργα αντιθέσεων ή έργα διπλής σκιάς. Τα θέματα των έργων του καλλιτέχνη αφορούν τη ζωή, τη γονιμοποίηση, τη χαρά, τη διασκέδαση, την απώλεια και την κάθαρση.

 

Καταρράκτης Λειβαδίτη

Στο χωριό Λειβαδίτης της Ξάνθης μπορείτε να βρείτε το μεγαλύτερο καταρράκτη στα Βαλκάνια. Έχει ύψος περίπου 60 μέτρα και πλούσια βλάστηση. Τα νερά του καταρράκτη Λειβαδίτη είναι παγωμένα, όμως αρκετοί τολμούν να βουτήξουν.