Top 4 αξιοθέατα στις Σέρρες


Η περιοχή των Σερρών έχει μια πλούσια ιστορία, ξεκινώντας από τα μυθικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Είναι ένα κομβικό σημείο για την είσοδο στην Ελλάδα από ανατολικά και βόρεια κράτη της Ευρώπης.

 

View of Serres city, Greece.

 

Βρείτε παρακάτω τα τοπ 4 αξιοθέατα στις Σέρρες:

 

Μπεζεστένι

Το Μπεζεστένι είναι ένα από τα παλαιότερα τουρκικά χτίσματα, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Ένα κτίριο με 6 κυκλικούς θόλους και 4 μεγάλες εισόδους. Το όνομα του μνημείου προέρχεται από τη λέξη Μπεζεστέρι ( αραβοπερσική) που σημαίνει αγορά υφασμάτων. Στις μουσουλμανικές πόλεις οι κλειστές σκεπαστές αγορές εμπορευμάτων ήταν συνηθισμένες. Σήμερα στο χώρο αυτό φιλοξενείται το αρχαιολογικό μουσείο Σερρών.

 

Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων

Πρόκειται για ένα μουσείο με διάφορες τιμητικές διακρίσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Μουσείου της Χρονίας. Το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων στεγάζεται σε ένα νέο κτίριο 3 ορόφων και ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μια γεύση από την νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, τα έθιμα και τις τέχνες τους. Είναι ένα μουσείο που δεν πρέπει να παραλείψετε, μιας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα λαογραφικά μουσεία της Ευρώπης.

 

Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων

Το Λαογραφικό Μουσείο των Βλάχων βρίσκεται στην πόλη των Σερρών και η ίδρυσή του οφείλεται στον Σύλλογο Βλάχων του νομού Σερρών. Επισκεφτείτε το μουσείο και ανακαλύψτε το λαϊκό πολιτισμό των Βλάχων στην περιοχή των Σερρών, τον τρόπο ζωής τους, τις ενδυμασίες τους και τα διάφορα παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για αιώνες.

 

Ζινζιρλί Τζαμί

Πρόκειται για έργο του Οθωμανού αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης των Σερρών και είναι ένα μεσαίου μεγέθους τζαμί. Το Ζινζιρλί Τζαμί άνοιξε τις πόρτες του για τους επισκέπτες στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών.